Aikido edzések gyerekeknek-felnőtteknek
Sport
2007. jan. 7.

<p>Az Aikido Shinbukan Dojo 2007 januártól a 9. éve működő esztergomi helyszín mellett két új csoportot indít, Dorogon és Nyergesújfalun.</p>

Várjuk mindazon gyerekek és felnőttek jelentkezését bármely helyszínen, akik kedvet éreznek e különleges harcművészet gyakorlásához, edzeni szeretnék testüket, szellemüket, egy dinamikus mégis nyugodt életvitelt keresnek, levezetnék felgyülemlett energiájukat, vagy csak egyszerűen mozogni szeretnének. Gyerekcsoportok Esztergomban 4, a másik két helyszínen 5 éves kortól felnőtt edzések 14 éves kortól. Fiúknak és lányoknak egyaránt.

Az esztergomi dojo 2003-ban épült fel, mely európában egyedi a maga nemében. Ez az első hagyományos aikido dojo, mely csakis az aikido gyakorlás célját szolgálja. Ennek megfelelően a hét minden napján van lehetőség a gyakorlásra, változatos időpontokban, reggel, este, vagy délelőtt, mindenki az elfoglaltságának, munkájának megfelelően tud válogatni az időpontok között. További információért keressen bennünket az alábbi elérhetőségeken:

Aikido Shinbukan Dojo (központ) Dojovezető: Bak László 3.dan (aikikai) 2500 Esztergom, Bocskoroskúti út 94. 06-20/916-6568 www.aikidojo.hu aikidojo@t-online.hu

Alábbiakban pár gondolat az aikidoról:

Aikido, a japán harcművészetek egyik legelterjedtebb formája a világon. Sajátos jellegéből fakadóan gyakorlása nyitott mindenki számára. Lehetőséget nyújt gyerekeknek, felnőtteknek kortól és nemtől függetlenül egy jobb, harmonikusabb életvitel megteremtéséhez. Az Aikido edzések célja nem egy képesség vagy módszer kifejlesztése, hanem az egyén természetes fejlődésének elérése, a test és szellem edzése a gyakorlás által. Az Aikido nem kíván másokban kárt tenni, osztozik a japán harci művészetek azon törekvésében, hogy az önvédelmi, harci technikákon keresztül saját személyiségünk fejlődését érjük el, ám különleges abban, hogy a technikák a gyakorlás során teljes erővel, valósághűen, mégis a sérülés veszélye nélkül hajthatók végre. Az Aikido gyakorlója nem úgy válik jobbá, hogy másokat legyőz, megaláz. Célja az ideális személyiség kialakítása, valamint egy dinamikus, egészséges életmód elérése, amely a nyugalmat éppúgy magában foglalja, mint az aktivitást.

(forrás)