Olvastam egy jó könyvet!/Mondjatok egy jó könyvet!

Olvastam egy jó könyvet!/Mondjatok egy jó könyvet!

2006. 06. 03. 14:29

Kb. 20 éve a könyvespolcomon van, de most "vettem észre", mert akkor nem tudtam elolvasni. Tempefői: A befalazott Madonna I-II.

Egyébként ha tehetitek, olvassátok el Gulácsy Irén: Nagy Lajos király, Jezabel, Fekete vőlegények könyveit. Nem biztos, hogy 100 %-osan fedi a valóságot, de nagyon magával ragadó.

Aki szereti a középkori Magyarországról szóló könyveket, annak biztosan tetszeni fog:)))

Eredeti méret

2010. 02. 05. 19:52

Simonyi András: Csúcsrajáratva - A washingtoni diplomácia kulisszatitkai

A volt nagykövet élvezetes könyve, tudom ajánlani mindenkinek!

2010. 01. 26. 23:52

Kedves Tasziló!

 

Meggyes T.:

ÉN és a nő

Kiadó: Esztergomi Önkormányzat 2010, 215 old.

10 db színes fotó (a rózsákról)

4 db látlelet

Bevezetőt írta: Knapp J.

Megjelent 15 ezer példányban, műszaki vezető György R.

Ára: 2 db kopogtató cédula

Kapható: Búbánatvölgyben

Milyen az olvasási élménye a könyvnek, ha már Te rátaláltál?

2db kopogtató céduládba kerűlt?

Tartalomjegyzékben milyen fejezetek vannak?

2010. 01. 26. 9:40

Meggyes T.:

ÉN és a nők

 

Kiadó: Esztergomi Önkormányzat 2010, 215 old.

          10 db színes fotó (a rózsákról)

            4 db látlelet

Bevezetőt írta: Knapp J.

Megjelent 15 ezer példányban, műszaki vezető György R.

Ára: 2 db kopogtató cédula

Kapható: Búbánatvölgyben

gömbicica

2010. 01. 26. 9:00

 

Czárán Eszter: Világnak virága

Megismertet a  magyar hagyományokkal, találhatók benne legendák, népdalok, magyar népmesék, mondókák, játékok. Széleskörü ismeret ad át négy kötetben.

Gyerekeknek, tanároknak, népmüvelőknek,......  értékes, hasznos olvasmánynak tartom. (lelkileg már készülök a nagymamaságra)

 

Papp Lajos könyvei: Meginditó, szivhez szóló csodálatos könyvek Pl. Szabadits meg a gonosztól. (25 éves fiam egy Papp Lajos könyvet kiolvasott egy éjszaka, pedig rá nem igazán jellemző, hogy ilyesmit olvasson) Nagyon szép irások.

gyűjteményben találhat az olvasó magyar népmeséket, mondákat, régi imádságokat, jeles napok, ünnepek szokásainak leírását. A könyv az évkör rendjéhez igazodva tartalmazza a kalendáriumot, szentek névünnepe kapírását, legszebb népdalainkat, de nem maradnak ki a szólások, közmondások, találós kérdések s a mondókák sem. Ezen kívül műveltségünk megismeréséhez szükséges témákról is olvashatunk rövideslatokat talál az olvasó mozgásos játékokra és kézműves foglalkozásokra is.

A kiadványt ősi művészetünk alkotásai ékesítik, gyermekrajzok, természeti képek, kézműves munkák képei gazdagítják.

A gyűjtemény négy kötetes, negyedéves bontásban tartalmazza a napfordulók közötti időszakok olvasmányait.

A könyv ajánlott gyermekeknek, szülőknek, tanítóknak, tanároknak, nevelőknek, népművelőknek, cserkészeknek s minden olyan jóakaratú embernek, akinek fontos magyar hagyományunk megismerése, ápolása s továbbadása, hogy e kincsünk élő maradjon, így utódaink is magyarként élhessenek e hazában.

A gyűjteményben találhat az olvasó magyar népmeséket, mondákat, régi imádságokat, jeles napok, ünnepek szokásainak leírását. A könyv az évkör rendjéhez igazodva tartalmazza a kalendáriumot, szentek névünnepe kapcsán legendáik leírását, legszebb népdalainkat, de nem maradnak ki a szólások, közmondások, találós kérdések s a mondókák sem. Ezen kívül műveltségünk megismeréséhez szükséges témákról is olvashatunk röviden e könyv lapjain.

Javaslatokat talál az olvasó mozgásos játékokra és kézműves foglalkozásokra is.

A kiadványt ősi művészetünk alkotásai ékesítik, gyermekrajzok, természeti képek, kézműves munkák képei gazdagítják.

A gyűjtemény négy kötetes, negyedéves bontásban tartalmazza a napfordulók közötti időszakok olvasmányait.

A könyv ajánlott gyermekeknek, szülőknek, tanítóknak, tanároknak, nevelőknek, népművelőknek, cserkészeknek s minden olyan jóakaratú embernek, akinek fontos magyar hagyományunk megismerése, ápolása s továbbadása, hogy e kincsünk élő maradjon, így utódaink is magyarként élhessenek e hazában.

2009. 12. 10. 8:54

Javaslom, olvassátok el: Wass Alber, Szentek lázadása. Minden gondolatom, érzésem benne van, olyan, mintha a lelkembe látna az író.

Facebook

2009. 12. 09. 11:11

Az aktualitás kapcsán....

Fekete István: Karácsony éjjel

Esztergomban is kapható...

PS: A mélyen hívő Fekete István egész életében nagy jelentőséget tulajdonított a katolikus ünnepeknek. A húsvétok és a mindenszentek elsősorban az önvizsgálatra és a szeretteire emlékeztették, a karácsonyokat viszont mindenekelőtt közösségi eseményként élte meg. A készülődés már december elején elkezdődött: az adventi gyertyák lángja és a disznópörzsölések fellobbanó tüzei a karácsony közeledtét jelzik, és vele a hóesést, a nyugalmat és a szeretetet. A betlehemezés és a fenyődíszítés együttes élménye a barátok és a rokonok összetartásának várva várt alkalmai, melyek túlvilági és földi reményekkel kecsegtetnek gyereket és felnőttet. A karácsony általuk válik a Jóság és a Szeretet közösségi ünnepévé, melynek az ajándékozás fontos kifejeződése. A karácsony az egymásra figyelés ünnepe, és Fekete István példázatos elbeszélései elhitetik velünk, hogy lehet és érdemes szeretni és jónak lenni. Csaknem negyed századon át emlékeztetett minderre az Új Ember tárcáiban. A megbocsátás és a ragaszkodás, a béke- és harmóniavágy áll e jobbára visszatekintő önéletrajzi és látomásos írások középpontjában. Jelezve, hogy a karácsonyi készülődés gyermeki izgalmát idővel egyre inkább az évbúcsúztatás nosztalgikus számvetése váltja fel. Fekete István karácsonyi történetei varázserővel bírnak, hiszen saját élményeinket is megelevenítik, és olvasója hamar azon kapja magát, hogy nicsak, vele együtt én is emlékekre emlékezem.

2009. 10. 20. 8:25

Ezt a könyvemet

 

Még egy könyvet ajánlanék a figyelmetekbe. Michael Adamse: Évfordulók (ne tévesszen meg senkit az alcím: Szerelmi történet, mert az írója pszichiáter, vagyis nem "csöpögős" a könyv). Véleményem szerint okulhat belőle mindenki: aki esküvő előtt áll, vagy friss házas, aki éppen elvált, vagy aki még csak válni készül, akinek vannak gyerekei, aki még csak tervezi őket, és akinek már kirepültek a fiókái - az is. Aki szakítani akar, vagy éppen szakítás előtt áll - aki nem tud, vagy nem akar kompromisszumokat kötni, vagy aki állandóan csak azokat köt - annak is figyelemreméltó olvasmány. Szívesen megvitatnám veletek:)

 

valakinek kölcsönadtam, de nem tudom kinek. Kérem az illetőt, ha olvassa ezt, juttassa vissza hozzám, vagy legalábbis jelentkezzen.

 

Közben ajánlanék nektek néhány Rosemunde PILCHER könyvet is. Nem feltétlenül az irodalmi értéke miatt, hanem mert ezek is olyan lelket simogató hangulatúak:

Kagylókeresők

Szeptember

Téli napforduló

Otthon I-II.

2009. 06. 26. 23:37

Jaj, de drága vagy! Meglett a nagyító?!?! Pusszantás!

2009. 06. 26. 22:09

" Az én regényemet bezzeg "nincs ideje" olvasni. Kedves!"

 

Akkor tehát örömmel és jó szívvel ajánlom a GODIVA című, jelenleg béta verziójú könyvet Erdélyi Ágnestől. A könyv kellemes olvasmány, ami egy érdekes és figyelemre méltó legendára és az abból származtatott nagyívű cselekményláncra épül. Olvastatja magát, szerethető könyv :)

 

A másik ajánlatom mára egy elhíresült ember könyve: Michael Moore: Hülye Fehér Ember. Brand kiadó, Édesvíz Kft., 2003.

 

Mármost erről szokás szerint okosság van a hátlapon, példáu: " Igazi remek, vidám, mulattató fantasztikus olvasmány." - Newsnight Review -

 

Hát: az. Komolyan merem javasolni mindenkinek, aki kicsit is szeret tovább látni az orránál, kicsit is fanyar humorral áldott-vert, nem elégszik meg a készen kapott magyarázatokkal - és szeretné érteni, mi is folyik körülötte. Moore leírja nagyban, az USA elnökválasztásból indulva mindazt, amit mi itt és most épp átélünk, de nagyon nem akarunk megemészteni, megérteni. Szókimondó, őszinte, okos könyv - kis segítség lehet most, itt, nekünk - és még a stílusa is pazar :)

 

Eredeti méret

2009. 06. 21. 0:03

A comment.com szerint Sutherland Aliena apját, Bartholomew grófot alakítja.

2009. 06. 20. 23:50

Én is láttam, beee!Nyelvöltésmelyik szerepet fogja játszani D. Sutherland?

Eredeti méret

2009. 06. 20. 23:46

Nemég olvastam el Ken Follet Katedrálisát, szerintem abból is egy remek sorozatot lehetne csinálni. Vagy van is, csak nem tudok róla?

Kérésem meghallgatásra talált:

Hétfőn kezdik forgatni Magyarországon a Ken Follett népszerű regényéből, a Katedrálisból (angolul The Pillars of The Earth) készülő nyolc részes minisorozatot 8 milliárd forintból.

http://index.hu/kultur/media/2009/06/17/katedralis_minisorozat/

Eredeti méret

2009. 06. 13. 17:29

Sasok szárnyán - dolumentumregény

A Modigliani-botrány - könnyed, szórakoztató krimi

2009. 06. 13. 14:43

Amúgy adalékként, ezzel a regényével futott be az író! És a filmesített változattal lett ismert a világban! A főszereplő Donald Sutherland a piskos tizenkettő c. filmben lett ismert! Jó szórakozást!

2009. 06. 12. 21:58

Köszönöm szépen az információt!)Meg is fogom nézni!)))

2009. 06. 12. 21:41

Szombaton az m1-en  Ken Follet művéből készült filmet vetítenek! Címe .Tű a szénakazalban! Csak ha valakit érdekelí4

2009. 06. 12. 13:30

Olvashat még Ken Follet könyvet:

- Kaland Afganisztánban

- Alattunk az óceán

- Teherán

- Tű a szénakazalban

 

2009. 06. 12. 13:20

Ajánlanék én is könyveket:

- Bernard Cornwell: Vándor

- George Jonas: Megtorlás

- Tormay Cecile: Ősi küldött I. II. III.

- Nyírő József Isten igájában

- Passuth László: Hétszer vágott mező I. II.

 

2009. 06. 12. 13:00

Egy ajánlat a könnyedebb műfaj kedvelőinek:

James Herriot - Állatorvosi pályám kezdetén...

"Vannak olyan könyvek, amelyek nem a cselekményükkel ragadják magukkal az olvasót. Ez is egy ilyen alkotás - egyébként ez Herriot minden könyvére jellemző. "

Eredeti méret

2009. 06. 01. 17:26

A napokban fejeztem be Ken Follet Az idők végezetéig című könyvét, mely A katedrális folytatása. Jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek.