Esztergomi Mesepark Névpályázat
Közélet
2007. dec. 26.

<p><i>-Az Esztergomi Önkormányzat felhívása-</i></p><p>Kedves Szülők! Ajánljuk szíves figyelmébe az alábbi névpályázatot, melyet esztergomi gyermekek számára írtunk ki.</p>

Kérjük mutassa meg vagy olvassa fel gyermekének az alábbi kiírást, hogy egy izgalmakkal teli, és akár örök dicsőséget hozó feladattal ismertessük meg!

Fiatal Lovagok, Hercegnők, Táltosok, Deákok!

Borzasztó nagy gondban vagyok, a segítségetekre van szükségem! Öreg király vagyok, akit egy bűbájos boszorkány elvarázsolt. Szörnyű átkot tett rám, láthatatlanná tette az egész királyságomat, pedig az itt van, közel hozzátok, a Prímás-szigeten! Most minden láthatatlan és csak akkor tárul elétek, ha együtt kitaláljuk országom nevét! Birodalmam nevére sajnos most a varázslat miatt nem emlékszem. Már csak néhány napunk van, hogy kitaláljuk együtt a birodalmam nevét, különben az örökre elveszik a felejtés homályában!

Segítsetek nekem, és a győztesnek örök dicsőséget és kincseket adok!

Azért halványan emlékszem valamire, országomnak szép, magyaros neve volt, és a mesék világát idézte. Ezt a nevet kell újra megtalálnunk közösen. Írjátok le egy darab papírra, hogy szerintetek mi lehet országom neve, írjátok mellé a saját neveteket, címeteket, azt, hogy hány évesek vagytok és melyik iskolába, óvodába jártok. A leveleket küldjétek el a Kancelláromnak az alábbi címre 2008. január 6-ig:
Mesepark Névpályázat
Esztergom, Postafiók 92.
2501

Köszönöm a segítséget! Mentsük meg együtt meseországot a pusztulástól!

A pályázati felhívás az alábbi oldalon olvasható: www.esztergom.hu

(forrás)