Sztrájkkészültség a Vértes Volánnál

Sztrájkkészültség a Vértes Volánnál

2008. 01. 26. 18:39

Négy szakszervezet, köztük a Vértes Volán dolgozóit is tömörítő Közúti Közlekedési Szakszervezet hirdetett országos sztrájkot 2008 január 30-án, szerdán üzemkezdettől reggel nyolc óráig. A tárgyalások még zajlanak a Volán-társaságok és a szakszervezetek között.

A Közúti Közlekedési Szakszervezet, az Autóbuszközlekedésben Dolgozók Uniója, a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége és a Liga Közlekedési Szakszervezetek ágazati szövetsége bérfeljesztési követelésük alátámasztására kezdeményeztek munkabeszüntetést, melyhez az összes Volán-társaság szakszervezeti bizottsága csatlakozott. A szakszervezetek 7,5 százalékos béremelést, valamint további havi ötezer forint béren kívüli juttatást követelnek a munkáltató 5-6,5 százalékos bérfejlesztési ajánlatával szemben.

Az egyeztetések még zajlanak, a tárgyalások következő fordulójára január 28-án, hétfőn kerül sor. Ha ez sem hozna eredményt, a Vértes Volánnál egyeztető bizottság alakult, amely kétoldalú tárgyalásokat kezdeményezett az érintett szolgáltatások köréről, illetve az elégséges szolgáltatásról. A sztrájk megtartása esetén a Vértes Volán a hétfő délutáni órákra ígéri a tájékoztatást az autóbuszjáratok január 30-ai közlekedéséről.

2008. 01. 26. 20:31

Elképesztő, hogy van merszük sztrájkról beszélni, mikor különböző trükkökkel a bevételek nagy részét zsebre teszik.

2008. 01. 26. 18:48

Azt elhiszem, hogy vannak olyan Volán-társaságok, ahol a színvonalas munkavégzésért ellenszolgáltatást várnak a dolgozók, de őszintén szólva nem értem, hogy a Vértes Volánnál mire fel követelnek béremelést a buszvezetők. Még ha igyekeznének a munkájukat a körülmények ellenére magas színvonalon végezni, de a helyi munkamorál mellett én sem adnék egy kanyit se.