Feljelentés fürdő ügyben
2007. nov. 17.

<p>Nyíri Attila, az Esztergomi Fürdő (SPA) Zrt. felügyelőbizottsági tagja feljelentést tett a Tatabányai Városi Ügyészségen az élményfürdőben történt gazdasági visszásságok ügyében, ismeretlen tettes ellen.</p>

Amint a Hídlap Képviselői hozzászólás című rovatából megtudhattuk, Nyíri Attila (MSZP önkormányzati képviselő), az Esztergomi Fürdő (SPA) Zrt. felügyelőbizottsági tagja feljelentést tett a Tatabányai Városi Ügyészségen az élményfürdőben történt gazdasági visszásságok ügyében, ismeretlen tettes ellen.

Elmondása szerint a fürdő új vezetése mindent megtesz az előző vezetés zavaros gazdálkodásának tisztázása ügyében, viszont azt tapasztalta, hogy a város Képviselő-testülete, a testület pénzügyi bizottsága, mint a fürdő tulajdonosi képviselői nem tesznek meg mindent a kialakult helyzet tisztázására.

Nyíri nem ért egyet Lengyel József, volt vezérigazgató "közös megeggyezéssel" történt távozásával.

Esztergom Képviselő-testülete még 2005. szeptemberében úgy döntött, hogy a beruházás ügyében vizsgáló bizottságot hoz létre. Képviselőként e bizottság jelentésével még nem találkozott. A pénzügyi bizottság szintén hozott határozatot, amely szerint vizsgálat lefolytatása szükséges. Erre, Nyíri szerint a mai napig nem került sor.

A Stratégiai Intézet Kft. átvilágította a fürdő működését és néhol súlyos megállapításokat hozott, de az ide vezető út személyi felelősségének megállapítására nem került sor.

Ennek hatására, megismerve a fürdő előző vezetése által kötött szerződéseket, intézkedéseket és azok gazdasági következményeit - mint a felügyelő bizottság tagja, eleget téve a törvény által előírt kötelezettségének - Nyíri Attila ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Tatabányai Városi Ügyészségen az élményfürdőben történt gazdasági visszásságok ügyében.

(forrás)