HB 47 - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

HB 47

Regisztrált:
2008. 04. 08. 15:04
Utolsó belépés:
2008. 10. 13. 17:16

2008. 06. 05. 8:00

Csabi kedes! Vásárolt már számla nélkül "olcsóbban" cipőt, gatyát, paprikát, vagy kenyeret"? Eselteg aludt szállodában, vagy vásárolt építőanyagot. Nem igen hinném, hogy áfa nélkül adják, aminél nincs számla! nekem eddig legalább is teljesen egyformán vették el a pénzemat.

2008. 06. 05. 7:44

Ha a Suzuki kölcsön adta, akkor neki, a cégének az autója. Bárkinek is adta. Ezt így kell érteni, sajnálom, ha nem volt egyértelmű a részemről. Ha meg ajándékba adta, akkor azé, akinek adta. Ha a városnak, akkor annak a cégautója, ha meg a magánszemélynek adta ajándékba, akkor meg minekünk itt nincs semmi keresnivalónk nem? Egyébként a számla nélküli vásárlás nem a vásárlóra, hanem az eladóra "káros". Ő nem fizet utána adót, és ő bukik le az APEH elenőrzésen.

2008. 06. 05. 7:32

Mielőtt bárki mást gondolna, és a más zsebében turkálna! A céges gépjármű magáncélú használata után a gépkocsi tulajdonosának, vagy üzemeltetőjének cégautó adót kell fizetnie, valamint ennek 25% át, mint egészségügyi hozzájárulást, munkaviszony keretében biztosított autónál pedig még 3% munkakadói járulékot. Valamint útnyilvántartást kell vezetni. A tárgybani gépkocsi értéke szerintem 4-és 5 millió között lehet, ennek adója 32 ezerforint havonta. "személyes (magáncélú) használatnak minősül a lakóhelyről a mukahelyre, székhelyre, telephelyre történő bejárás is." Amennyiben az adott jármű un. "kölcsön" jármű, akkor ezt a tulajdonos, amennyiben üzemeltetésre átadott jármű, akkor az üzemeltető fizeti. nem hinném, hogy Esztergom Önkormányzata vagy a Polgármestere vétene a Tao.tv. ellen, mely ezt szabályozza.

2008. 06. 03. 13:23

Tisztelt Képviselő Úr! Örülök, hogy lépett, és elindított valamit, de szomorú vagyok, hogy sort kellett erre kerítenie. A testületi ülésen tett próbálkozását magam is láttam, valóban nem volt más mód már! Országos méretűvé vált egy nagyon szomorú dolog, mely szerint Esztergomban nem tudják a jogot betartani. De ha már nem tudják, legalább akarniuk kellene betartani. Olyan sok a probléma már a jogosság terén, hogy dr. Csomor Úrnak nem könnyű lesz hivatala visszavételekor megtalálni a követendő utat. Én azt kérdezem, ezek után ki fogja Őt a hivatal fő tisztviselői közül követni? Az apparátusnak viszont dolgoznia illene változatlanul és elfogolatlanul a köz szolgálatában. Köszönettel HB 47

Törölt felhasználó #43

2008. 06. 02. 22:01

dr. Csomor Sándornak! Egy hozzászólásomban kértem Önt, hogy "váltson sportágat". Köszönöm hogy így tett, és köszönöm azt is, hogy megértette az esélyek azonosságát. Remélem, hogy most már jó az út, amin végig fog járni! Az igazság a célban lesz. Üdvözlettel