Világháborús bomba akadályozza a vonatforgalmat
2007. okt. 9.

<p>Kedd délelőtt 11 órától áll a vasúti forgalom Angyalföld és Óbuda között, mert második világháborús bombát találtak az Újpesti vasúti híd közelében - tudatta az MTI-vel a MÁV kommunikációs osztálya.</p>

Akár négy órát is igénybe vehet annak az 500 kilogramm slyú bombának a hatástalanítása, amit az Újpesti vasúti híd közelében találtak. A híd mindkét parti szakaszát lezárták, valamint teljes hajózási tilalmat rendeltek el a Duna ezen szakaszán.

Jelenleg tűzszerészek dolgoznak a szerkezet eltávolításán, illetve hatástalanításán, ami akár 4 órát is igénybe vehet - közölte Kavalecz Imre. A vasúttársaság közleménye szerint az ideiglenesen lezárt szakaszon, Budapest-Angyalföld és Óbuda között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint kedden reggel fél 9-kor találták meg az úgynevezett "repülőbombát". A felújítást végző munkások a híd egyik pillérét igyekeztek megerősíteni, amikor munkagépük kiemelte a vízből a körülbelül 500 kilogramm súlyú bombát.

A HM tűzszerész egysége a híd teljes közúti és vasúti zárását rendelte el, ezen kívül a híd mindkét parti szakaszát 500 méter sugarú körben lezárták, valamint teljes hajózási tilalmat rendeltek el a Duna ezen szakaszán.

MTI2007. 10. 09., 12:12: www.origo.hu

(forrás)