Tököl Kupa Nemzetközi Kick-box verseny Esztergomi és megyei sikerekkel
Sport
2007. nov. 4.

<p>Tökölön immár 11. alkalommal került megrendezésre a Tököl Kupa nemzetközi verseny, ahol idén 250 versenyző mérte össze tudását.</p>

A megyei versenyzők közül az Utánpótlás Európa Bajnokságra készülő fiatalok hiányoztak, akiknek november 6-án már kezdődik az EB Portugáliában.

Felnőtt válogatottjaink közül csak Szántó Sándor és Hirsch Viktor indult el a versenyen, bár ők sem a megszokott súlycsoportban, hanem a 69 kg-ban. Így a hagyománytól eltérően jóval kisebb létszámmal vettünk részt az eseményen.

Eredmények:

A KADETTEKNÉL a nyergesújfalui Scheirich Réka az első mérkőzésén kicsit lassan ébredt fel, utána azonban magabiztosan menetelt a döntőig, ahol horvát ellenfele sem tudta megállítani, aranyérmet szerzett.

Szabó Tamás nagyszerűen vette az akadályokat egészen a döntőig, ahol némi bírói segédlettel (bár aranyat érdemelt volna) „csak” ezüstérmes lett.

A Dorogi ESE sportolója, Ébelle Fruzsina szintén a döntőig jutott, ahol egy kicsit visszafogottan küzdött, így ő is ezüstérmes lett. A nyergesújfalui Nyergesi Tamás és klubtársa Hegyi Gergő negyedik helyezést értek el.

.

A FELNŐTTEKNÉL Szántó Sándor a 69 kg-os súlycsoportban sem talált legyőzőre. A szintén nyergesi Jánosi Csaba csak a döntőben szenvedett szoros 2:1 arányú vereséget.

Az Esztergomi KBSE ( EKBSE ) sportolója Ulrich Zoltán szépen vette az akadályokat egészen a döntőig, ott azonban egy összecsapást követően megsérült, így a verseny feladására kényszerült.

Bronzérem jutott Hirsch Viktornak, aki láthatóan nem a legjobb formájában volt, ugyanis csak most kezdte el a felkészülést a november végi Felnőtt Semi-contact Világbajnokságra.

A Dorogi ESE sportolója Müller Ferenc és a nyergesi Reményi Róbert negyedik helyet szerzett.

Gratulálunk minden versenyzőnknek!

(forrás)