A vargyasi kastélyról

A vargyasi kastélyról

2007. 10. 31. 15:09

A vargyasi reneszánsz Daniel kastélyt Esztergom Városa Daniel Polixena bárónőtől vásárolta meg, a kastélykerttel és arborétummal egyetemben. A tulajdonjogot - a román törvényeknek megfelelően - egy ottani alapítású, egyszemélyes kft. tulajdonolja.

2007 őszén az esztergomi képviselőtestület 10 tagja látogatta meg a kastélyt. A utazás célja az volt, hogy elsőkézből tájékozódjanak az eddigi és jövőévi építési munkák előrehaladásáról.

A 2008 évi költségvetésben a város egy komolyabb összeget kíván költeni a helyreállítási munkálatokra. A végcél egy 50 ágyas turistaférőhely, és egy teljes ellátást biztosító étterem felépítése. Mindezt a kastély reneszánsz termeinek sérelme nélkül tervezik megépíteni, a szállodai szobák a volt hintószín és granarium épületszárnyba kerülnek, így nem sértik a reneszánsz épületmagot.

Az arborétum helyreállítása is része a terveknek. A Vargyas patakon túleső allé kétoldalára facsemete termelő kertészetet terveznek, mely munkahelyeket is teremt majd az erdélyi településen.

(dr. Kolumbán György írása nyomán, melyet a wiwen tett közzé).

Eredeti méret

2010. 03. 22. 7:46

Elképzelem, ahogy az esztergomiak ezrei sűrű, tömött sorokban fognak Vargyasra igyekezni egy jó kis golfozás kedvéért. Röhej.

gömbicica

2010. 03. 21. 19:41

Nő az érték?  Bizonyára, de akkor mi lesz az esztergomi polgárokkal???? Azoknak akkor már nem lesz ott helye ugy néz ki. Pedig az esztergomiakért, az esztergomiaknak mintha igéretek hangzottak volna el :-(

2010. 03. 21. 12:24

Pillants a Hídlapra!

gömbicica

2010. 03. 10. 8:08

Nem tud valaki friss hirrel szolgálni kastélyügyileg???

2009. 10. 13. 19:21

Engem pedig az eddigi össz ráfordítás és a várható bevétel aránya érdekelne!

2009. 08. 31. 22:34

Engem a vargyasi kastély könyvelése mégjobban érdekelne!

2009. 08. 31. 21:59

A Vargyasi kastély vendégkönyve érdekelne! Tud valaki segiteni?

gömbicica

2009. 08. 03. 14:57

Osztrák beruházás Vargyas fellendítéséért
2008. június 16.

Ausztriai tőkéből szállodákat, ifjúsági központot és borvíztöltőt építenének a háromszéki településen. Néhány év múlva a környékbelieknek közel 200 munkahelyet biztosítanának a létesítményekben. A terv megvalósítása már a telekvásárlásnál megbicsaklott: az ingatlanok nincsenek telekkönyvezve, a tulajdonosváltáshoz előbb ezt kell megoldani. Az ausztriai befektetők ezeket a költségeket is magukra vállalják.

 

forrás: http://www.erdelyfm.ro/hirarchivum.php?nap=2008-06-16

 

Ők vajon hol tarthatnak most? Épitkeznek, vagy nem épitkeznek?

gömbicica

2009. 08. 03. 14:07

http://www.erdovidek.ro/turizmusLatniVargyDan.php

 

Az épülettel együtt a parkot, valamint az erdőt is visszakapta eredeti tulajdonosa, az épület hosszú évszázados fejlődésének legújabb állomását, méltó rendeltetését várja.

 

Vajon méltó  rendeltetés, amire Esztergom kinézte?

Törölt felhasználó #43
Törölt felhasználó #43

2009. 08. 03. 13:20

Továbbra is mély hallgatás! Mi a helyzet a Romániában vásárolt kastéllyal?

Törölt felhasználó #43

2009. 05. 10. 21:51

Nagy a csend Vargyas körül! Képviselőinket kérdezem elsősorban: mi a fene van??? 

 

2008. 09. 16. 23:04

Ne foglalkozz a buszsofőrrel, nem érdemes. Álldogáljon csak a hordóján és szónokoljon mindenkinek akit érdekel.

Eredeti méret

2008. 09. 16. 22:43

Azt írja Pataki az iwiw-en, hogy:

Néhány friss érdekes adat a vargyasi önkormányzat tájékoztatása szerint az esztergomi tulajdon a vásárláshoz képest : a telek 7x-t, az épületek 5x-t érik jelenleg.Ez csak egy nyers adat de az eszmei értéke ennek már most sokszorosa.

Mivel nem értek ehhez (sem), kérdezem, hogy milyen konkrét beruházások történtek ott a vásárlás óta, amelyek ennyire feltornázták az ingatlan értékét?

Azt is írja Pataki, hogy:

Van a lapján olyan cikk ami nem hazugság,félrevezetés??

Vajon ha a fenti infót feltennénk önálló hírként, azt is hazugságnak és félrevezetésnek nevezné? :)))

2008. 06. 26. 1:44

Ha jól értem akkor az írásomból egy szó hiányzott : VOLT. Szép tábor VOLT. Mekkora "biznisz" elcserélni. Nem lehetett volna inkább Ózd mellett szerezni egy kicsi földet, vagy Pesten a "VIII kerben". GUSZTUSTALAN!!!!!!!!!!!

Eredeti méret

2008. 06. 26. 0:23

Olvasd el a Nyergesújfalui ingatlan fórumot (www.szeretgom.hu), hátha akkor okosabb leszel...

2008. 06. 26. 0:06

Pár kérdés foglalkoztat:

KI ENGEDTE MEG NEKIK??????? Erről mért nem lehet megkérdezni a város lakóit? Lehet hogy "beintenének"????

Volt "HELL"-esként kiváncsi vagyok, hogy mért nem a balatoni táborra fordítanak pénzt??? Azt vajon ki fogja titokban "ocsó pénzé" megkaparintani?

Esztergomi vezetés egy nagy sz.. Ezek képviselők? Húúúúúúúúúúúú. Komolyan? Ezekre szavaztunk???

2008. 06. 25. 21:51

Tisztelt Kolumbán ÚR!

Felháborodva olvastam az iwiwes bejegyzését,melyet Bejónak írt válaszként.Valaha azt hittem,hogy egy JÓ ügyvéd,de a munkáit ismerve,rá kellett jönnöm,hogy nem az.Még- csak nem is komoly /jogász?/ úriember.Indokolnám az alpári stílusával.Mint képviselő- nek kötelessége lett volna adatokkal megindokolni,hogy milyen jó a vásár.Ön ezt nem tette meg,mert tudja,hogy amit leírt az egy nagy lufi.Nem akarok én is alpári szavakat használni,DE MINT NEM JOGÁSZ BÁTRAN KIJELENTEM,.HOGY ÉN-NAGY NYILVÁNOSSÁG ELŐTT ELKÖVETETT BECSÜLETSÉRTÉS ÉS RÁGALMAZÁS vétsége miatt feljelenteném. Hozzá merem tenni,hogy BEJÓ GÁBORT KARAKÁN,NAPRAKÉSZ EMBERNEK ISMERTEM MEG,AKI A KÖZ ÉRDEKÉBE SOKAT TESZ EZEN OLDALON IS.KIJELENTEM,HOGY EMBERI BARÁTOMNAK TARTOM ,ANNAK ELLENÉRE,HOGY VAN,HOGY EGY ÉVBEN 1X TALÁLKO- ZUNK.TISZTELETTEL KÉREM,HOGY ILYEN HANGNEMET NE ENGEDJEN MEG MAGÁNAK
---AKI EMBER-KÉPVISELŐ-JOGÁSZ--,MERT EZ AZ EMBERISÉG SZÉGYENE.KÁR,HOGY EZZEL ÖNMAGÁT MINŐSÍTI ÉS EGY KICSIT a testületre is árnyékot vet.

Eredeti méret

2008. 06. 25. 20:28

Interjú Makovecz Imrével az építészfórumon:

Sosem indultam. A meghívásos pályázatok kötelezőek a közbeszerzéses eljárásban, és akkor felhívják az embert, hogy veled akarjuk terveztetni, indulj a pályázaton. Esztergomban is volt egy ilyen, egy fürdővel. Megnéztem, hogy a Mária-Valéria híd mit jelent, ott a Prímás-sziget és a város. Az emberek szépen felöltöznek vasárnap, és promeníroznak Párkány és Esztergom között. És láttam, hogy út mellett, ahova azt a fürdőt akarják tenni, nincs semmi. Úgyhogy egy utcasort terveztem oda különböző kis üzletekkel, és pavilonosan mögé raktam a fürdőt. Na, Finta Jóska nyerte meg a pályázatot egy vasbeton dologgal, ami olyan sok pénzbe kerül, hogy csak nagy kínnal tudják majd befejezni.

(epiteszforum.hu)

Kolum Bán az iwiw-en

Makovecz Úr amiután megvettük a templmába a harangot és a mellette álló reneszansz Daniel kastélyt, azt nyilatkozta, h a Királyvárosnak szívből megbocsátott.

(www.iwiw.hu)

Hány forintnál is tartunk csak azért, hogy kiengeszteljük Makoveczet?

Törölt felhasználó #43

2008. 06. 08. 16:30

Bejó az iwiwen írta:Doki, fordítsuk komolyra a szót. Ne a sértődős gyerekek szintjén, hanem valóban komolyan beszéljünk!

Készültek gazdasági számítások a kastéllyal kapcsolatban?
Mekkora lesz a befektetés nagysága, mire elkészül a teljes felújítás?
Mekkora bevételekkel számol a vállalkozás? El fogja tudni tartani magát?
A számítások szerint hány év alatt térül meg a beruházás?

Kolumbán György képviselő az iwiwen válaszként írta:Neked nincs közöd ehhez. Valamennyi választ rendelkezésre áll, de egyet sem kötök az orrodra, mert dömösi vagy, szarkeverő vagy, valamennyi választ rosszindulatúan kezelnél, nem is értesz hozzá ( A Kastély a tulajdonjog megvásárlása pilanatában megtérült, mert pénzért egyenértékű ingatlanvagyont vásároltnk,, szóval a kérdéseid is hülyeségek). A Magyar nemzet jövőjébe fektettünk be, ezek a szavak számodra érthetetlenek.Trianon gyógyítására fektettünk be, az erdővidéki magyaroktól kelll bocsánatot kérnünk 2004 dec. 5.-érte, ezért kéretkeztünk be Erdélybe, mindezek nem férnek be a Te konzumidióta agyadba. Veled még viccelődni se lennek kedvem, nem hogy komolyan beszélni. Majd a következő választás után. Szóval Rólad le van a gond addig. Dugulj már el. KGY.

2008. 06. 04. 23:45

Nekem az egyszeméllyes kft a furcsa de ettöl még lehet oké .Jártam Csikszeredán ,nagyon messze van és rosszak az utak.Kérdés hogy ha ráköltik a 300 000 miliót utánna mi lessz vele.Mint befektetés nem rossz ezért az árért, bár nem gyakori hogy önkormányzatok külföldi ingatlanba fektetnek be .Egy szálodának állandó fentartási költsége van .A profitorientált működtetéshez komoly csapat kell.A facsemetés őrület aszem felejtős KGY-nek megint elsült az agya.Remélem átgondoltabb dolog mint az élményfürdő mint géniuszunk alapműve.