Búbánatvölgy-Kerektó

Búbánatvölgy-Kerektó

2008.01.23. 17:17

Esztergom-Búbánatvölgyben a Kerektó és környékén borzasztó körülményeket tapasztaltam. Ez a terület a Vasas Horgásztó tulajdonát képezi.

A Kerektó és környéke tiszta szemét! Zsákszámra van lerakva egy környezetvédelmi területen a szemét.

A helyben működő büfétől és a horgászegyesülettől bűzlik a környék. Sem a horgászeegyesületnek, sem a helyi büfének szemételszállítási szerződése nincs a helyi Eszköz Kft-val (megérdeklődtük!!!), aki a környéket járva gyűjtik össze a szemetet.

Az ittlakóktól begyűjtik a szemétdíjat és rendesen el is szállítják a szemetet, tehát nem a környékbeliek teszik le oda a szemetüket. Még télen "hagyján" a szemét, de nyáron a 40 fokos melegben is itt rohad és büzölög sokszor 20 zsák szemét is. Arról nem beszélve, hogy a lehalászások alkalmával a kiszedett törpeharcsák rohadnak és bűzölögnek a tó környékén és itt megmaradni nem lehet.

A tóparton a féltető alatt kilószámra a szárazkenyér és a kenyérhéj (még a mai napon is megtalálható!) Csodálkozunk, ha a környező házakban is és természetesen a tóparton is rohangálnak az egerek, de ez még hagyján, hanem a patkányok is!!

A helyi halőr kutyája ugyan boldogan keregeti és elfogja a patkányt, de miután megdöglesztette otthagyja.

A büfébe, amit ugyan a Vasas Horgászegyesület működtet, nem lehet bemenni (mondjuk nem is sokan akarnak a tisztaság és az árak miatt de ez már egy más kérdés). A falon kukucskál a pele, a hűtő alól a büfésnő seprűvel hajkurászta ki a patkányt. Ide biztos szívesen járnak be az emberek.?!!!

Még azért jó pár probléma lenne itt Búbánatvölgyben, Esztergom egy szererintem legszebb kirándulóhelyén, csak mivel mi "mostohák" vagyunk, sem fejlesztés, ugye nincs rá pénz, sem úthálózat, erre sincs pénz, de azért arra legyen már pénz az alapvető higéniai követelményeket valahogy betartatni.

De szerintem ez már nem is pénz kérdése.

2011.11.29. 20:51

Több, mint három éve frissült utoljára ez a blog. Szerencsére azóta igen jelentős változások mentek végbe a Tó környékén. A fiatalos lendületet hozó új vezetés és a tetrekész tagság közös munkájának gyümölcseként gyönyörű környezet varázsolódott a Kerek tó körül.
A rendszeres és bőséges telepítésekkel igazi horgászparadicsommá vált a Tó, mely nem csak a horgásznivágyóknak nyújt kikapcsolódási lehetőséget. Bővebb információk a Vasas Horgászegyesület oldalán találhatóak!

2008.09.07. 10:39

Már éppen írni akartam, hogy talán az Esztergomi Környezet Kultúra Egyesület "szívesen" tenne az esztergomi környezet kultúráért.

Mivel az építkezésük miatt biztosan napi több alkalommal haladnak el a tó mellett, bizutosan látták/látják is az ott uralkodó állapotokat.

Bár őszintén szólva nem csodálkozom azon, hogy ezt így szó nélkül hagyják.

Az építkezésük, mint Öko-ház is azt mutatja nekem, hogy a környezettudatosság csak egy kirakati propaganda. Ha jól megnézitek, akkor az épület egyáltalán nem környezettudatos. Cementből, betonból épül, műanyag hőszigeteléssel, műanyag alátétszigetelésekkel. Vegyszerrel kezelt faszerkezetekkel - műsor az egész. Mint ahogy műsor volt az Öko-falu is, ahol például a "remek" napenergiával aszaló készülékben a kereskedelemben kapható, szulfittal tartósított aszaltgyümölcsök szolgáltak "bizonyítékul" a készülék piacképességére.

A házilagosan összetákolt napenergia hasznosító készülékek helyett vannak nagyon korszerű berendezések is, és minimális utánajárás és szervezés eredményeként lehetett volna nagyon színvonalas és valóban környezettudatos bemutatókat előadni. Persze ehhez elsősorban valós elhivatottságra lenne szükség, mert ebből fakad a tenni akarás és a megoldások megtalálása.

Még arra sem veszik a fáradságot, hogy a saját házuk ökoépítési technológiáinak utánajárjanak, nemhogy még túllássanak a saját telekhatáraikon kívül, a tó környékére például.

Addig nem marad más, minthogy: akinek bántja a szemét, az tesz ellene. Ez sem kevés és reméljük a példa ragadós lesz.

A büfé és konyhai állapotok miatt lehet bejelentést tenni az ÁNTSZ-hez, ha szép szóra nem lesz változás....

2008.09.07. 10:21

Háááát megincsak a panasz, és mindig a panasz. Az utak változatlan rosszak, hogy mikor jön már végre rá valaki, hogyha egyszer normálisan megvan csinálva, akkor egy darabig jó lesz? Felépítették az ökoházat, teherautók rohangálnak, a nem éppen normális utakon, kikotorva mégjobban a múrvát. Eszméletlen nagy gödrök egymáson. Ökoház? Nézzünk körbe egy kicsit az ökoház környékén! Szemét mindenhol, törmelékhegyek, és kérdés hogy vajon miért tettek le két konténert (borzalmas!) az út szélére? Ezt is mutogatni fogják az ökoházba érkező vendégeknek? Szemetgyönyörködtető!!!!!!

2008.07.08. 17:46

Ez igazán örvendetes:)

2008.07.08. 17:15

Ezt nem hiszem el!!!! Megírtam a panaszomat az eső mosatta utakról, mire másnapra valaki betömte a kimosott murvát! Ezekszerint valamit csak használ ez a fórum! KÖSZÖNET nem tudom kinek!

2008.07.02. 19:45

Az én ovasatomban ez 8.000.000 Ft. Inkább új kocsit vettem volna:)))

2008.07.02. 19:21

Ez a munkamegosztás! A lakótelepiek füvet nyírnak a közterületen, Ti meg utat murváztok ;)

2008.07.02. 19:19

Kérem tisztelettel, Búbánatban semmi nem változott. Azóta kátyú-kátyú hátán (felhőszakadás következtében) már sem a Zamárd utcában, sem a Fárikúti úti emelkedőkön nem lehet közlekedni. Nekem már sikerült belemennem egy kátyúba (szőke nő révén) 8.000.- e. forintom bánja, de senkinek esze ágában sincs megcsináltatni. Nem baj! Majd a gyerekekkel lemegyek és belapátolom a gödröket a lemosódott múrvával! Ez nekünk való! Legalább jó fogyókúra!!!!

2008.06.13. 20:39

Vannak újabb fejlemények?

2008.02.06. 22:19

Hatékony ez a fórum. Ma jelentös számú kátyú kijavításra került. Tegnap több horgász társ rendezkedett parkositott a Kerektónál. Köszönet minden résztvevőnek.

2008.02.04. 10:58

Köszönettel!!! :)

2008.02.02. 16:42

szeretgom.hu

feltettem leando képeit

2008.02.02. 14:31

Gondolat ébresztőnek "minek a sok fevőrendör a sok kátyutól amugy sem lehet normális tempoba haladni"

www.origo.hu

2008.01.27. 15:50

az alapítványt felvettem a wikibe, a főoldalról is nyitható "1%-os" ablakból is elérhető

2008.01.27. 14:32

Részletek az alapitói okmányból:

Az alapitvány neve : Búbánatvölgyért Környezetvédelmi és Környezetfejlesztési Tevékenységet Szervező Alapítvány

Célja : A természetvédelmi értékek fenntartása, fejlesztése.

Az alapítvány célszerinti besorolása : környezetvédelmi tevékenység

Közhasznúsági fokozata: Kiemelten közhasznú

Képviselők elérhetök tel: 30/949-1849, 20/920-5265 fax 33 403473

Müködési területként a Csenkei patakon túli terület jelöltük meg.

Alapitvány 1% fogadni tudja adószáma: 18612187-1-11

Aki segíteni szeretne, javaslata van, részt venne munkánkban, szívesen látjuk.

2008.01.26. 0:36

Kérdezem a fórum indítóitól és a hozzászólóktól:


- Tudtok róla, hogy létezik egy alapívány?
- Lenne kedvetek részt venni annak a munkájában, és ezen keresztül hivatalos útra terelni ezeket a panaszokat?

Kérdezem Sándortól:


- Nyitott az alapítvány új tagokra, új ötletekre, új lehetőségekre?
- 1%-ot pl fel lehet ajánlani számára?

Én személy szerint örülnék neki, ha itt most hirtelen tucatnyi új ember találna rá erre az önszerveződésre és adna esetleg új lendületet a városrészért tenni akaró energia:)

2008.01.25. 22:01

Tisztelt „Cserepj!”

Amikor először bele olvastam ebbe a fórumba elkeseredtem, megint egy fórum ahol csak hibák problémák halmaza. A te bejegyzésed a megoldás felé mutató gondolataid késztettek arra , hogy írjak bár rendszeres olvasója vagyok az oldalnak nem szoktam írni.

Úgy érzem nyitott kapukat döngetsz. Létezik egy „Búbánatvölgyért” alapítvány ( 2001.10.02 alakult nyilvántartási száma 832.) Egy szűkebb baráti kör próbál a lakóhelyéért, annak fejlesztéséért valamit tenni lehetőségeinkhez mérten. Támogatást a várostól nem kapunk igaz, azt még Könözsi úr mondta ezen keresztül tudnák támogatni az itteni kezdeményezéseinket.

Szükségesnek tartom azt is elmondani alapítványunk kérésére, Eck képviselőnk segítséget nyújtott ahhoz, hogy a Hész -ről tájékoztatót tartsanak a Kerek tónál, igaz véleményünk nagyon korlátozottan került felhasználásra. Kérésre Ő tartott tájékoztatót a tervezett közmű fejlesztésekről, ami a téma még az akkori kidolgozatlansága miatt nem túl jól sikerült .

Több alkalommal szerveztünk útjavító "kommunista szombatokat " A polgármesteri hivataltól kapott zúzott kővel próbáljuk utjainkat kikátyúzni.

Sikeres volt a telefon hálózat fejlesztése irányában végzett munkánk. Sikertelen a kábel TV akció , pedig arra városi határozat is volt.

Apró sikereket könyvelhetünk csak el erre volt erőnk..

A legutóbb polm. helyettes közbenjárására 10 éves kérés teljesült a 11 útnál lévő befordulónál lámpa került elhelyezésre. Lehet, hogy egyszer elkészül Búbánatvölgy feliratú útjelző tábla is. Igaz kaptunk két gödör közé buckákat is, mert egyesek játszótérnek nézik az úttestet, és ez is lakósági kérés !? mondják. A rendszer váltás óta sajnos ezen a területen fejlesztés nem történt.

Minden segítő kezet gondolatot szívesen fogadunk.

Komondy Sándor

2008.01.25. 16:15

Leando, az említett képeket a szeretgom egyik albumába töltsd fel, betesszük a fórumba, sokan olvassák (mondjuk Villy " Esztergom másik arca" c. albumába)

2008.01.25. 16:13

Figy, szerintem ezt csak önszerveződéssel lehet megoldani. Úgy értem össze kell hívni ott a völgyben egy csoportba mindenkit, és le kell ülni a problémát látó és annak megoldását kereső embereknek egy szobában, elhívni a képviselőt, és kitalálni a megoldást.

Aztán ha nem jön el a képviselő, vagy nem történik semmi ezek után, akkor legközelebb jobban meg kell nézni kit választ meg a körzet. Vagy esetleg a völgyért aggódó emberek csoportja alapíthat egy Búbánatvölgyért Egyesületet ami saját jelöltet indíthat 2010-ben a helyi választásokon.

Az a lényeg, hogy szerveződni kell, csoportokat alapítani, közösségeket létrehozni. El vagyunk szokva ettől valahogy itthon, de más normális és működő módja nincs az érdekérvényesítésnek.

2008.01.25. 16:00

Minden nagyon korrekt, ami itt le lett írva, egyébként ezeket a kritikákat fotókkal is lehet dokumentálni, ha valakit érdekel írjon és e-mailben elküldöm, esetleg egy illetékes embert is érdekel?

Felhasználási feltételek és adatvédelmi nyilatkozat | Moderálási alapelvek | Médiaajánlat | Impresszum