Ismét szemetet szedtünk
2007. nov. 3.

<p>A fórumon meghirdetett szemétszedés megvalósult ma (2007.nov.3.) délelőtt.</p>

A kis csapat (a fenti képről még néhány ember hiányzik, ők ekkor még hozták a többi zsákot...) a Dunapart Erzsébet park mellett húzódó szakaszát vette célba, és egy nagyjából 5-600 méteres szakaszon elképesztő mennyiségű szemetet gyűjtött össze. Az Erzsébet park végénél lévő szennyvízátemelő mögötti területen (és onnan Szentgyörgymező felé haladva) olyan a terület, mint egy szemétlerakó...

Az alanti csendéleten vélhetően háztartásból származó növényi hulladék található. Fel lehet fedezni kis fenyőfát (vélhetően karácsonyfaként üzemelt), faleveleket, és muskátlit is. (A múltkor valamelyik tv csatornán láttam műsort a komposztálásról. Tök jó, hasznos, ajánlom a tulaj figyelmébe.)

A szennyvízátemelő mellett egyébként valószínűsíthetően "nyilvános wc" üzemelt, látva az ott hevert sok papírzsebkendőt. Ez azt mutatja, hogy lenne használója egy igazi nyilvános wc-nek valahol a park környékén.

De más érdekesség is található volt arrafelé.

A szemétszedés után így nézett ki a terület:

Sajnos valóban, így sem túl bizalomgerjesztő, elég rendezetlen. De legalább most tiszta. Található volt továbbá egy elpusztult borz (vélhetően megmérgezte magát), bicókerék, autóülés maradványai, lapát, talicska, porszívó.

Mégegyszer az (eddig) összeszedett szemét összessége:

(forrás)