Világháborús bomba akadályozza a vonatforgalmat

Világháborús bomba akadályozza a vonatforgalmat

2007. 10. 09. 12:33

Kedd délelőtt 11 órától áll a vasúti forgalom Angyalföld és Óbuda között, mert második világháborús bombát találtak az Újpesti vasúti híd közelében - tudatta az MTI-vel a MÁV kommunikációs osztálya.

Akár négy órát is igénybe vehet annak az 500 kilogramm slyú bombának a hatástalanítása, amit az Újpesti vasúti híd közelében találtak. A híd mindkét parti szakaszát lezárták, valamint teljes hajózási tilalmat rendeltek el a Duna ezen szakaszán.

Jelenleg tűzszerészek dolgoznak a szerkezet eltávolításán, illetve hatástalanításán, ami akár 4 órát is igénybe vehet - közölte Kavalecz Imre. A vasúttársaság közleménye szerint az ideiglenesen lezárt szakaszon, Budapest-Angyalföld és Óbuda között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint kedden reggel fél 9-kor találták meg az úgynevezett "repülőbombát". A felújítást végző munkások a híd egyik pillérét igyekeztek megerősíteni, amikor munkagépük kiemelte a vízből a körülbelül 500 kilogramm súlyú bombát.

A HM tűzszerész egysége a híd teljes közúti és vasúti zárását rendelte el, ezen kívül a híd mindkét parti szakaszát 500 méter sugarú körben lezárták, valamint teljes hajózási tilalmat rendeltek el a Duna ezen szakaszán.

MTI2007. 10. 09., 12:12: www.origo.hu

2007. 10. 10. 13:42

Villy írta: , nehogy kötöszködjenek. Az origó átveheti, de mi nem.

ok vettem:)

2007. 10. 10. 13:36

Csak az origón is kint van, hogy forrás MTI. Ilyenkor én csak az Esztergom az országos médiában c. fórumba linkelem be az origós változatot, hogy még véletlenül se legyen egy fél mondat se a cikkből a szeretgomon, nehogy kötöszködjenek. Az origó átveheti, de mi nem.

az mti.hu alján kint a szöveg:

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók az MTI tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. (Az adatbázis-azonosítót az MTI belső szerkesztőségi rendszere tartalmazza.) Az MTI előzetes engedélye nélkül tilos az MTI honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

2007. 10. 09. 18:32

Villy nem akarok hülyeséget csinálni, ha az origóról van a hír, és az a hivatkozás fent van, ez nincs rendben így? okosíts ki, mi a helyes mód, hogyan kell ezt jól elkövetni

2007. 10. 09. 14:22

oda kéne figyelni hír beküldésénél, mert pl ez is MTI-s.

2007. 10. 09. 12:35

Én most értem be a munkahelyemre, egy kis kerülővel, ugyanis a vonat csak Óbudáig ment. Ha valaki ma Pestre utaziik, informálódjon a jegyvásárlásnál.