Komárom-Esztergom Megyéért díjat kapott Cséfalvay Pál

Komárom-Esztergom Megyéért díjat kapott Cséfalvay Pál

2008.01.04. 3:02

Komárom-Esztergom Megyéért díjat vehetett át többek között Cséfalvay Pál protonotárius kanonok, Esztergom Viziváros plébánosa, az esztergomi Keresztény Múzeum igazgatója kimagasló egyházi és művészettörténészi tevékenysége, életútja elismeréseként.

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Közgyűlése 1992-ben alapította a „Komárom-Esztergom Megyéért”, illetve a „Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjat” a megye életében munkásságukkal, életművükkel maradandó értéket nyújtó személyek és csoportok munkájának elismerésére.

Cséfalvay Pál életrajza: www.esztergomi-ersekseg.hu

2008.01.05. 23:40

Kitüntette-e már Szent István városa dr. Cséfalvai Pált? Tett-e már annyit Esztergomért, mint pl. Orbán Viktor vagy Hernádi Zsolt? A jelek szerint nem.

2008.01.05. 22:10

Őszinte barátsággal köszöntelek Pál Atya kitüntetésed alkalmából.

Régen megszolgáltad munkásságoddal, hogy mint "kitüntetett" példakép legyél!

Szomorú csak azért vagyok, mert egy betegség reflektor fényében találtak Rád az illetékesek, akik szemében egy betegség fényt tud gyújtani, de a szorgalmas, kitartó, kiemelkedő, odaadó tudományos munka nem elég ahhoz, hogy azt észre vegyék! De Ez ŐKET minősíti, szégyeljék magukat !

A TE érdemeidből ez semmit nem von le.

Számunkra Te fontos vagy, továbbra is imádkozunk azért, hogy még sokáig lelki támaszunk lehessél!

2008.01.04. 17:34

Kedves CSé. ATYA! Palibács! Sokan csak így rövídítve szólítanak, szeretettel és bizalommal. Különös tisztelettel köszöntünk kitüntetésedhez, megérdemelt volt ez már régóta azért a nemes és termékeny szolgálatért, amit esztergomi éveidben akár mint lelkipásztor, akár mint a Keresztény Múzeum vezetőjeként tettél. Kitűnő munkatársakat hagytál Magad mellett dolgozni, az utobbi kiállítások már tökéletes koreográfiát tükröztek. Papi szolgálatodban a realítás és sokoldaluság volt(van) tiszteletreméltó. Közelgő névnapodon, nem is oly távoli születésnapodon szeretettel gondolunk Rád! Betegséget vigyen el messzire a jó Isten Tőled, ezt segítve jön majd egy kis medikament. Egerből, a jobbikból! üdv: lacikabácsika