Magyar Suzuki ZRT. - Esztergom Város Önkormányzata: Újabb telkek és megállapodások
Közélet
2007. dec. 28.

<p>Újab telekvásárlás és közútfejlesztési megállapodás a Város és a Magyar Suzuki ZRT. legújabb szerződésében</p>

Újabb telkeket vásárolt a Suzuki a várostól Kisebb zökkenőkkel, de sikerült eladni a Suzuki által kért ingatlanokat a gyárnak, amely már fél éve jelezte vételi szándékát. Végül versenytárgyalást írt ki a város, ahol az egyedüli jelentkező, a Suzuki megvehette a fejlesztésre szánt ingatlanokat.

A Suzuki Zrt. három külön helyrajzi számon álló ingatlant, összesen 145.329 m2-t vásárol a várostól 5000 Ft/m2 áron. A szerződésben rögzített vételár 751.815.000,-Ft.

A szerződés része egy úgynevezett közútfejlesztési megállapodás is, melyben kitérnek a felek a Schweidel József út zajszennyezésére, melyet a munkásokat szállító buszok okoznak. Ennek megszüntetésére a város vállalja, hogy saját költségén 2008. július 31-ig megépíti az úgynevezett gyűjtőutat, majd 2009-re az esztergomi Mátyás király útjának még meg nem valósított, az Áchim András utca és a gyűjtőút közötti részében történő kiépítést.

A Suzuki e szerződésben vállalja, hogy az út megépítéséig, 2008. január 1-től a munkásokat szállító buszokat eltereli, és a gyár teherportáján át, a gyáron keresztül szállítja.

A Suzuki a vételárból 600 millió forintot a szerződés aláírását és a számla kiállítását követően átutal a város számlájára, de a fennmaradó 151 millió forintot a város csak akkor kapja meg, ha elkészítette az elkerülő utat, azt a forgalomnak átadja, addig csak bankgaranciaként áll rendelkezésére az összeg.

(forrás: egominfo.hu)

(forrás)