Mesepark a Prímás-szigeten
Egyház
2007. dec. 6.

<p>Mikulás várta a város óvodásait és kisiskolásait Szent Miklós napján a Széchenyi téren. A Mikulás jelentette be, hogy az önkormányzat létrehoz egy meseparkot a Prímás-szigeten.</p>

 

hídlap.hu írta:Egész napos családi szórakozás, a város turisztikai vonzerejének növelése, a gyerekek irodalmi és kulturális érdeklődésének tartós felkeltése - egyebek között ezeknek a céloknak a megvalósítására hozza létre Esztergom a meseparkot.

 

Az elképzelések szerint egy olyan, a magyar mondavilágra, népmesekincsre és meseirodalomra épülő szórakoztató parkkal, amely alkalmas a 2-16 éves gyermekek és az egész család tartalmas és izgalmas szórakoztatására. A mesepark elsődlegesen az aktív szórakoztatásra helyezi a hangsúlyt, mivel tevékeny közreműködést kívánó játékokkal, interaktív kiállításokkal köti majd le a látogatók figyelmét, fizikailag és szellemileg egyaránt megmozgatva őket.

A létesítmény nemcsak tematikájában kapcsolódik a térség kulturális programjaihoz; színházával, mozijával, kiállítótermeivel a város kulturális lehetőségeit is erősíti, a projekt a tervek szerint teljes körű szolgáltatást nyújt majd a parkolástól az étkeztetésen át az orvosi ügyeletig és biztonsági szolgálatig. A meseparknak egyelőre még nincs neve, a meghirdetett névpályázatra január 6-ig várja az ötleteket az önkormányzat.

( Forrás: hidlap.net )

 

Mint emlékezetes még 2003 júliusában Gulya István, Esztergom önkormányzatának akkori sajtóreferense bejelentette: a városhoz tartozó Prímás szigeten Disney Meseparkot szeretnének létesíteni. A mesepark célja lenne, hogy a jövő generációját megismertesse a sláger-mesékkel és figuráikkal.

(Forrás: www.axel.hu )

2006 januárjában már a mostani koncepciónak megfelelően Gulya István, a helyi önkormányzat akkori sajtóreferense értesítette a közt. Miszerint egy látvány- és meseparkot, valamint meseiskolát terveznek a Prímás szigetre, amely gyerekeknek és szüleiknek is szórakozási lehetőséget kínál.

 

axel.hu írta:A mesepark másik missziója, hogy a jövő generációját megismertesse az utóbbi generációs sláger-meséivel és figuráival. A felsorolásban valamiért hiányzik Von Schwartz, Giovanni Gatto, Safranek és Grabowsky neve sajnálatos módon, de Kukori és Kotkoda, A Vuk hősei és a Futrinka utca bejelentett lakói esztergomban is be lesznek jelentve.

 

A Vízipók és keresztes barátja és persze a Márissal kiegészült Mézga família is képviselteti magát a felhozatalban. A mesealakok különböző méretben és formában jelennek majd meg.

Ezen híres figuráknak beöltözött statiszták gyakran imitálják majd a Disneylandek ciklikus giccsparádéját, mialatt a srácok megismerik a honi mesekultúrát, amellyel mostanában nincsenek elkényeztetve, szemben Action-man és rombusz-arcú tökös legényeinek túltengésével.

(Forrás: www.axel.hu )

 

(forrás)