Nyomozók a hallgatóság közt
Közélet
2008. febr. 26.

<p>Február 25-én Dr. Morvai Krisztina előadást tartott a Technika Házában, a hallgatóság soraiban elvegyülve a helyi rendőrség három nyomozója is megjelent.</p>

Kovács Géza, a MÖM tiszteletbeli elnöke az esettel kapcsolatban az esztergomi rendőrkapitány részére írott levelét eljuttatta a szeretgom.hu számára is.
A levelet szó szerint közöljük.

Varga Ferenc Csaba
Esztergomi Rendőrség
Rendőrkapitány

Tisztelt Rendőrkapitány Úr!

A 2008. február 25-én a kommunizmus áldozatainak emléknapján a Magyar Önvédelmi Mozgalom rendezésében Esztergom városában tartottunk előadást a Technika Házában.
Dr. Morvai Krisztina volt a vendégünk, akinek az előadása telt házat vonzott.

A megjelent esztergomi polgárok viszont jelezték, hogy az esztergomi rendőrség három nyomozója elvegyülve helyet foglalt a hallgatóság között és érdeklődve hallgatta a politikai előadást. ( A tanúk azonosítani tudják a megjelenteket.)

Az mellett, hogy felháborodásunkat és tiltakozásunkat fejezzük ki a hónapok óta érezhető politikai nyomásgyakorlás miatt, pár dolgot szeretnénk tisztelettel megkérdezni:

1.) Munkájukat végezték az esztergomi nyomozók február 25-én, illetve kinek a megbízására, utasítására?
2.) Történt-e február 25-én a Technika Házában adatgyűjtés, készített-e az esztergomi rendőrség hang és képfelvételt a Magyar Önvédelmi Mozgalom által szervezett előadáson?
3.) Ki és kik voltak a megfigyelt célszemélyek február 25-én? A rendőrség gyűjt-e adatokat MSZP, SZDSZ vagy más pártok gyűlésén is?

Kérjük a február 25-ei esztergomi történések mihamarabbi kivizsgálását. Úgy gondoljuk Európában 2008-ban ez elfogadhatatlan.

Tisztelettel várjuk megnyugtató válaszát:

Kovács Géza
Magyar Önvédelmi Mozgalom
Tiszteletbeli elnöke

2008. február 26.

(forrás)