Biró László - Szeretgom.hu

Őket követi

Őt követik

Sajnos senki sem

Biró László

Regisztrált:
2007. 11. 20. 18:27
Utolsó belépés:
2012. 09. 04. 23:32

2010. 11. 08. 17:22

Csapódik? Inkább fogalmazzunk úgy, hova akarnak betolni!

 

Már ezzel kapcsolatban megnyilatkoztam régebben:

„Társaságunk már 2002-ben is megjelent az önkormányzati választásokon, igaz akkor egy más civil szövetséghez csatlakozva. Annak az összefogásnak Szak-Civil Szövetség volt a neve. Olyan helyi patináns szervetekkel indultunk együtt, mint a Közéleti Szövetség és a Széchenyi Társaság. Mi mindig a szövetségek nevét toltuk előtérbe és belülről, a szövetségen belül, demokratikus úton próbáltuk elfogadtatni a véleményünket. Nekünk az a fontos, hogy több szervezet összefogásával tudjunk eredményeket elérni. Szerintem egyesével, elkülönülve nem érhetünk célt.”

„Véleményem szerint a 2002-es sikertelen választás és a külső pártpolitikai megosztottság gyengítette meg a Szak-Civil Szövetséget. A 2002-es önkormányzati választás során a pártpolitika betette lábát a civil szervezetek világába. Amint ez megtörtént, többé nem lehetett teljes egységet kialakítani a szervezetek között. Több egyesület külön utat választott, vagy párthoz csatlakozva indult a választásokon. Vagyis lettek balos civilek, és lettek jobbos civilek. 2002 előtt külön-külön indultak civil szervezetek és mégis szép eredményeket értek el a választásokon. Nézzük meg milyen összetételű volt 2002 előtt az esztergomi önkormányzat, láthatjuk milyen arányban voltak jelen függetlenek és civil szervezetek képviselői. Arra senki nem számított a 2002-es önkormányzati választásokon, hogy ilyen szinten fog megjelenni a pártpolitikai túlsúly. Ráadásul teljesen kiszorult a szakmai civil vélemény a döntéshozásból. Ma már szinte teljesen esélytelen az, aki függetlenként indul egy helyhatósági választáson. 2002 óta a választók kevésbé nézik meg, hogy kire adják le szavazatukat, sokuknak elsősorban a párt színe a fontos. Ennek megvolt az eredménye, sokan kiábrándultak és kivonultak erről az átpolitizált területről is. Nézzük meg, hova tűntek ezek a kiváló szervezetek? Hova tűntek a köztiszteletben álló és szakmailag elismert személyek? Azt láthatjuk, hogy igencsak háttérbe szorultak, vagy behódoltak az aktuális párthatalomnak. Persze ez annak köszönhető, hogy Magyarországon kétpólusú átpolitizált helyzet alakult ki. Civil szervezetként két választásod van: vagy együttműködsz valamelyik párttal, vagy csak vegetálsz. 2002-től a civil szervezetekre elkezdtek jobbos, vagy balos jelzőket ragasztani, valahová mindenféleképpen be akarnak szorítani. Azt akarják, hogy valahova tartozz. Azt el sem tudják képzelni, hogy te ne tartozz politikai párthoz. Pedig a civilségnek ez lenne a lényege: függetlennek maradni, a saját meggyőződésed és nem mások parancsai szerint működni, részt venni a közéleti vitákban.”

Rá kellett jönnünk arra, hogy csak úgy tudjuk a szakmai véleményünket megjeleníteni városi szinten, ha részt veszünk az önkormányzati választásokon. Mivel a pártpolitika teljesen szétzilálta, kiszorította a civil szférát és a befolyásunk szinte egyenlő lett a nullával, így nem volt más választásunk. Én egyébként sokkal hasznosabbnak tartanám, ha a pártpolitika nem jelenne meg ilyen fölényben az önkormányzati szinten. A városvezetésnek nem pártérdekeket kell kiszolgálnia, hanem Esztergom érdekeit kell előtérbe helyeznie. Nem frakciózni kell egy testületen belül, kizárva a demokratikusan megválasztott kisebbséget, hanem körültekintő szakmai döntéseket kell hozni. Talán ha civil többség lett volna, akkor józanabb és megfontoltabb döntéseket hozott volna a testület az elmúlt években.”

 

 

2010. 11. 08. 17:07

Ez aztán a váltás!

Eddig ideológiailag akartak balra nyomni, most meg szakmailag akarnak lejáratni. Kedves Furika, ha valakinek parazita munkája van, az pont Ön!

Tudja az elmúlt években többségében nem lakóingatlanokat értékeltem, így ebben is téved! Sőt a munkámra évek óta folyamatosan több önkormányzat is igényt tart.

Ráadásul a házak építésénél nem értékbecsléseket kell készítenünk, hanem szemlét, műszaki ellenőrzést! Tudja, hogy éppen milyen készültségben vagy egy ingatlan, így ez az állítása sem sikerült. A műszaki ellenőrzés díjazása 10 – 15 ezer Ft, ha már ezt így szóba hozta!

Mondja kedves Furika, tud egy valós állítást is tenni velem szemben?

A megbízóját kérje már meg arra, hogy próbálja megerőltetni magát és próbáljon Önnel valós dolgokat íratni.

Szeretném megérdeklődni, Ön mennyit kap azért hogy ide irogat? Vagy már esetleg kapott egy telket, vagy egy Széchenyi téri üzletet, lakást vagy liciten sikerült valamit megvennie? Netán megélhetési a főnöke farvizén?

 

2010. 11. 08. 16:37

Mindenki kommunista, aki nem ért egyet veletek? Esztergomban ez már lejárt lemez!

Ha tényleg objektív lennél, akkor a valóságot írnál. Az világosan látszik, hogy utasításra írsz Kedves Furika (vagy Lajcsi), mivel még a szerveződések neveit sem tudod pontosan, ráadásul még a dátumokat is kevered! Azért a fáradságot vehetted volna, hogy ide másold az általam leírt szerveződéseket és dátumokat.

 

Csak a további tisztánlátás kedvéért, kiegészítem a valótlan állításaid:

„90-es evekben, Biro Laszlo Fidesz tag.” – ez az egy valós tény!

 

„2000-es evek eleje, Biro Laszlo MSZP-s jeloltekbol allo, osszefogas a varosert tagja.”

Ilyen szerveződésről én nem hallottam, így tagja sem lehettem.

 

„2000-es evtized kozepe, Biro Laszlo az SZDSZ-es Miavecz ur altal vezetett szakmai osszefogas tagja.”

Sajnos ilyen nevezetű összefogásról sem hallottam, így ennek sem lehettem tagja. Tudtommal Miavecz úr (és az akkori testület) 2000-ben Meggyes Tamást támogatták Dr Könözsy Lászlóval szemben, hogy polgármester lehessen Esztergomban. Én akkoriban nem vettem részt a politikában. Én a Civil Kerekasztalnál tevékenykedtem az ENE nevezetű egyesület alelnökeként. Kérdezd meg nyugodtan pl. Ocskay Gyulát.

Igaz akkoriban annyit megtettem Meggyes Tamásért, hogy alpolgármesterként meghívtuk őt a Profitházba (dr Könözsy Lászlóval szemben), hogy a Gazdasági Fórum megnyissa.

 

„2004 dec 5, Biro osszes elvtarsa az ugydonto nepszavazas sikertelensegeert kampanyol.”

Soha sem kampányoltam 2004-ben, Főleg azért sem, mivel (Biró) családom felvidéki származású, a nagyapám még Csicsón, Csallóközben született (ha Önnek ez mond valamit).

 

„2010 Sitku Pal elvallalja a mikropart vezeteset” – ez csak részben valós, mivel a szervezetünk civil egyesület, nem párt.

 

„2010 nov, Biro Wass Albertet Idez a szeretgomon.” – ez igaz

 

„2004 dec 5-en hol volt Wass Albert Biro elvtars? Akkor nem hianyoztak a hegyek? Akkor meg nem szent Istvan hanem Vlagyimir Iljics latszott befutonak.”

Ez egy kicsit zavarosra sikeredett, de kezdem megszokni. Tudod kedves Furika a tények makacs dolgok!

 

 

Csak a kedvedért további idézetek Wass Alberttől (remélem megérted a lényegüket):

 

„Nem a pártokon múlik a jó politika, vagy rossz politika, hanem az embereken, akik csinálják.”

Wass Albert: Elvész a nyom

 

„A politika csupa ravaszkodás, színlelés, csupa tekervény. Az ember mondja ezt és teszi azt, hogy a végén amaz legyen belőle. Az ember erre indul, hogy amarra megérkezzék. Az ember csal és hazudik, hogy diadalra juthasson az igazság. EZ A POLITIKA. De vajon diadalra jutott-e csakugyan? JUTHAT-E EGYÁLTALÁN DIADALRA AZ IGAZSÁG HAMIS UTAKON?”

Wass Albert: Elvész a nyom