Végső ütközet előtt állunk?

Végső ütközet előtt állunk?

2008. 01. 17. 9:49

Óriási a megosztottság az országban. Egyre több radikális szervezet jelenik meg a politikai színtéren - és itt a szeretgomon is -, akik ilyen vagy olyan módon szeretnék megteremteni a szerintük elképzelt valódi demokráciát. Valóban a polgárháború és a népfelkelés a megoldás az ország gondjaira?

Kovács Géza, a Magyar Önvédelmi Mozgalom tiszteletbeli elnöke - aki esztergomiként a szeretgom.hu fórumain is jelen van - így ír Évértékelőjében:

Világos koncepciónk van. Ahogy a radikális nemzeti tábort össze kell forrasztani, a gárdákat is egyesíteni kell - Bencsik Andrások nélkül, és pártérdekektől mentesen. A gárdák csak így vehetik majd át a rendszerváltás következményeként a rendvédelmet a rendőrségtől és a katonaságtól!

A teljes politikai elitnek útilaput kell a talpára kötni, bár a kormánypártból sokan megérdemelnék a nyakbavalót is. A felelőségre vonásról mi nem mondunk le, mert e nélkül nincs remény a magyar jövőre! Budaházy György a Magyar Jelen 2007. december 22-i számában kijelentette: a végső ütközet még előttünk áll, ami valószínűleg nyílt fegyveres harc lesz, melyben nyerünk!

Forrás: www.magyaronvedelem.hu

Valóban erre van szüksége Magyarországnak? Valóban fegyveres harc az, ami a megoldást jelenti az ország számára?

Személy szerint - mint aki katonaság intézményét is teljes mértékben elítéli - nem szeretném azt, hogy ilyen módon legyen jólét az országban. Nem szeretném, ha gyerekeimnek meg kellene tapasztalniuk egy háborús helyzetet, nyílt harcot.

Az amúgy is tönkretett országunkat egy ilyen fordulat évtizedekre visszavetheti még a mostani állapotához képest is.

Minden oldalról fel kell nőnünk ahhoz a szóhoz: SZABADSÁG. Az Unió tagjaként mégnagyobb a kihívás, hogy jól használjuk ki az új lehetőségeket.

Nem hiszek az erőszakban. Egyik oldalról sem. Veszélyes út.

2008. 01. 18. 17:44

No comment... Egyelőre...

2008. 01. 18. 17:15

Tisztelt Kovács Úrrrrrrrr! Nem szívesen szólok bele az ilyen vitákba,de arroganciája fel háborít.Azt hiszem ön magát jellemzi azzal,hogy a Sárga Házi Grespikbe és Krisztikébe bízik és dicsőíti.A rendőri atrocitásra visszatérve /cserepi is/szerintem érdekes dolog.Amikor a TV.székháznál a CSÜRHE az emberekre és rendőrökre támadt,aztán a dícső banda kirabolta a büfét is a rendőrök PUHÁK voltak.Amikor az alkotmáynos rend ellen fel- lépő "TÜNTETŐKRE"támadtak,akkor brutálisak.Pedig nekik az volt a dolguk,hogy a gyujtogató ÁLARCOS CSÜRHÉT felszámolják.Meg kell nézni a médiában,amikor az önök álltal imádott demokráciákban /pl.Francia,Spanyol,stb/ a rendőrség be veti magát,ott sem kérdez,hogy "te véletlenül tüntető vagy,vagy sétáló" Aki nem akar nyakast az nem megy ilyen helyre ill.időben a felszólításra eltávozik. T.KOVÁCS ÚR.A Trianon lecsengett,a társadalmi rendek ellen uszítani nem kell.A sorsunkat eldöntötték a nyugati barátaink,akkor és ma ez már ne lehet téma.Uszításaikkal elérik azt,hogy Párkányba nem mehet nyugodtan át az ember az önök "ÖSSSZE OLVASZTJUK A RÉGI ORSZÁGOT" DUMÁJUK MIATT.Önök nem tudnak tárgyalni,mivel az egyik oldalnak sem elfogadott tárgyaló partnerek.A Tororckai,Budaházy,Vojna féle úri gyerek allürőket el kell felejteni.Önök csak azt nem látják,hoy csak játékszerek.Egyenlőre ennnyi.

Eredeti méret

2008. 01. 18. 16:56

(...) minden békés tüntetés feloszlathatatlan, így a rendőri intézkedés ellen jogszerűen szegülnek ellen az emberek.

Grespik doktor téved. A strasbourgi emberi jogi bírósági döntés - több más kritérium mellett - a spontán tüntetésekről beszél, az Erzsébet híd blokádja pedig nem volt az:

Péntek reggel nyolc órára egy radikális szélsőjobbos honlap hirdette meg az Erzsébet híd blokádját.

2008. 01. 18. 15:48

Engem az zavar igazából, hogy az emberek másznak vissza a jobbágyi sorba, húzzák magukra megint a rabigát... miért is? A pacifizmus kedvéért? A biztonság kedvéért?

Annyira akarták egyesek a szabadságot, hogy egy egész gazdasági rendszert szétvertek annak kedvéért, hogy elmondhassák magukról, hogy szabadok. Én úgy látom, hogy a 2006-ban elindult folyamatok ezt az egészet fenyegetik.

Ezek a kiváló katonák , fegyveres polgárok egyetlen célja, a jelenlegi hatalom elűzése, majd ha ez megtörténne, akkor visszaállnának a demokrácia szabályait

Figy, 2006 ősze után, a rendőrségi támadás, a lovasroham, a gumilövedékek után visszaállt a demokrácia?

2008. 01. 18. 14:30

Bele gondolt egyszer is abba, hogy mi történne, ha pl. nem lennének bankok?

Nem tőlem kérdezted, de mivel a partvonalról figyelem a banki szférát, ehhez a kérdéshez hozzá tudok szólni.

Szerintem qrva jó kis társadalmat lehetne építeni bankok, kamatok, hitelek, betétek nélkül is. De ha már van, nézzük meg mire jó. Mi is a bank?

A bank egy olyan vállalkozás, ami a saját tőkéjén túl betéteket gyűjthet és kezelhet, valamint ezekből a gyűjtött betétekből hiteleket adhat. Ennyi. Nem termel árut, nem készít üveggyöngyöt, nem termeszt gabonát, nem alkot műalkotásokat, nem kutat gyógyszereket, nem gyógyít embereket. Gyakorlatilag semmi olyan dolgot nem csinál ami feltétlenül szükséges volna a mindennapi élethez. Semmi olyan dolgot nem tesz, amivel előrébb viszi a világot. Egy dolgot csinál: (virtuális) pénzt mozgat úgy, hogy abból mindig megtart magánál valamennyit. Pénzt mozgat emberek, régiók, országok, kontinensek között. Pénzt mozgat ahogy éppen az érdeke megkívánja. És pénzt teremt a semmiből (a jegybank) - megint csak úgy, ahogy azt éppen az érdeke megkívánja.

Mivel a pénz önmagában semmire sem jó - csak az érte kapott termékek, áruk nyomán jelent értéket, a pénz mozgatásával a bankrendszer el tudja érni azt, hogy a termékek, áruk is mozogjanak az egyes emberek, régiók, országok között. Egyéb szabályozók segítségével csupán az egyes áruk árának ide-oda mozgatásával el tudja érni, hogy egy ország ugyanazon megtermelt javak eladása után az egyik évben szegényebbnek, a másik évben gazdagabbnak tűnjön, érezze magát.

Tehát a tézisem az, hogy a bankrendszer pontosan annyit ér és pontosan annyira hasznos, amennyiben a fenti nem általa végzett dolgok finanszírozásában, pénzügyi segítésében, gazdasági körülményeinek optimalizációjában részt tud venni. Vagyis mennyiben tudja segíteni a magyar cégek, vállalkozások és vállalatok boldogulását, az itthon termelhető javak előállításának biztosítását. Nos, én ebben is látok igen komoly problémákat.

Messze vagyunk már Széchenyi Hitel c. munkájától, ami a XIX. században valóban alapmű volt és a magyar vidék felemelkedésének egyik alapját jelentette.

Tudod ma mi Magyarországon a legjövedelmezőbb hitelforma? A deviza alapú jelzálog magánszemélyek részére. Gyakorlatilagévekretuti haszon minden hónapban a banknak, kiváló jövedelmezőséggel és minimális kockázati szinttel.

Az elmúlt évben a hitelek miatti devizabeáramlás volt az egyik fő oka annak, hogy a forintárfolyam stabil maradt a 250 ft körüli szinten az euróhoz képest. Tehát miközben minden szinten romlik a gazdaság versenyképessége, nő az infláció, magasabb a költségszint az újabb adók miatt, még azzal is sújtjuk az exportra termelő magyar vállalkozásokat mi, magyar állampolgárok, akik 10-20 évre eladósodtunk, hogy az ingatlanbefektető cégek 100% körüli haszonkulcsát kifizessük, külföldről felvett hitelekből, hogy a devizatörlesztéseink miatt még a forintot is mesterségesen erősen tartjuk. Hát Keynes ezt nem láthatta előre, az tuti.

Az egyetlen szerencsénk, hogy most éppen a mezőgazdasági termények drágulása húzza meg az inflációt és az árakat. Ha 2008 jó év lesz az agráriumban, akkor egy kicsit enyhülhet a nyomás vidéken. A jövedelmezőség javulásával a befektetési kedv is talán megtalálja a mezőgazdaságot, és nem kínai részvényekbe fektet majd a magyar milliomos, hanem a (nemlétező) vidéki parasztgazdaságok (nemlétező) kötvényeibe.

Nem vagyok túl optimista.

2008. 01. 18. 13:58

Arra gondoltam, hogy nyerni fogunk!
-Bíróságon és mindenhol... ma.hu

További jó mosolygást!
-Én viszont most "sírok", mert a késelős Maugli újra a Blahán...Lehet el sem vitték!

2008. 01. 18. 13:56

Ezzel szemben meg az történt, hogy jött 2 hadosztály rendőr, körbevette a parlamentet, néhány hónap alatt hazaküldte a népet az utcáról, és azóta sincs rend...

2008. 01. 18. 13:25

Vitatkozni ezek után nehéz lesz, mert, mivel hogy én nem radikalizálódtam, így gondolom abban a szellemi mélységben vagyok, aki nem láthat át semmilye szitán

Jó, hülyén fogalmaztam, igaz, elnézést.

jogod van a vélt igazad érdekében fegyvert fogni és használni azok ellen, aki mást gondolnak mint Te

Ilyet én nem írtam. Azt hoztam fel példaként, hogy a polgárnak utolsó eszközként lehet joga akár fegyveresen megvédeni a saját szabadságát, ha azt az (akár törvényesen megválasztott, de félresiklott) hatalom fenyegeti. Ez gyakorlatilag a forradalom definíciója, amiből volt ennek az országnak egy pár, és amikből kettőt dicsőséges pátosszal szoktuk ünnepelni minden évben. Rákosiékat is szabad választáson, mondhatni demokratikusan választotta meg az ország (még ha csalással is - ami ugyan nem volt feltétlenül szembetűnő akkor).

azt állítanánk elkeseredett munkanélküli embereknek, hogy azért nincs szükség az Ő becsületes két kezi munkájukra, mert a gépek elvégzik helyettük

Azt mondanám, hogy ez egy részigazság. De ehelyett mostanában inkább a "versenyképesség" duma a menő. Tudod, ők, a tudásuk, a genetikai kódjuk nem eléggé versenyképes (ez utóbbit nem politikailag korrekt kimondani). Vagy mondjuk a gazdaságunk nem az. De majd a reformok, tudom... csak nincs egyetlen Széchenyi sem...

Nosza fogjunk fegyvert és oldjuk meg a problémát.

Ha félre akarod értelmezni a mondandómat, tedd.

szerinted hány országban élnek rosszabbul az emberek, mint nálunk?

Az embereket ez általában qrvára nem vigasztalja. És elsősorban nem a vagyonról, jövedelemről beszélek, hanem az élet minőségéről, hangulatáról, a hatalom viszonyáról az átlagemberrel. Persze tudom, el lehet menni külföldre...

A Te gondolatmeneted alapján az egész világ vérben úszna.

Csak a XX. században ez kétszer megtörtént nagy mennyiségben, kicsiben meg azóta is folyamatosan van valahol harc.

2008. 01. 18. 13:14

Most nem mosolygok. Utoljára Önön a legutóbbi hídfoglaláson előadott performancán mosolyogtam.

A "Független" Civil jogász Bizottságon is mosolygok, aminek oszlopos tagja Független Morvai Krisztina.

"Lehet mosolyogni-ez szól Belvárosinak, Kicsinek, Neked kedves Ötvennyolcas-de az nevet, aki a végén nevet!"

Ez alatt pontosan mit ért?

2008. 01. 18. 13:00

Szögezzük le az elején, hogy én finoman szólva sem kedvelem a jelenlegi teljes politikai elitet.

A problémák megoldását azonban maradi módon a demokráciában, a választásokban látom. Az életemet –érzéseim szerint – legtöbbször hátrányosan befolyásoló politikus Meggyes Tamás. Mégis elfogadom, hogy Ő a polgármester, hisz véleményemmel a legutóbbi választáson határozottan kisebbségbe maradtam.

De ha választanom kellene, akkor százszor inkább Meggyes, mint azok az eszmék, amit Te írsz, vagy amit Kovács úr aktívan képvisel.

Képes vagyok elfogadni, ha valaki radikális eszméket vall, de ha amennyiben írásaidban vázolt eszköz rendszert alkalmazzák értékeik, céljaik képviseletére akkor abból nem kérek.

„aki pedig átlát a szitán az egyre inkább radikalizálódik.”

Vitatkozni ezek után nehéz lesz, mert, mivel hogy én nem radikalizálódtam, így gondolom abban a szellemi mélységben vagyok, aki nem láthat át semmilye szitán, de ezt már lassan megszokom, hisz a múltkor Petrótól is megkaptam.

De megpróbálom még is.

A vértelen katonai puccs, és a jogod van a vélt igazad érdekében fegyvert fogni és használni azok ellen, aki mást gondolnak mint Te, szerintem borzalmas gondolatok.

Nézzük:

Ezek a kiváló katonák , fegyveres polgárok egyetlen célja, a jelenlegi hatalom elűzése, majd ha ez megtörténne, akkor visszaállnának a demokrácia szabályait, és ha az új választásokon pl. Thürmer győzne, akkor ezt elfogadnánk és semmi kifogásuk nem lenne ellene.

Mit szólnál ahhoz az elmélethez –just for fun – ha „játszunk el a gondolattal” azt állítanánk elkeseredett munkanélküli embereknek, hogy azért nincs szükség az Ő becsületes két kezi munkájukra, mert a gépek elvégzik helyettük. Ki programozza ezeket a népellenség gépeket? Informatikusok! Legyünk ideiglenesen törvénytelennek! Nosza fogjunk fegyvert és oldjuk meg a problémát. Ha olyan informatikust találunk, aki bankban is dolgozik az pláne jó. (csak, hogy Kovács Úr elvárásainak is megfeleljünk)

Ja, hogy elmúlt az ipari forradalom? Igen, ahogy más forradalmak, polgárháborúk ideje is elmúlt!

A rossz viccet félretéve, szerinted hány országban élnek rosszabbul az emberek, mint nálunk? A Te gondolatmeneted alapján az egész világ vérben úszna.

Üdv.: Belvárosi.

2008. 01. 18. 12:54

De ezt is ajánlom olvasmánynak:

sasika61mondja.blog.hu

2008. 01. 18. 12:40

Tehát, a helyes cselekvés megtalálásához nem lehet kulcs egyetlen elmélet, vagy program. Ezt a programot gyakran kérik számon a konzervatívokon, a probléma az, hogy ők ezt nem hibának, hanem erénynek tartják - a programfétis, és az elméletezés meg maradjon a baloldaliak és a liberálisok privilégiuma, mondják ők. Így a helyes cselekvés is csak hosszú tanulás, gyakorlás útján található meg, a hagyományok megismerésével - nem lehet receptkönyvből megtanulni; ahogyan a társadalmi problémákat sem lehet társadalommérnökösködéssel-aufklérizmussal megoldani.

A baloldali irányzatok, és a liberálisok tehát ideologikusak: hiszen egy, vagy csak néhány szempont szerint rendezik be a saját világukat, csak azokat tartják fontosnak, és minden körülmények között azok élveznek elsőbbséget. A konzervatívok azonban különböző helyzetekre különböző válaszokat adnak, az adott, partikuláris kérdésnek megfelelően. Elképzelhető, hogy valahol az emberi jogok számonkérése helyénvaló, máshol pedig nem - egy liberális azonban mindig azokat fogja előnyben részesíteni. Így a konzervatív adhat "liberális", vagy "szocialista" választ, míg ez vice versa nem igaz: hiszen akkor megszűnik liberálisnak/szocialistának lenni.

vengeancetildoomsday.blogspot.com

2008. 01. 18. 12:38

Toroczkai édesapja ügyvéd.
-Nálunk a MÖM-ben is van pár jogvégzett ember. (Van ellenem is két szabálysértési eljárás és tudod mi lesz a vége Ötvennyolcas? Nem én fizetek 50 és 80ezret, hanem a rendőrség 2X1 milliót, jogtalan előállításért, törvénysértésért. Csak kb. 3 év múlva...mint pl. Lelkiismeret 88 esetében!...) De tudom, szerinted Morvai, Grespik és Független Civil jogász Bizottság nem ért hozzá...:)) Lehet mosolyogni-ez szól Belvárosinak, Kicsinek, Neked kedves Ötvennyolcas-de az nevet, aki a végén nevet!

Szép délutánt! :))

2008. 01. 18. 12:09

molnargoreny.blog.hu írta:Az alkotmány "polgári neve": 1949:XX. törvény. Vagyis: az első tisztán rákosista-sztálinista "országgyűlés" fogadta el, szovjet megszállás alatt, amikor demokráciáról, népakaratról szó sem eshetett. 1989-ben történt az utolsó átfogó módosítása, amikor szintén még diktatorikusan választott parlament szavazta meg. Ugyan az Ellenzéki Kerekasztal elvileg elfogadta ezt, de emlékezzünk vissza: az SZDSZ, a Fidesz és az FKGP nem írta alá a Kerekasztal záródokumentumát. Az 1990-ben tartott választásokon kiderült, hogy az alkotmánymódosítást nem támogató pártok nélkül nem volt meg a kétharmados többség (nincs más mód a visszaextrapoláláson kívül, hiszen az akkori közvéleménykutatások nem megbízhatóak, mint ahogyan a maiak sem...).

Tehát a mai alkotmánynak sem az elfogadásaa, sem a mai alakra hozása nem demokratikus módon történt. Még egy "apróság": a preambulumban (bevezető szöveg) ott áll az "ideiglenes" jelző. Immár tizennyolcadik éve - azaz nagykorú lett az ideiglenes alkotmányunk! Bravó, éljen - kíváncsi vagyok, a nyugdíjat is megéri-e? Ha a mai pártokon múlik, alighanem simán...

Az ideiglenes és nem demokratikus magyar alkotmányt az Alkotmánybíróság tette úgy-ahogy alkalmazhatóvá, még Sólyom László AB-elnöksége idején. Sajnos, ez kétélű dolog volt: rendkívül sokszor hivatkoztak a "láthatatlan alkotmányra" döntéseikben, ami voltaképpen a természetjogot, vagyis a minden normális emberben nagyjából hasonlóan meglévő igazságérzetet jelentette. Igen ám, de a "láthatatlan" alkotmány az írottat nem pótolja... Az AB nemegyszer olyan kérdésben sem habozott dönteni, ami egyértelműen a politika hatáskörébe tartozott volna: például, amikor a halálbüntetést alkotmányellenessé nyilvánították.

A mai magyar gyakorlat a szabadságjogokat relatívvá teszi, holott azok valódi demokráciákban abszolút érvényűek.

Eredeti méret

2008. 01. 18. 12:03

Ilyenkor tényleg nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek!

(...) 1990 óta csak toldozgatott-foltozgatott, 1949-es sztálinista, bolsevik alkotmány (...)

Ha összehasonlítod a két alkotmányt, rájössz, hogy az "Alkotmány" szón kívül gyakorlatilag egyetlen egy közös sincs bennük. Kb. ennyi a valóságtartalma az írás többi részének is...

2008. 01. 18. 11:53

Kedves Belvárosi, Kicsi és többiek!

Fogok este válaszolni, de addig is két hír:

hunhir.hu hunhir.hu

2008. 01. 18. 11:45

Arra vagyunk kondícionálva társadalmilag 1945 óta, hogy ne gondoljunk ilyesmire komolyan. Az a generáció, aki még nemcsak gondolt ilyesmire, de meg is lépte pedig 1956-ban elhagyta az országot. Ez az ország a XX. században 2-szer is elüldözte már azokat, akik hajlandóak voltak cselekedni és meg volt bennük az erkölcsi tartás és késztetés arra, hogy meghozzanak nehéz döntéseket. A 3. elüldözés szépen csendben ezekben az években zajlik - gyakorlatilag a tehetséges fiatalok fele már nem itthon él, és ezek nagy része nem is akar hazajönni ebbe a hungarikum gulyáságyúlevesbe.

Szóval igen, arra kondícionáltattunk, hogy ne vegyünk ilyesmit komolyan. De ha megnézzük például a világ legrégebbi demokráciájának alkotmányát, annak is az első néhány kiegészítését amit még az Alapító Atyák fogalmaztak az első szenátusi években (Bill of Rights), akkor megtaláljuk benne például a fegyvesviselési jogot. És milyen érdekes, azok az emberek akik megfogalmazták a legrégebb óta fennálló demokrácia alap okmányait, fontosnak tartották a jogot, hogy minden állampolgár viselhessen fegyvert, és képezhesse magát annak használatára. Tudod miért?

Egyszerű.

Másképp nem lehet megőrizni a szabadságot. Ők pedig azt gondolták, hogy az fontos dolog.

Igen, ez pontosan azt jelenti, hogy minden emberi rendszer (törvények, jogrendszer) tökéletlen. Egy kellően rosszindulatú támadó bármely jogrendszert meg tud úgy erőszakolni, hogy annak nem ellentmondva végigtipor azokon az értékeken amikre az adott rendszer alapult.

Egy ilyen helyzetben az emberek a szabadságukat csak maguk védhetik meg. Ehhez pedig előbb utóbb fegyverre van szükség, hiszen a hatalom ilyenkore önmagát ritkán korlátozza már.

Szóval én egyetértek Gézával abban, hogy Magyarország közeledik egy polgárháborús állapot felé. Ha pl valami furcsa okból nem a Fidesz kérdései nyernek a népszavazáson, az beláthatatlan következményekkel járhat. Abban pedig Gáborral értek egyet, hogy ez nem jó dolog. Viszont az egyetlen kiútnak még mindig azt látnám, ha egy harmadik erő magához tudná ragadni a hatalmat - akár a törvényes rend ideiglenes felrúgásával. És akkor már inkább szívesen látnám ennek a harmadik erőnek az ország zászlajára felesküdött tiszti kart, semmint egy civil önszerveződést. Te nem?

De mondjátok, ha láttok más megoldást...

2008. 01. 18. 11:37

„Magyarország 1945 óta ilyen rossz helyzetben még nem volt.”

Tisztelt Kovács Úr!

A fenti állítását komolyan gondolja?

Amennyiben igen milyen adatokkal támasztja alá?

Ne haragudjon, de ez a mondata véleményem szerint a vicc kategóriába tartozik

„Még a 2007-esnél is nehezebb év következik, hiszen jövőre is rengetegen veszítik majd el fejük fölül a tetőt, s a bankok gazdagodása is drasztikusabb és arcátlanabb méreteket ölt majd, miközben a totális megszállás folyamata a végéhez közeledik. A modern-kor gyarmatosítói mindent felvásároltak, s most már a nyereség gátlástalan kitermelése kezdődik.”

Ezt az orákulum is egy gyönyörű közhely paradicsom. Bankokon kívül tudna említeni egyéb ellenséges vállalkozásokat. Bele gondolt egyszer is abba, hogy mi történne, ha pl. nem lennének bankok?

A zsidókkal és cigányokkal van egyébként problémája?

Önök radikálisok egyfolytában azt hangoztatják, hogy mekkora támogatásuk van az országban. Ha ez így van, miért nem a parlamentben képviselik választóik érdekeit? Miért mindig a vesztett meccsek után hangosak?

Üdvözlettel: Belvárosi

2008. 01. 18. 11:22

Ritkán szoktam ilyet írni, de ez a sok baromság, még játéknak sem jó.

Eredeti méret

2008. 01. 18. 11:20

(...) ha akkor lett volna egy magyar tábornoki kar, aki le meri tartóztatni Gyurcsányt és a sleppjét és kikényszerít egy előre hozott, demokratikus választást. (...) ha bevonul a hadsereg Budapestre 2 hadosztályni tankkal, körbeveszi a parlamentet, hazaküldi a népet az utcáról és rendet rak? (...)

Ezt ugye Te sem gondolod komolyan???