Párkány plázában is beelőz
Közélet
2007. okt. 21.

<p>Míg azokat aki Esztergomban szeretnék a pénzüket költeni csak az omladozó Bástya áruház és a nem túl nagy Tesco fogadja, Párkányban hamarosan egy 8.000 négyzetméteres bevásárlóközpont épül.</p>

Párkány legnagyobb és legmodernebb bevásárlóközpontja – az Aquario Shopping Center a városközpontban kerül felépítésre. Az első látogatók már 2008 őszén élvezhetik a bevásárlást, pihenést és szórakozást a bevásárlóközpont kellemes és modern környezetében.Párkány napjainkban a város általános fejlődésére összpontosít, éspedig főként a vásárlási lehetőségek és a szolgáltatások terén a város lakói és látogatói számára egyaránt.

Párkánynak csaknem 13 500 lakosa van, sőt, a közeli Esztergommal együtt a lakosok száma eléri a 43 600-at. A két város és a környező falvak együttesen egy 95 000 lakossal rendelkező területet képeznek. A város vitathatatlan értéke a Párkányi Aquario Shopping Center közelében elhelyezkedő Vadasi termálfürdő is, amelyet a nyári szezonban naponta megközelítőleg 10 000 ember látogat meg.

Az Aquario Shopping Center egy olyan multifunkcionális létesítmény, amelyben egy helyen köthető össze a bevásárlás pihenéssel és szórakozással. A 7.930 m2 alapterületet három szint képezi (6.880 m2 bérelhető terület). A belső térben helyezkedik el 40 kisebb és nagyobb üzleti és szolgáltatásnyújtó egység, kávéház, gyorsétterem és egy luxus színvonalú étterem, amely - a harmadik emeleti elhelyezkedésének köszönhetően - fedett teraszáról varázslatos kilátást nyújt az Esztergomi bazilikára. A bevásárlóközpont látogatóinak lehetőségük van a szupermarketben való vásárlásra is.

Az épület érdekessége a központi átrium, amely galériával van kiegészítve, továbbá a teljes beltér beépített zöldövezete és a pihenést szolgáló padjai.

További info:

(forrás)