Alkotmányossági nap
2007. dec. 7.

<p>Alkotmányossági napot rendezett a megyei jogászegylet az esztergomi bíróság III. Béla konferenciatermében december 7-én délelőtt, ahol a jogász szakma neves képviselői tartottak előadásokat például az alkotmány és az önkormányzatok, a képviseleti demokrácia vagy a jogalkotás összefüggéseiről.</p>

A 90-es évek 2. felében már elkezdődött egy konferencia sorozat e témakörben, amely 2000 körül az új alkotmánnyal tetőződött volna be. Ám a politika nem így gondolta, egyik tervezet sem jutott el az előterjesztésig, máig nincs új alkotmánya az országnak.

Egy ideig szünetelt is a konferencia. Ám a megyei jogászegylet úgy gondolta: amíg nincs új alkotmány, addig van aktualitása a témának, ezért tavaly újra kezdték a sorozatot, nagy sikerrel. A pénteki alkotmányossági napot tavasszal követi majd a konferencia. A rendezvény egy újabb törekvése a 236 tagú megyei jogászegyletnek, hogy gyökeret verjenek a jogászhagyományok. Az alkotmányossági nap fővédnökei dr. Kovács Tamás legfőbb ügyész és dr. Vitéz Miklós megyei főügyész.

Forrás: www.24ora.hu

(forrás)