Kereszt-Rejtvény 15.
Kultúra
2008. febr. 14.

<p>[Image:1927] Egy sajátos városismereti játékra ( kereszt-rejtvény ) invitálom a tisztelt és érdeklődő olvasókat. </p><p>Minden héten felkerül egy kép ( Lekli Szabolcs fotóiból ) a városunkban található keresztek egyikéből bízva abban, hogy lesznek olyanok, akik választ adnak arra, hogy hol is található, sőt esetleg a kép alapján megpróbálják majd felkutatni.</p>

A megfejtéseket (lehetőség szerint utcanév, pontos helymeghatározás, stb. ) nem hozzászólás formájában várnám ( ne rontsuk el mások játékörömét), hanem a szeretgomon keresztül az esztergom-anno.hu-nak küldve, névvel (nick-kel) ellátva.

A múlt heti heti kép:

www.esztergom-anno.hu

Megfejtés:

Szentgyörgymező legszélesebb utcájának elejére, melyet régen Öreg utcának neveztek, ma Hunyadi János utca, Nagy Mihály gazda 1783- ban keresztet állíttatott, kőből faragott corpus-szal. Később vaskerítéssel vették körül. 1997 áprilisában Könözsy Béla és Kondár Béla a kereszt talapzatát lebetonozta, kijavította és újra festette a vaskerítést. Itt volt az Úrnapi körmenetben a harmadik "szín" , a lombsátor.

A kereszt helye Acho linkje alapján : href.hu

A múlt heti feladvány helyes megfejtői:

Acho,

Gerdy,

Lacikabácsika,

Anyu54,

Ötvennyolcas,

Összesítve:

Anyu54 ( 12 )

Acho ( 14 )

Gerdy ( 14 )

g. ( 4 )

Lacikabácsika ( 14 )

Ötvennyolcas ( 9 )

Vidrapeter ( 2 )

Zs.Zsuzsi ( 1 )

Faxau ( 3 )

Az e heti feladvány képe:

www.esztergom-anno.hu

( Kicsit vágtam a széleken, mert úgy túl könnyű lett volna…)

A megfejtések beküldési határideje: február 20.

Jövő héten jön a megfejtés és az új kép….

www.esztergom-anno.hu

Sárosi Attila

(forrás)