Fórum a közlekedésről - Párkányban
Közélet
2008. febr. 22.

<p>Márciusban lakossági fórumot tartanak Párkány új közlekedési rendje ügyében – közölte Ján Oravec polgármester a legutóbbi önkormányzati ülésen.</p>

Önkormányzati szinten is javasoltak már módosításokat, így például a Szent István utca Sport és Bem József utca közti szakasza újra kétirányú lenne, továbbá szeretnék elérni, hogy a Széchenyi utcáról ismét lehessen balra, a Mária Valéria híd irányába kanyarodni, a hídon ugyanis megszűnt az ellenőrzés, tehát feltételezhetően nem lesz torlódás. Azt is javasolták, hogy a Szlovák Takarékpénztár épületétől a Szent Imre utcáig terjedő szakaszt újra kétirányúvá tegyék, ez viszont újra lehetővé tenné a korzó előtti balra kanyarodást, s megint csak kalamajkákat okozna az adott útkereszteződésben. Ugyanakkor a takarékpénztár és a ČSOB épülete közti zebrát kiemelt gyalogátkelővé változtatnák, miként a szemben lévő oldalon is.

Maga a bicikliút Nánáról Párkányig vezetne. A bicikliutat, a csatornázást és a járdákat Párkány építené meg, az úttestet viszont az Állami Útkezelőség újítja fel.

Forrás: www.parkany.sk

(forrás)