Lil - Szeretgom.hu

Őket követi

Őt követik

Sajnos senki sem

Lil

Regisztrált:
2007. 11. 22. 4:59
Utolsó belépés:
2011. 08. 27. 10:32

2010. 05. 16. 9:55

T.Miavecz ur!

A ruha teszi

A Jobbik bejutott a parlamentbe. A Jobbik frakcióvezetője Vona Gábor lesz, aki nem mellesleg a párt elnöke és alapító tagja a Magyar Gárdának.
A Magyar Gárda 2009-től tiltva van. Mivel mindezt Vona alighanem igazságtalannak, tán hülyeségnek is tartja, kijelentette, hogy nem átall majd a parlament alakuló ülésén gárdamellényben beülni a padsorokba, mintegy tiltakozásként.

E közlés után minden „európai értelembe vett demokrata”, az összes hivatásos emberjogi harcos rettegni kezdett. Mert ugyebár - szerintük - a gárda egyenruha félelmet kelt másokban, mivel az emlékeztet a nyilasok egyenruhájára, a vészkorszak időszakára, meg a jóisten tudja, még mi a bánatra. Liberálisék szeretnek hasonlítgatni. Eztán újfent zajlik a polémia a gárdaegyenruha körül. Mert hiszen liberáliséknak nyáluk folyik az aggodalomtól, féltik a jogállamiságot, a demokráciát, a III. Magyar Köztársaságot, a bíróság által hozott jogerős döntést, stb. Visszatérnek a nácik! - mondják, s talán még el is hiszik.

A liberalizmus egyik legnagyobb vívmányának köszönhetően, a közbeszéd, „az igazság relatív” badarságának következtében odáig jutott, hogy egy vitában bárki ügyeletes fogyatékossá válhat, aki azt állítja, hogy a föld gömbölyű, nem pedig banán alakú, vagy, hogy birkavesével igenis lehet földrengést megelőzni. Ilyetén lehetséges az is, hogy két, egymástól nyilvánvalóan különböző dolgot tökéletesen hasonlónak állítsanak be, amit persze a tömegek - különböző okok miatt - szó nélkül el is hisznek.

Nem régen le lettem torkollva. Márpedig a gárdisták úgy néznek ki, mint a nyilasok! - mondták. Nünüke, láttál már nyilas egyenruhát? - kérdeztem. Persze a kérdés költői volt, hiszen a két uniformis közötti különbség tökéletesen nyilvánvaló, és ha valaha látott volna már ilyet, nem kérdezett volna ilyesmit. S ha már így szeretünk hasonlítgatni, akkor vessük össze a két szóban forgó ruházatot.

A gárdisták egyenruhája fekete mellényből, fehér ingből, bocskai sapkából és bakancsból áll. A nyilasok egyenruhája fekete zubbonyból, zöld ingből, fekete nyakkendőből, nyilas karszalagból, fekete sapkából állt, ez utóbbi német mintára silddel volt ellátva (vagyis nem bocskai sapka, mint a korabeli magyar és a mai gárdista egyenruhán). Eztán csak a kíváncsiság és a vicc kedvéért vessük össze a nyilasok egyenruháját a Waffen SS és/vagy az Allgemeine-SS uniformisával, s rögtön eldönthetővé válik a kérdés, hogy mire is hasonlít valójában a nyilasok egyenruhája (Szálasiék divatdiktátora szemlátomást sem volt egy kreatív típus). Aztán nézzünk meg egy gárdista egyenruhát és hasonlítsuk azt össze, mondjuk egy sárközi népviselettel. Tény, hogy ezt a fajta népviseletet stilizálás gyanánt militarizálták a gárda egyenruha kiötlői, lecserélték a kalapot sapkára, és rávarrtak egy árpádsávos felvarrót, valamint csizma helyett bakancsot viselnek, de ugye ez egy katonai hagyományőrző szervezet esetében nem ciki, pláne, hogy ilyen alapon az egész honvédséget be kellene tiltani. S ha már így belelendültünk összehasonlítgatásokba, vessük össze a gárdisták egyenruháját például a pincérekével, vagy urambocsá a haszid zsidók hagyományos ruházatával. Ugye, ugye?

Mármost e gúnya állítólag sokakban félelmet kelt, így a gárdisták egyenruháját betiltották, úgy, hogy büntethetővé váltak azok is, akik akár csak hasonlóan öltöznek fel. Szó szerint: „Ugyanilyen megítélés alá esik az a magatartás is, ha valaki olyan egyenruhát, formaruhát visel, amelyről annak jellegzetes tulajdonságai alapján a bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet egyenruhája, formaruhája ismerhető fel”. Ergo az összes pincért, néptáncost és haszid zsidót le kell sittelni, mivel azok viseletében a bíróság által jogerősen feloszlatott társadalmi szervezet egyenruhájának jellegzetes tulajdonságai, formaruhája ismerhető fel. Ilyetén a törvény akár antiszemitának is tekinthető, ami megint csak árnyalja a kérdést.

Persze nem ez az egyetlen érv, a gárda ellen, mert ott van továbbá az „egyenruha mellett meg alakzatban is masíroznak” állítólagos bűntette, ami persze pont annyira impotens, mint a fenti bizonyítási kísérlet. De ennyi erővel az összes harcművészeti egyletet be kell tiltani, hiszen nemcsak, hogy uniformisuk van (többnyire fekete-fehér), illetve alakzatban masíroznak az edzőteremben, de még harcra is képzik magukat, hogy a miséző papokról szó se essen.

Ennyit az összehasonlításról. Nemrég Lövétei István alkotmányjogász azt nyilatkozta, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke, szabálysértést követ el, ha az új Országgyűlés alakuló ülésén a Magyar Gárda mellényében vagy arra emlékeztető, gárdaöltözetszerű viseletben jelenik meg.

Lövétei azt mondta, hogy az Országgyűlés május 14-re tervezett alakuló ülésén mind a korelnöknek - ezúttal a fideszes Horváth Jánosnak -, mind pedig a megválasztott új házelnöknek joga van ahhoz, hogy döntsön, mi legyen, ha egy képviselő gárdamellényben jelenik meg az ülésteremben. A házszabály ugyanis kimondja, hogy a törvényhozás elnöke gondoskodik az Országgyűlés tekintélyének megóvásáról, az Országgyűlés rendjének és biztonságának fenntartásáról. Az alkotmányjogász álláspontja szerint ha az elnök úgy határoz, akkor a kormányőrök kivezethetik a szabálysértőt, vagyis adott esetben Vonát.

Nehéz időket élünk, nagy az öntudatlanság. De talán a legöntudatlanabb állampolgár számára is világos, hogy nonszensz bárkit is korlátozni azon alapvető szabadságában, hogy olyan ruhát viseljen, amilyet akar, pláne, ha az nem tartalmaz semmiféle önkényuralmi, vagy arra emlékeztető jelképet.

Lövétei álláspontjával szemben Cservák Csaba alkotmányjogász korábban már elmondta a Barikád.hu-nak: elképzelhetetlennek tartja, hogy Vona Gábort, vagy bárki mást bármilyen jogszabályra hivatkozva erőszakkal kivezessenek az ülésteremből a fenti okok miatt, lévén, a jogszabály eleve csak közterületre vonatkozik, az Országház pedig nem minősül annak. Nem beszélve arról, hogy a törvény ezer sebből vérzik, hiszen a legalapvetőbb alkotmányos jogaiban sérti a lakosságot, hiszen legutoljára leigázott népeknél fordult elő, hogy megszabták, ki milyen ruhát viselhet, illetőleg hogy betiltottak egy (önkényuralmi jelképet nem tartalmazó) népviseletet. A jogszabály az egyéni önmegvalósításhoz való jogot súlyosan sérti, és olyan szinten avatkozik bele az emberek privát szférájába, amely egy demokratikus szabadságjogokat tiszteletben tartó államban elképzelhetetlen.

Adott tehát egy abszurd törvény, egy bukott kormány tollából, ami ellen egy magyar állampolgár, egy választók által megválasztott politikus, alkotmány adta jogánál fogva tiltakozni kíván. És ahogy ismerem, nem Vona lesz az a politikus, aki ijedten fut majd mentelmi joga mögé. Már csak azért sem, mert valódi bűntettet nem fog elkövetni.

Ágoston Dániel

2010. 05. 16. 9:21

T. Miavecz "ur"!

 

Ön, mint a szadesz-es volt képviselő,aki ősszel lehet más "politikusként" szándékozik folytatni közszereplését, írt néhány sort a mellényről!

Nos, a véleményét leírta, külünösebben nem is akadtam fenn rajta,hiszen egy ilyen kaliberű embertől mást nem is vártam!

1 vélemény a sok közül, mely el fog tűnni a történelem és az idő süllyesztőjében!

1 vélemény az öné és Sólyom  Lászlóé is.

Az,hogy a köztársasági elnök egy alomból származil az LMP-vel-ezt Boros Bánk Levente mondta péntek este az Echo TV-ben és szinte ajnározta e -hadd ne minősítsem én ezen pártot- nos, ez mindent elárul, mindkét félről!

Uram, azon miért nem akad fenn,hogy parlamenti képviselőn , nevezetesen Horváth Csabán, az izraeli zászló volt látható a zakója hajtókáján- mialatt  a MAGYAR Országházban tartózkodik és képviselői esküt tesz?!

A kitűzőt egyébként más "moderálval" egyetemben az izraeli nagykövettől kapta nem is oly régen!

Ne feledjük azt sem, hogy Horváth Csaba a főpolgármester-jelölt Budapesten...-vagy "moderálva" az MSZP színeiben!

Én ettől irtózom inkább, mint a mellénytől, mely sok magyar számára szimbólum és az sem érdekel,ha ön ezen sorok olvasása közben más véleménnyel bír!

855 ezer magyar ember másra szavazott- a Jobbikra!

Ezt tudomásul kell vennie-egyszer és mindenkorra!

Tudja talán a tanulmányaiból, hogy egyszer mindenkinek leáldozik a csillaga- lsd. például nem is oly rég a szadeszé!

Az más lapra tartozik, hogy más néven sajnos, nagyon hamar feltünt egy másik- remélem, hulló csillag lesz csak a magyar politika egén!

A Gárda senkit nem bántott fizikálisan-az,hogy kinek, mi jut róla az eszébe, egyéni szociális probléma!

A ballib. média negatív hangvételű sulykolása  855 ezer magyarban nem tapadt meg!

Tudja, számomra Simon Peresz mondatai félelemkeltőbbek, mint a Gárda!

Egy izraeli államfő ne tegyen és ne tehessen! ilyen kijelentést a hazámmal kapcsolatban!

Magát, magyarnak valló képviselő -az eskütételének napján az Országházban- nem viselheti idegen állam kitűzőjét, ha az a képviselő valóban magyar identitással bír!

Ez a vérlázító és nem a Gárda mellénye!

 

A Székely Himnusz hangjai - a Jobbik kezdeményezésére, gyönyörűen szárnyaltak a magyar Országházban!

 

Gratula Jobbik- szép üzenet volt a magyar érzelmű magyarok számára!

2010. 04. 01. 20:02

Nem Meggyes volt a téma-én ahhoz tettem hozzá a véleményemet, ami az oldal témája!Nem gyűlölet az, ami olvasható az írásomból, hanem a való világ realitása!

Nem tudom mihez-de én is hasonlót kívánok Önnek erre az estére!

2010. 04. 01. 18:58

Winkfein Csaba 12 pontja:

1. Állandó, személyes kapcsolat a térség lakosaival, vezetőivel; rendszeres települési fogadóórák.

 

Nagyon remélem,hogy az említett ember, miután nem kerül sehová sem a választások után-így ez a pont értelmetlenné és feleslegessé válik!

 

2. A régió gazdaságának erősítése, foglalkoztatás, szakképzés és átképzés segítése.

 

Arra lennék kíváncsi,hogy az elmúlt 8 év alatt mit tett a régió gazdaságáért?-mert erről sem hallottam semmit itt a városban..Valahogy olybá tűnik nekem ez képviselő, mint egy Bólogató Kisfiú a piros szegfű hatására..

 

3. Helyi infrastrukturális fejlesztések további támogatása.

 

Eddig Ő mit tett???- hogy további támogatásról beszél??

 

4. Az oktatás és intézményeinek fejlesztése, helyi kultúra, hagyományőrzés és nyelvtanulás támogatása.

 

Sehol sem láttam jeleskedni ezen ügyekben!Nyelvtanulás támogatása?-melyik nyelvé és kit is támogatna ebben?-mert ez így nagyon holmályos és populista megfogalmazás!

 

5. Internetet mindenkinek!

 

No-No, az internetet fizetni is kell-ugye ezzel mindenki tisztában van?Sokan szívesen neteznének, csak munkanélküliekké váltak és ebből nem igazán telik ám!Ja és még számítógépet is kell  venni és az sem 2 Forintos tétel..Hmm..Lózung- jó kampányszöveg semmi egyéb!Csak ezt már senki nem hiszi el!

Rossz a kampányteamje-méghozzá nagyon!

 

6. Civil szervezetek, szakszervezetek és kisebbségek támogatása.

 

Homályos! Köznevek felsorolása semmi egyéb!Demagóg állítás halmaza!

 

7. Esélyegyenlőség biztosítása, hogy mindenki azonos esélyekkel induljon az életben.

 

No,erre kíváncsi vagyok, hogy ezt hogyan szeretné elérni-persze csak feltételes módban, hiszen őszintén remélem,hogy most nem fog eljutni a plüss székig!-hiszen valljuk be őszintén-eddig sem csinált érte semmit!!

 

8. Roma integráció folytatása.

 

Hová integrálná a romákat? Mint szociálpedagógus, remekül taníthatná őket a munka szeretetére és becsületére!Majd, ha ebben fog megizzadni és érdemi eredményt is ér el  az ebből adódó munkájában - gratulálni is fogok Önnek! Lehet,hogy az jobban menne Önnek,mert képviselőként megbukott!!

 

9. Panelprogram továbbvitele, megújuló energiák hasznosításának támogatása, korszerű hulladékgazdálkodás.

 

Eddig mit is tett e program sikeréért?

 

10. Biztonság erősítése: több látható rendőrt, még erősebb fogyasztóvédelmet!

 

Önök 2006.október 23-án a rendőrség nimbuszát tönkretették-nem kicsit, nagyon!-gyurcsányi mondattal élve!Erősebb fogyasztóvédelmet?Mit tesz Ön azért,hogy a TESCO ne szlovák áruval lepje el a polcait hazánkban-jelesül akár Esztergomban is?

Én ugyanis a magyar árut szeretnék a multinál!

 

11.Több zöldterületet! Parkok, játszóterek kialakítása, meglévők ápolása.

 

Ezidáig mely zöldterület kiépítése fűződik az Ön nevéhez?Hol tett Ön akár egy kapavágást is a cél érdekében?

 

12. Tisztesség, szakértelem, lendület!

 

Tisztesség?-emlékezzünk a Nokias dobozra..Hunvaldra.. Zuschlagra...Nem a tisztesség mintaképei előttem-és ők még csak a jéghegy csúcsa!

 

Szakértelem? Emlékszik Horvát Csaba kijelentésére kormánybiztosként amit havazás okán mondott a közlekedésről a fővárosra nézve?No, ennyit erről, mármint a szakértelemről!

 

Lendület? -Nos ezt szívesen adom- SOHA ,DE SOHA NE KERÜLJÖN AZ MSZP VEZETŐ SZEREPRE NEMZETÜNK KORMÁNYZÁSÁBAN! EZZEL A LENDÜLETTEL A BALF....EN TŰNJENEK EL!

 

A véleményszabadság még létezik!

2010. 03. 30. 19:15

Csak,hogy semmit ne feledjünk..:


Orbán Viktor-KISZ titkár

Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttmûködõ
Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 együttmûködõ
Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttmûködõ
Chikán Attila - MSZMP tag
Boros Imre - MSZMP titkár, III/2 együttmûködõ, D-8-as
Mikola István - Hazafias Népfront
Fónagy János - MSZMP tag
Kövér László - az MSZMP Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
Pozsgai Imre - MSZMP KB tag, Hazafias Népfront fõtitkár
Csintalan Sándor - MSZMP tag
Szûrös Mátyás - MSZMP KB titkár.
Mikola István - Hazafias Népfront, elnök
Fónagy János - MSZMP tag
Vonza András - MSZMP tag
Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásõr
Varga Mihály - KISZ titkár
Deutsch Tamás - KISZ titkár
Orbán Gyõzõ - párttitkár, Orbán anyuka pedagógusi pályát cserélte fel egy pártbizottsági állásért.
Orbán Viktor - Gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár
Kövér László - KISZ titkár, és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága és az alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Pintér Sándor - MSZMP titkár