Végső ütközet előtt állunk?

Végső ütközet előtt állunk?

2008. 01. 17. 9:49

Óriási a megosztottság az országban. Egyre több radikális szervezet jelenik meg a politikai színtéren - és itt a szeretgomon is -, akik ilyen vagy olyan módon szeretnék megteremteni a szerintük elképzelt valódi demokráciát. Valóban a polgárháború és a népfelkelés a megoldás az ország gondjaira?

Kovács Géza, a Magyar Önvédelmi Mozgalom tiszteletbeli elnöke - aki esztergomiként a szeretgom.hu fórumain is jelen van - így ír Évértékelőjében:

Világos koncepciónk van. Ahogy a radikális nemzeti tábort össze kell forrasztani, a gárdákat is egyesíteni kell - Bencsik Andrások nélkül, és pártérdekektől mentesen. A gárdák csak így vehetik majd át a rendszerváltás következményeként a rendvédelmet a rendőrségtől és a katonaságtól!

A teljes politikai elitnek útilaput kell a talpára kötni, bár a kormánypártból sokan megérdemelnék a nyakbavalót is. A felelőségre vonásról mi nem mondunk le, mert e nélkül nincs remény a magyar jövőre! Budaházy György a Magyar Jelen 2007. december 22-i számában kijelentette: a végső ütközet még előttünk áll, ami valószínűleg nyílt fegyveres harc lesz, melyben nyerünk!

Forrás: www.magyaronvedelem.hu

Valóban erre van szüksége Magyarországnak? Valóban fegyveres harc az, ami a megoldást jelenti az ország számára?

Személy szerint - mint aki katonaság intézményét is teljes mértékben elítéli - nem szeretném azt, hogy ilyen módon legyen jólét az országban. Nem szeretném, ha gyerekeimnek meg kellene tapasztalniuk egy háborús helyzetet, nyílt harcot.

Az amúgy is tönkretett országunkat egy ilyen fordulat évtizedekre visszavetheti még a mostani állapotához képest is.

Minden oldalról fel kell nőnünk ahhoz a szóhoz: SZABADSÁG. Az Unió tagjaként mégnagyobb a kihívás, hogy jól használjuk ki az új lehetőségeket.

Nem hiszek az erőszakban. Egyik oldalról sem. Veszélyes út.

2008. 01. 24. 17:51

Mindenki figyelmébe. Ez az igazság: video.google.com

Eredeti méret

2008. 01. 24. 16:52

Tisztelt Főkapitány Úr!

Miért van az, hogy ha valaki nem ért veletek egyet, rögtön kikiáltjátok gyűlölködőnek?

Ha és amennyiben jogosulatlan adatszolgáltatás történt, jogos, hogy a vétkesek elnyerjék méltó büntetésüket. Ebben nincs vita közöttünk.

Érdekes módon arról viszont nem írsz, hogy mennyiben nem igazak az általam belinkelt cikk állításai. Nekem sokkal szimpatikusabb Tóth Zoltánnak, a Magyar Gárda Bajcsy-Zsilinszky Endre nevű, Békés megyei zászlóalja vezetőjének nyilatkozata, miszerint tagjai előéletéről vizsgálódik a Magyar Gárda Békés megyei és országos szervezete. Elmondta, hogy a vizsgálat részleteitől nem tud beszámolni, annak eredményéről pedig a közeli napokban a sajtó útján kívánnak tájékoztatást adni. Remélem, azt az infót is felteszed majd a szeretgomra.

Úgy látszik, nem tudja a jobb kéz, mit tesz a bal...

belfold.ma.hu

www.klubradio.hu

www.nepszava.hu

www.fn.hu

2008. 01. 24. 14:57

Három kérdésem lehet?


- A gárdába történő jelentkezésnél elvárt egy tiszta erkölcsi bizonyítvány bemutatása?


- Ha nem, és utólag kiderül, hogy az illető büntetett előéletű, mi történik?


- Ha valaki már gárdatagként bűncselekményt követ el és jogerős bírósági döntés születik ellene, akkor mi lesz a tagságával?

2008. 01. 24. 14:51

Kedves Ötvennyolcas. Lehet Kovács Géza azért nem foglalkozik veled mert a gyűlölet süt a hozzászólásaidból.Egy adalék az új hazugságra amit te dobtál be a Szeretgomra: A HVG 2008/04 számában megjelent "Büntetett előéletű vezetők a Magyar Gárdában" című cikkével kapcsolatban.

Ellenségeink érzékelve, hogy a Magyar Gárda mozgalom az őt ért támadások ellenére sem adja fel, nem húzódik gyáván a sarokba, harcosan kiáll a magyarságot súlytó problémák nevesítése mellett, aljas lejárató kampányba kezdett. Nyilvánvaló célja, hogy az egyes gárdisták lejáratásán keresztül az egész Magyar Gárdát sodorja válságba, ingassa meg a társadalom jobbik felének bizalmát.

A HVG cikke megerősíti, hogy a hatalom működése teljes egészében nélkülözi a törvényességet, megmaradása érdekében az általa pénzelt média átgázol a legelemibb személyiségi jogokon is.

A cikkben nyilvánosságra hozott adatok valóságtartalma erősen kérdésesnek tartjuk, mivel az abban hivatkozott adatokat állítólag teljesen zárt, biztonságos adatbázisban tartják nyilván, amelyhez zugfirkászok nem, csak arra felhatalmazott személyek férhetnek hozzá utólagosan lekövethető módon. Az adatbázis részeinek politikai célzattal történő esetleges nyilvánosságra hozatala megkérdőjelezi a nyilvántartó szervek és adatbázis-kezelők megbízhatóságát, politikai pártatlanságát.

A Magyar Gárda mozgalom követeli, hogy a Igazságügyi és Rendészeti Miniszter vizsgálja ki történt-e jogosulatlan adatszolgáltatás, került-e ki adat abból az adatbázisból, amely nyilvántartja a büntetett előéletűek személyes adatait, ha igen, ki, mikor és kinek az utasítására végzett ilyen tevékenységet.

A Magyar Gárda mozgalom ez ügyben közvetlenül, levélben fordul Igazságügyi és Rendészeti Miniszterhez, elvárva az állampolgárok korrekt, minden részletre kiterjedő tájékoztatást, és a válasz tartalmától teszi függővé az üggyel kapcsolatos további lépéseit.

Szebb jövőt!

Dósa István, gárdista országos főkapitány

Eredeti méret

2008. 01. 24. 12:55

A Magyar Gárda tagja lehet minden olyan magyar férfi és nő(...) Büntetlen előéletű, (...) tiszteli a magyar törvényeket (...)

(magyargarda.hu)

(...) Fejér megyei parancsnoknak választották meg a nyolcvanas évektől fogva hatszor, utoljára 2002-ben elkövetett cselekmény miatt büntetett Herman Istvánt. Őt többnyire gazdasági cselekményekért (sikkasztás, csődbűntett, hanyag kezelés) vonták felelősségre, de felfüggesztett szabadságvesztést kapott súlyos testi sértésért, pénzbüntetést pedig garázdaságért. (...) Egy csóri gárdista által a fiát gárdatagnak szánó gondoskodó édesapaként jellemzett "bajtársat" és "nemzettestvért" korábban 7 év 8 hónap fegyházra ítélte a bíróság erőszakos közösülés, szemérem elleni erőszakos fajtalanság, folytatólagosan elkövetett megrontás, természet elleni erőszakos fajtalanság miatt. (...) Hétszer volt büntetve - utoljára 2005-ben elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakért, könnyű testi sértésért és ittas járművezetésért - a gárda 41 éves Zala megyei parancsnoka, Dolgos Péter. A leghosszabb bűnlajstroma a Magyar Országos Véderő Egyletben is aktív két gárdistának van. Egyikük egy mindössze 34 éves Békés megyei férfi, akit 1999-2002 között nyolcszor büntettek, egyebek mellett különös visszaesőként elkövetett lopássorozat és rablás miatt. A másik, 10 évvel idősebb biztonsági vállalkozó férfi, aki Szolnok környékén aktív, őt gazdasági (adócsalás) és erőszakos tettek (egyebek mellett súlyos testi sértés, garázdaság, rongálás) miatt ítélték el összesen tízszer, az ellene hitelsértés miatt indult eljárás még nem fejeződött be. Kiemelésre érdemes még az internetes fórumokon is rendszeresen szereplő orosházi gárdista, aki társtettesként elkövetett kényszervallatásért kapott felfüggesztett szabadságvesztést (ami arra utal, hogy valamelyik fegyveres testület tagja volt valaha). (...)

(hvg.hu)

Kedves Kovács Géza, lehet velem nem foglalkozni, lehet engem levegőnek tekinteni, lehet a fejeket a homokba dugni, de a fent idézett állítások nagyon súlyosak!

Hacsak nem abból indulunk ki, hogy rablóból lesz a legjobb pandúr...

És azért azt ne felejtsük el, hogy itt nem egy falusi bélyeggyűjtő szakkörröl van szó, hanem a "XXI. század leendő csendőrségéről"!

Eredeti méret

Törölt felhasználó #43

2008. 01. 23. 16:03

www.hunhir.hu

Moderáld magad, avagy megtesszük mi, ha:

1. nem sikerül olyan nicket választani, amely erkölcsileg és jogilag is elfogadható, továbbá nem hordoz reklámot. A hozzászólások tartalmára és témák nevére ugyanezek érvényesek.

2. obszcén, trágár, durva, sértő és személyeskedő bejegyzések kerülnek a fórumra, amelyek túlmutatnak a véleménynyilvánításon.

Törölt felhasználó #43

2008. 01. 23. 7:01

www.hunhir.hu :

#5177:ister - 2008.01.17.19:38 írta: Géza Testvérem! Ki az a rohadt pacifista homokos, aki irta ezt a hazaáruló 'irást'?

Testvéreim, a homokos egy kicsit erős... :))

a pacifistát vállalom,

hogy hazaáruló vagy sem az írás, azt meg eldönteni nem az én tisztem

2008. 01. 21. 21:27

Ez tévedés. Én is írtam olyan kereskedelmi banki interfészt, ami devizahiteleket ajánlott fel devizában refinanszíroztatásra az FHB-nak.

Ha jól tudom régebben volt olyan gyakorlat, hogy a jelzáloglevél kamat támogatott hiteleket a refinanszírozás kezdetéig devizában tartották nyilván. Ez kamatozás szempontjából lényegesen kedvezőbb volt az ügyfeleknek, mivel a refinanszírozás megkezdéséig, a teljes, azaz támogatás nélküli kamatot kellett fizetni. Majd a refinanszírozás megkezdése után, ismét forintban tartották nyilván.

Nem lehet, hogy erről a változatról volt szó?

És a volumentől:) És mivel sokan vettek fel jelzáloghiteleket, az az éves 2-3%-os marzs a tipikusan 5-10 millió közötti hiteleken több lehet, mint a 20-30%-os kamatmarzs a 100e nagyságrendű hitelkártya tartozások esetén.

Akkor félreértettelek. Ha volumenében vizsgáljuk természetesen igazad van. Én az egységnyi hitelkihelyezésre eső nyereségre gondoltam.

Üdv.: Belvárosi

Eredeti méret

2008. 01. 20. 15:02

Meggyes Tamás, Esztergom Város Polgármester Ura és Parancsolója nem tartotta időszerűnek dr. Jónás László képviselő azon javaslatának sürgősségi tárgyalását, miszerint az önkormányzat határolódjon el minden olyan szervezettől, tömörüléstől, egyesülettől, amelyek eszmeiségükkel, megjelenésükkel, tetteikkel arra törekednek, hogy Magyarország területén élő polgárokat, népcsoportokat, az általuk helyesnek vélttől eltérően gondolkodókat megfélemlítsenek, emberi jogaikban korlátozzanak, emberi méltóságukban megalázzanak.

(www.egominfo.hu)

2008. 01. 20. 14:10

Tisztelt Kovács Úr!

Így rendben van.

üdv.: Belvárosi

2008. 01. 19. 23:28

Szerintem ezt kevered. A FHB-nak csak államilag támogatott (jelzáloglevél kamat támogatott és un. kiegészítő kamattámogatású) hiteleket lehet felajánlani refinanszírozásra. Ezek minden esetben forintalapúak.

Ez tévedés. Én is írtam olyan kereskedelmi banki interfészt, ami devizahiteleket ajánlott fel devizában refinanszíroztatásra az FHB-nak. Idézet az fhb.hu-ról:

"A jelzálogbank az ingatlanok – a jelzálog-hitelintézet által megállapított – hitelbiztosítéki értékének legfeljebb 70%-áig nyújthat hitelt. A hitelbiztosítéki érték megállapításának alapja az ingatlan piaci értéke, csökkentve a felmért kockázatok pénzben kifejezett értékével. (Ezen érték megállapításának elveit és módszereit jogszabályok határozzák meg: a termőföldnek nem minősülő ingatlanok hitelbiztosítéki értéke meghatározására vonatkozó módszertan elveiről szóló 25/1997 (VIII.1.) PM rendelet, továbbá a termőföld hitelbiztosítéki értéke meghatározásának módszertani elveiről szóló 54/1997 (VIII.1.) FM rendelet)."

Az ügyfél sok esetben nem is tudja, hogy a kerbank felajánlotta az ügyletet és a jelzálog átkerült a refinanszírozó bankhoz (ha mondjuk nem megy be a földhivatalba). A kerbank azonnal új forráshoz jut.

Ja és, igen a 60%-ot benéztem. De ez tényleg az adott bank saját hatásköre és erősen függ az ügyfél scoring eredményétől. Nyilván egy havi nettó 500-600e ft jövedelmet felmutató fiatal, 2 gyermekes és többet nem tervező 30-35 közötti házaspárnak megadnak egy 105%-os HBÉ-s hitelt... míg mondjuk egy ugyanilyen, de gyermektelen párnak nem feltétlenül...

a jövedelmezőség alapvetően az alkalmazott marge-tól függ

És a volumentől:) És mivel sokan vettek fel jelzáloghiteleket, az az éves 2-3%-os marzs a tipikusan 5-10 millió közötti hiteleken több lehet, mint a 20-30%-os kamatmarzs a 100e nagyságrendű hitelkártya tartozások esetén. Az említett retail-es előadó pl a hitelkártyát egyenesen azonossá tette a folyószámla hitelekkel, miszerint egy kategória a kettő, csak a halasztott kamatszámítás miatt alacsonyabb jövedelmezőséggel. De lehet, hogy tényleg változott az elmúlt 1-2 évben a helyzet és sok olyan ember kapott hitelkártyát, akinek nem lenne szabad adni:)

A fogyasztási hiteleknek én sem vagyok a híve, de a jelzáloghitelben, vagy pl. gépjármű lízingben nem látok semmi kivetnivalót.

Ez a kettő az, amire azt mondom, hogy alapvetően hasznos lehet, bár ha összességében értékelnénk a hatását (társadalmilag, környezetvédelmileg, gazdaságilag) nem biztos, hogy pozitív lenne az összkép. Nem tudom, erről még nem gondolkoztam túl sokat, mindenesetre gépjármű lízing lehetőségek nélkül valószinűleg kisebb lenne a kereslet, kevesebb autó lenne az utakon, alacsonyabb lenne az igény új utak építésére, magasabb és jobb minőségű lehetne a tömegközlekedés... tényleg nem tudom milyen összhatása lenne annak, ha sokkal nehezebb lenne új gépjárművekhez hozzájutni. Tudom, a nagy kapitalizmusban ilyen kérdéseket nem tesz fel senki, hiszen a lényeg az, hogy n befektetett összeg m összeg bevételt termeljen ahol m > n. És ennek elérésére mindenképpen hasznos a kereslet felpörgetése kereskedelmi bankok által megteremtett hitelekkel.

ha a banknak nem lennének költségei. (sem a hitellel, sem pl. a működésével kapcsolatban.)

Igaz, ez az első 1-2 év bevételét el tudja vinni. Bár jellemzően nagyon sok költséget megpróbálnak rátolni az ügyfélre...

A másik ok az Uniós tagságunk, hiszen a közelmúlt makró mutatói ennél nagyobb „büntetést” indukáltak volna többek között a forint árfolyamában is.

Én ezt nem misztifikálnám ennyire túl:) De oké, hiszek neked:)

Eredeti méret

2008. 01. 19. 22:57

Csak úgy, magamban gondolkozom, hogy Te, mint gyakorló katolikus - mert gondolom, az vagy - mit szólsz ahhoz, hogy:

"Szélsőjobboldali szervezetnek minősítette a Magyar Gárdát Márfi Gyula veszprémi érsek. A katolikus méltóság annak kapcsán nyilatkozott, hogy utasítására Simon Gábor keszthelyi káplán elállt attól a szándékától, hogy a Magyarok Nagyaszszonya plébániatemplomban felszentelje a Magyar Gárda zászlóját.

Az érsek elmondta: pragmatikus megfontolásból döntött így, mert "nem akarja kitenni egyházát annak a gyanúnak", hogy szélsőjobboldalinak nevezzék, másrészt pedig politikával egyáltalán nem kíván foglalkozni. Szerinte a káplán hibát követett volna el, ha a Magyar Gárdához fűződő eseményen részt vett volna, noha őt lelkiismeretes papnak ismeri. A Magyar Gárdától való elhatárolódásra az érsek telefonon szólította fel beosztottját, aki felettesének döntését elfogadta. (A tervezett zászlószentelésre roma politikusok - Horváth Aladár, Kolompár Orbán és Teleki László - hívták fel Erdő Péter bíboros figyelmét a püspöki kar elnökének írt nyílt levelükben.) "

Csak azért másoltam be ide, mert Te olyan hazug újságokat, mint a Népszabadság vagy a Népszava, nem olvasol.

Eredeti méret

2008. 01. 19. 22:31

"(...) Például Bulgáriában - a Magyar Gárdával egy időben- megalakult a Nemzeti Gárda. Erre válaszul létrejöttek a cigánygárdák, és helyi összecsapások történtek. Ennek Magyarországon is megvan az esélye. (...)"

portal.jobbik.net

Eredeti méret

2008. 01. 19. 22:22

Tisztelt Kovács Géza!

Érdekes pont Tőled olvasni ezt a "betiltásra megérett" szöveget. Emlékeim szerint a kommunisták tiltották be - vagy nem is engedélyezték - azt, ami nem tetszett nekik. Kíváncsi vagyok, mit is kellene moderálni. Anyáztam? Káromkodtam? Sértő megjegyzést tette valakire? Nem. A "bűnöm" csak az, hogy közzétettem egy lényeges információt a Magyar Gárdáról.

Nem is velem kell foglalkoznod, hanem azzal, amit írtam. Ha 100%, hogy a Magyar Gárdába nem vesznek fel bűnözőket, gondolom a szervezet helyreigazítást kér a laptól. Ha ez megtörténik, majd azt is belinkelem.

Nagyon rossz éjszakám lesz most, hogy kiderült, Neked nem vagyok vitapartner, de azért valahogy majd csak túlélem! :)))

2008. 01. 19. 22:13

Ezt írta Budaházy...
-De ez nem rajtunk múlik.

2008. 01. 19. 22:09

Ne legyenek illúzióink: "...a végső ütközet még előttünk áll, ami valószínűleg nyílt fegyveres harc lesz, melyben nyerünk!"

2008. 01. 19. 22:06

Kedves Belvárosi!

Csak az tudja átvenni a közigazgatást, aki hatalomra kerül. A nemzeti radikális erők, gárdák egyesülése ellentétben Miavecz Jenő gondolataival, hozhat olyan meglepetést, amire még nincs felkészülve a magyar társadalom.

1988 elején nem sokan gondolták, hogy Fodor, Orbán, Áder...vagy az MDF, SZDSZ...ott lesz a Parlamentben. 1955-ben senki nem gondolt 1956-ra. Szeretném, ha a magyar országgyűlésbe -lehet 2010-ben ( bár nem biztos, hogy addig várni kell / de az is jó!!/) ott lenne Toroczkai, Budaházy, Vona, stb. nem kevés százalékkal- ez elkerülhetetlen lesz!

2008. 01. 19. 21:58

Tisztelt Ötvennyolcas!

Nem tudom melyik betiltásra megérett hazug újságot idézi-Népszabadságot vagy Népszavát-de én többet magával nem foglalkozom. Persze ilyenkor nincs moderátor. Az MSZP-ben és az SZDSZ-ben, kormány és közvetlen környezetében mennyi korrupt bűnöző volt és van??? De tovább megyek. Bűnöző rendőrt még nem látott?


-A Magyar Gárdába nem vesznek fel bűnözőket, ez 100%. Ez kitétel! Azért mert jelentkezett ilyen személy ( esetleg nem véletlenül, pl. NBH utasításra), nem kellene aljas módon gyűlölködni.

Hölgyem vagy Uram!

Mától Ön számomra levegő...Erre kérem az összes nemzeti radikálist, hagyjuk Ötvennyolcast magával beszélni. Nem vitapartner. Majd, ha a nevét vállalja! Akkor vitatkozhatunk...

Eredeti méret

2008. 01. 19. 21:42

Ti akarjátok átvenni a hatalmat?

"(...) A közelmúltban összevetették a Magyar Gárda által nyilvánosan meghirdetett elveket a gyakorlattal, például a gárda "becsületkódexét", amely szerint tagjaik csak törvénytisztelő személyek lehetnek. Ehhez képest számos olyan gárdatagról tudnak, akit közönséges bűncselekményekért jogerős ítélettel sújtottak. A harmincéves Cs. E.-t például kétszer ítélték pénzbüntetésre súlyos testi sértésért és garázdaságért, Gy. Z.-t börtönbüntetésre ítélték rablás, lopás, csalás, magánokirat-hamisítás miatt, K. T.-t pedig hétéves fegyházzal sújtották erőszakos közösülés, szemérem elleni erőszak, fajtalanság bűntette miatt. De számos más gárdistának van meglehetősen hosszú bűnlajstroma: van köztük, akit halált okozó ittas vezetés vagy társtettesként elkövetett kényszervallatás miatt ítéltek el. (...)"

(Forrás: www.nol.hu 8202/)

Ti, akik köztörvényes bűnözőket fogadtok magatok közé? Álljon már meg a fáklyás menet!!!

2008. 01. 19. 21:17

Kovács Úr!

Hogy gondolják átvenni a közigazgatást? A megnyert választások után, vagy egyéb eszközökkel?

Üdvözlettel: Belvárosi