Számolatlanul
Közélet
2008. jan. 24.

<p>Nagy a lelke polgármesterünknek. Mert ő szívén viseli. Na meg többször is deklarálta. Persze a felelősséget. Mert nemes a cél.</p><p>Amire áldozni kell.</p>

Vannak célok, amiket támogatni kell. Esztergom valahogy a távoli külhonban találta meg ezt a célt.

Nemes az efajta küldetéstudat. Csak kicsit sokba kerül a városnak, főképp annak tekintetében amilyen állapotok uralkodnak az utcáinkon. Ahogy Osvai képviselő fogalmaz: az elmúlt 5-6 évben közel száz millió forintot fordított Esztergom a "hűségének" bebizonyítására. Repkednek a százezrek és a milliók és a képviselő büszke, mert nem csak kenyérrel él az ember.

Nem, de az esztergomi ember Esztergomban él, és nagyon kis kiváltságos csoport lesz csak olyan szerencsés, hogy a potom és baráti 75 millióért megvásárolt vargyasi kastélyban pihenhesse ki fáradalmait, még akkor is, ha a 2007-2010 közt minden egyes költségvetési évben is évente további 50-50 millió forint körüli összeg lett betervezve eme jó áron megvásárolt kastély felújítására.A vége olyan 280 millió körül végződik. Ez is olyan baráti? 4 évig erre megy el a parkolási bevételek nagyrésze (mint ismeretes éves szinten 70-80 millió a parkolási díjak bevétele).

Vajon mi a fontosabb a hűséges esztergomiaknak? Én nem a kastélyra szavaztam volna. De hűségesek vagyunk és ez fontos.

Annyira hűségesek, hogy újra támogatjuk a Csángó bált, mert „Esztergom Szent István városaként, az államalapítás bölcsőjeként, szellemi és kulturális öröksége okán többször deklarálta, hogy felelősséget vállal a határon túli magyarság identitástudatának megőrzéséért. Meggyőződésem, hogy a rendezvény szervezőit is ez a nemes cél vezérli.”. Igen, meg nagyon trendi dolog jobboldali városként támogatni egy ilyen rendezvényt. Pláne ha visszagondolunk a -az EU-s bővítés és Schengen tükrében már jelentéktelenné vált- balul sikerült népszavazásra!

Akkor legalább a nemes cél maradjon meg. Adjunk is gyorsan kétszázezret erre, hogy mit profitál ebből a szegény csángó odaát, azt nem tudom megítélni, de valószínűleg az egyszerű ember számára sorsfordító is lehet egy Budapesten, a PeCsában rendezett bál.

De mi hűségesek vagyunk. Ezzel a kétszázezerrel és a Tőkésnek juttatott, szigorúan karitatív célokra felhasználható egymillióval együtt ebben az évben 1,2 milliószor jobban hűségesek voltunk annál, mint aki nem adott semmit sem, azért mert ő nem hűséges és lehet, hogy nem is magyar, sőt az is biztos, hogy annyira hűtlen, hogy az országos népszavazáson a nem mellett fog kampányolni.

Számolatlanul folyik a pénz kifele a városból, a hűség gyanánt. Viktor meg is köszöni nekünk. És ő is büszke. Büszke, de nem annyira, hogy a díszpolgári oklevelet átvegye. Bár, ha jobban belegondolunk az is lehet, hogy azért nem veszi át, mert büszke, de nem a hűség polgármesterére.

Civitas fidelissima - hagyjuk meg ezt a címet Sopronnak, és próbáljunk meg egy kicsit Esztergomért élni.

Hűségesen.

(forrás)