A Szent István-fürdő üzemelteti a Pala-strandot
2007. márc. 18.

<p>A városban hosszú évek óta eredményesen és jó színvonalon működik a Szent István Strandfürdő. A képviselő-testület célszerűnek tartotta a strandfürdőre és vezetésére bízni a kertvárosi Palatinusz-tó partján lévő strand üzemeltetését.</p>

Ezen döntés nyomán nemcsak a városi fenntartásúvá vált strand és azon keresztül Esztergom lakóit gazdagítják a tófürdő területén működő árusok által fizetett bérleti díjak, hanem - amit Meggyes Tamás polgármester jóval fontosabbnak tartott, és a körzet képviselője, Pócsföldi József is kiemelt - a tóparti fürdő fejlesztése, szolgáltatásai minőségének javítása is biztosítottá válik. Az esztergomi képviselők keddi ülésükön elfogadták a Stratégiai Intézet Aquasziget Élményfürdő működéséről készített jelentését és javaslatait a fürdő strukturális és szervezeti átalakításáról és racionalizálásáról.

Ennek tükrében döntöttek arról, hogy felkérik a fürdőt üzleti tervének átdolgozására. Az Aquaszigettel szembeni telken a tervek szerint az ősszel elkezdődik a szálloda-építés. Az önkormányzat a beruházás megkezdéséig biztosít parkolási lehetőséget a területen.

24ora.hu

(forrás)