Városi sorsballadák
2007. 01. 12. 17:00

<p>Helischer József Városi Könyvtárba</p>

Első kötetének bemutatójára, beszélgetésre és dedikálásra invitálja Szirmai S. Károly a közönséget a Helischer József Városi Könyvtárba. A könyvben a közelmúlt esztergomi történetei elevenednek meg. Az alkotót Balázs Tibor az Accordia Kiadó ügyvezető igazgatója faggatja majd.

Első megjelenő könyve kapcsán érdemes megismerni röviden az 1936-ban Esztergomban született írót. Az 1955-ben közgazdasági technikumban végzett Szirmai S. Károly a felsőfokú képesítés megszerzése után a közigazgatásban, majd a dorogi bányánál tevékenykedett. Munkája mellett mindig is írt, főként elbeszélésekkel jelentkezett folyóiratokban, de több írása nyert már különböző pályázatokon. Első könyvébe emberközpontú történetek, Esztergom közelmúltjának eseményeibe ágyazódott elbeszélések kerültek. A valós eseményeken alapuló történetek némelyikének maga a szerző volt egykori valós szereplője.

A január 12-én, péntek délután 5 órakor kezdődő író-olvasó találkozón a kiadó vezetője mellett a könyvtár nyugalmazott igazgatója, Nagyfalusi Tibor, mint házigazda beszélget Szirmai S. Károllyal. Az alkotó első művéből Galántai Csaba előadóművész olvas fel részletek.

• P. Z. (Hídlap)