Esztergom: járókába tették a babakötvényt

Esztergom: járókába tették a babakötvényt

2007. 10. 09. 9:08

Esztergom csak azon gyermekeknek ad apanázst, akik mindkét szülője a városban él

Szigorúan behatárolta Esztergom a babakötvény kedvezményezetti körét: a juttatást csak az a gyermek kaphatja meg, akinek mindkét szülője a városban lakik - írja a Népszava.

Esztergom 2005-ben döntött arról, hogy minden, a városban születendő gyermek után a Szent Miklós Alap 500 ezer forintot helyez letétbe, az induló összeget minden évben 50-50 ezer forinttal egészíti ki, így 21 év múlva fejenként 2-2,5 millió forintot vehetnek fel a fiatalok.

A lap beszámol arról, hogy egy kisfiú azért nem jogosult a kedvezményre, mert az apja más városban él. Ugyan az édesanya évtizedek óta Esztergomban lakik, de az egyedül maradt szülő nem számíthat méltányosságra sem.

Takács István, az esztergomi önkormányzat sajtófelelőse a lapnak úgy nyilatkozott: ennek az élethelyzetnek a megoldása nem önkormányzati feladat. Hozzátette: a kedvezményezettek körének kibővítése nincs napirenden.

forrás: hirado.hu

2007. 10. 09. 9:31

Család összetartás !!!!! De mi van olyankor ha itt él mind a két szülő de nem egy háztartásban 21-évig------akkor megkaphatják?

2007. 10. 09. 9:23

Azért nem tudom mi a cikkből kihallatszó felháborodás oka. Lehet örülni, hogy egyáltalán ad valakinek a város. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány helyen van ilyen program. Meg persze egy önkormányzat nincs anyagilag úgy eleresztve, mint az állam, mégis a Népszava Egomra fúj.