KARÁCSONY

KARÁCSONY

2007. 11. 15. 21:43

Szeretettel köszöntelek!

Még csak november első napjait mutatja a naptár, a kereskedelmi láncok, a bankok már most, jó előre gondoskodnak arról, hogy még véletlenül se felejtsd el, hogy jön a KARÁCSONY!

Ne hagyd magad!

Ne hagyd, hogy mindenféle csábító trükkel kicsalják a zsebedből az utolsó forintjaidat is! Mindent felajánlanak a nagyobb bevétel reményében. Ne hidd, hogy ezt azért teszik, hogy Neked jobb legyen. Nagyon jó csali pl. a bevásárló kártya. Sokan nagy árat fizettek már ezért.

Ne hagyd, hogy rábeszéljenek mindenféle hitelre! Sok-sok hónapig megsínyli majd a családi kassza az ilyen karácsonyi ajándékot! Gondold végig! Megéri?

Először üres zsebbel menj mindig körülnézni. Pár nap múlva menj vissza annyi pénzzel, amennyit ajándék vásárlására nélkülözni tudsz. Ha még mindig úgy gondolod, hogy a pár nappal ezelőtt kinézett valami tényleg hasznos, és örömet szereznél vele szeretteidnek, vásárold meg.

Nem biztos, hogy kell még egy pizsama az apósnak, még egy konyhai kütyü az anyósnak, még egy számítógépes játék az amúgy is egész nap gép mellett ülő gyereknek, újabb csodatelefon a kamasznak, mindenféle kozmetikum a polcon lévők mellé az anyukának, még egy borotválkozó készlet a papának…..sorolhatnám.

Tedd a szívedre a kezed! Hány szatyornyi olyan dolgot tudnál összeszedni otthon, ami valamikor megtetszett, és úgy érezted: ezt meg kell venned? Mára a fiók mélyén lapul, mert a pulcsi nem is olyan menő már, a parfümnek nem is igazán olyan az illata amilyet szerettél volna, a citrom facsaró csak a helyet foglalja, sokkal gyorsabb kézzel citromlét varázsolni, a tésztavágó géppel sok a macera, (egész jó minőségű száraztésztákat lehet manapság venni), a sort még sokáig folytathatnám. Csak azért megvenni valamit, hogy egy dobozzal több legyen a fa alatt? Kár!

Légy kreatív! Készíts különleges sütiket, csinos kis dobozba csomagolva, bizonyára értékelni fogják a kollégák. Szervezz egy kellemes estét a társadnak, ajándékozd meg egy színházjeggyel. Keress az interneten egy kulcsos házat, és menjetek a gyerekekkel pár napra a hegyekbe kirándulni. Talán kegyes lesz a tél, és megsimogatja az arcunkat egy kis hóval.

Az ünnep a lelkedben legyen. Élvezd az otthonodat, a szépen terített asztalt, kortyolj el családoddal egy üveg finom bort. Gondolkodj el az ünnep történetén.

Tudom, hogy még messze van a karácsony, én mégis boldog készülődést kívánok Neked! Szeretettel, Edi

2007. 11. 15. 23:24

Én a kollégáknak, barátoknak, fogorvosomnak CD-t szoktam írni. Karácsonyi dalokat szedtem össze tavaly, de nem az Ave Maria jellegűeket, hanem rockosabb vagy vidámabb számokat. És olyan jó hallani utána, hogy az egész család azt hallgatta takarítás, készülődés közben, hogy jó hangulat volt, és mindenki felszabadult, hogy nem kellett folyton az uncsi kazettákat hallgatni (persze a Mennyből az angyal is jó, de inkább ajándékbontáshoz és csendes szemlélődéshez).

A kocsiban a nyár közepén is sokszor a "Carol of the bells"-t meg a "God rest you merry gentlemen"-t hallgatom, amitől a kedvesem megőrül, de remek hangulatom lesz tőle. :)

A karácsonyban a legrosszabb, hogy stressz van. Mi legyen a menü, mikor lesz kész... vegyem meg, csomagoljam be mindenki ajándékát, hozzak fát, díszítsem fel, mikor jön már az angyalka...

Ez az ajándékozás a leggörcsösebb. A legjobb barátnőim képesek nekem venni egy többezer forintos parfümös tusfürdőt, mikor ha utánagondolnának, emlékeznének, hogy nem használhatok semmi ilyesmit, mert viszketek tőle. A rokonságban szintén mennek jobbra-balra a tusfürdők, szappanok meg a lejárt tábla csokik, szűzmáriás gyertyák, olcsó pezsgők, és a kötelesség le van tudva. Pedig az aranyszabály: csak olyan dolgot adj, aminek te is örülnél a másik helyében.

2007. 11. 15. 22:53

Tudjátok, nekem nagyon régi álmom egy olyan Karácsony, ami a hegytetőn, a fák alatt van, holdfényben és csendben. Halkan énekelve valami szépet, meggyújtva egy csillagszórót... És csak nézni a csillagokat, a fenyőket... Éjjel megköszönteni azt az egy-két embert, akiket mélyen és őszintén szeretek, átölelni őket és semmit nem adni-csinálni: csak szeretni...

Mert a Karácsony erről szól. (t valamikor, ha igaz volt)

Álom.

Egyébként is tök hülyének néznének, ha ezt komolyan előadnám... :))) (pedig tényleg, miért nem.......)

gömbicica

2007. 11. 15. 21:48

Ha van valami egyedi ötleted, esetleg az elmult karácsonyok, ünnepi események alkalmával örömet tudtál szerezni szeretteidnek valamivel, ami lehet, hogy másnak nem is jutna eszébe, kérlek oszd meg velünk.