Pipacs - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

Pipacs

Regisztrált:
2008. 04. 11. 14:50
Utolsó belépés:
2019. 06. 22. 3:09

2009. 03. 21. 15:50

Mindíg elszomorodom amikor ezt olvasom, hallom, hogy "nincs elég pénz" a működésre. Elnézést, de kifogásnak gondolom, főként akkor, ha az államtól, önkormányzattól várják ezt a megváltást. Eléggé elterjedt ez a gondolkodás, beszélnek, vitáznak, de a cselekedet elmarad. Nem vagyok biztos benne hogy a pénz hiánya akadályozná a dolgok megváltozását, vagy azt, hogy a polgárok eljuttassák véleményüket a megfelelő helyekre. Fantasztikus emberek élnek ebben a városban (is), képesek a saját érdekeiket képviselni ha ehhez segítséget kapnak, csupán a szervezés hiányzik. A Szent István gimnáziummal kapcsolatban és a Lőrinc utca lezárásával kapcsolatban is kultúráltan összegyűltek és hallatták a szavukat. Vagy ha jól tudom, a Szeretgom szervezett szemétgyűjtést a kerékpárút mentén, és elmentek az emberek. Lehet hogy nem tűnik jó hasonlatnak, de a futó rendezvények, amelyeken egyre többen vesznek részt, és már közösségként funkcionálnak. Persze, minden kezdet nehéz, és valószínű, hogy hosszabb az átfutási ideje, mire az emberekhez eljut, hogy ez egy jó kezdeményezés, akik részt vettek jól érezték magukat, úgy érezték hogy tettek és tehettek valamit, és ezekkel a kis dolgokkal lehet elkezdeni összehozni a közösséget. Én ilyen utat tudnék elképzelni egy civil szervezetnek, alulról építkezni, kisebb feladatokkal kezdeni, de azokat megoldani, és fokozatosan haladni a nagyobb célok felé.

2009. 03. 20. 23:35

Köszönöm a Tisztelt Uraknak ezt az élményt, végre olyan hozzászólásokat és reakciókat olvashattam, amilyenre régóta szükség lenne a környezetünben. Remek hogy túltették magukat előítéleteken, és törekedtek a megfelelő kommunikációs eszközökkel a másik fél valódi mondanivalójának megértésére. A riporttal kapcsolatban én is úgy gondolom, hogy a civil szervezetnek erősebben kellene képviselnie magát a város életében, és ezt szerintem sem lehet csak a kampány időszakra időzíteni. Éppen azért, mert a kampányok már végképp elvesztették hitelüket, így ha olyan szervezetek jelentkeznek a kampány során, akikről egyébként semmit nem hallani, tevékenységük nem publikus, érthető, hogy nem kapnak elég szavazatot, Egyébként abban sem vagyok biztos hogy feltétenül a képviselőtestületbe kellene bejutniuk. Azt gondolom, ha valóban tenni akarnak a városért, az itt élőkért, és nem csak politikai-hatalmi céljaik vannak, akkor más úton is szerezhetnek kellő támogatást. Ez hosszabb folyamat, sokkal több munkát igényel, de azt gondolom megérné. Talán ilyen szakember is van a civilek között, aki a közösség-szervezésben, közösség-fejlesztésben segíteni tud.

2008. 04. 11. 15:07

Sajnos ráadásul ez újra nagyon sokba kerül mindannyiunknak. A rossz szervezés miatt felmerül egy csomó felesleges költség.

A csekken történő befizetés ugyanúgy költséggel jár a szolgáltató számára, mint majd a különbözetek visszautalása, az Önkormányzatnál a többlet munka költségeiről nem tudok semmit, díjazzák-e a munkatársaknak mondjuk az emiatt szükséges túlórájukat. A felesleges utánajárásról, feszültségről, kiszolgáltatottságról már ne is beszéljünk, hiszen az nem kimutatható.

A mellékelt levélben azt írják hogy személyesen vagy levélben lehet beszerezni a szükséges igazolást az önkormányzattól. Aki dolgozik valószínűleg nem vesz ki szabadságot ezért, aki levélben kéri, valószínűleg - a fotókat elnézve - várakozhat, mire az ügyintézőknek arra is jut ideje, hogy postázzák. Nem tűnik megalapozott, átgondolt lépésnek ez a módosítás.

Ha jól emlékszem az elmúlt 4 évben ez a 3. változtatás.