Hotel Mária Valéria - megalapozták
2008. febr. 12.

<p>Nyíri Attila választ kapott a jegyzőtől kérdéseire.</p><p>A négy helyett <u>háromcsillagos</u> szálloda építési engedélyét (precedens értékűen) rendkívül rövid határidő alatt adták ki.</p>

Ellentmondó nyilatkozatok a Városházáról - címmel olvashatjuk a következőket az egominfón:

Az Élményfürdővel szembeni szállodaépítéssel kapcsolatban egymásnak ellentmondó, és talányos nyilatkozatok születtek.

Mint már írtunk róla (A polgármester semmiről sem tud) Nyíri Attila képviselő a január 17-i ülésen kérdést intézett a polgármesterhez és a jegyzőhöz, hogy kifizette-e már a vevő az eladott ingatlan árát, és van-e építési engedélye?

Mivel választ nem kapott, két hét múlva a február 2-i Hídlapban is feltette a kérdést.

A polgármester és a jegyző is válaszolt ugyanazon lapban (!) a kérdésre, majd a jegyző február 4-én levelet is írt Nyíri Attilának.

A levélben a jegyző a következőket állítja:

„Ad1. a Giegler Kft. a vételárat kifizette” (hogy mikor azt már a jegyző nem közli),

„Ad2. a tájékoztatás megírásának időpontjában a kft. jogerős építési engedéllyel rendelkezik.” (hogy mikortól a jegyző ezt sem közli).

A cikkekből és a levélből az alábbiak derültek ki:

  • Esztergom legnagyobb beruházásról az alapvető információk kiderítésére a polgármesternek és a jegyzőnek legalább 19 napra van szüksége.

  • Esztergomban nem építési-engedély köteles egy építmény alapozása.

  • Esztergomban új építéshatósági fogalom lépett életbe: ”Bizonyos építési engedélyhez nem kötött munkák”

  • Esztergomban a január 25-én birtokba került tulajdonos az aznap benyújtott építési engedélyére február 4-én (hét munkanap alatt!) már meg is kapja a jogerős építési engedélyt, de az is lehet, hogy hamarabb.

  • Esztergom polgármestere nem tudja értelmezni, amit olvas, mert olyan állításokat cáfol a Hídlapban, amelyeket a képviselő sohasem állított, sem írásban, sem szóban.

  • Esztergom polgármestere úgy gondolja, ha egy képviselő nem kap választ az igen egyszerű közpénzt érintő kérdésére, ne kutakodjon tovább, mert az békétlenséget szít.

  • Esztergom polgármestere szerint „ez a város nyitott és demokratikus”.

  • Esztergom polgármestere nagyon rendes, mert nem húzkodja ki a sorokat a Hídlap cikkeiből, pedig szerinte hatalmában állna.

( www.egominfo.hu )

(forrás)