Közösen bálozik Párkány és Esztergom
Közélet
2007. jan. 10.

<p>A rendezvényt, amely január 13-án, szombaton kerül megrendezésre, a Párkány és Vidéke Kulturális Társulás szervezi. A bál gondolata annak az apropóján született, hogy ha van egy híd, amely összeköti Esztergomot és Párkányt, akkor ennek a kapocsnak a szimbólumaként legyen egy bál is. Az „összetartozás" jele a fellépők névsorán is látszik: magyarországi és felvidéki muzsikusok, táncosok, színművészek várják a mulatni vágyókat.</p>

A rendezvényen Szarka Gyula (Ghymes) és Helyei László színművész bordalokat, verseket, prózarészleteket ad elő, az esztergomi Nagyfalusi Flóra pedig hastánc bemutatót tart. A helyi művelődési házban megrendezésre kerülő bál borgazdája az Ister-Granum Eurorégió egyik kéméndi díjnyertes borásza lesz. Az eddigi évek tapasztalata alapján a szervezők 150-170 vendégre számítanak: a társaság a két város résztvevőit illetően fele-fele arányban oszlik meg. A tavalyi asztalfoglalásokból például kiderül, hogy az esztergomiak és a párkányiak sokszor egy társaságba tartoznak, így például a két város focistái tavaly együtt mulattak. A rendezvényt valószínűleg Orbán Viktor, a Fidesz elnöke nyitja meg, de jelen lesz Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának fideszes elnöke is.

A bál 19 órakor kezdődik, a belépő borvacsorával és további ételekkel együtt 600 koronába, vagy 4500 forintba kerül. Jegyek a helyi kultúrházban és a 00-421-(0)-36-7511-108-as telefonszámon rendelhetők. További fellépők: Zalaba Andrea és Ladislav Janda nemzetközi táncversenypáros, a zenét az Akustic együttes szolgáltatja.

Forrás: Hídlap

(forrás)