Biró László - Szeretgom.hu

Őket követi

Őt követik

Sajnos senki sem

Biró László

Regisztrált:
2007. 11. 20. 18:27
Utolsó belépés:
2012. 09. 04. 23:32

2012. 02. 15. 22:15

Röviden, mert nem az osztatlan közös tulajdon a fórum tárgya és inkább jogi kérdés amit feszegetsz.

 

Igazad van, egy közös tulajdonnál elővásárlási joga van a tulajdonosoknak. Ellenben Esztergom városvezetése úgy szerzett elővásárlási jogot több ezer ingatlannál, hogy nincs tulajdonrésze sehol. Tehát, ezért sem lehet összehasonlítani a két elővásárlási jogot (ezért írtam, hogy rossz a megközelítésed).

 

A lényeg:

- több ezer ingatlanról van szó (nem csak egyről)

- továbbá Esztergom nem rendelkezik tulajdonjoggal ezekben a magáningatlanokban

 

Tehát minden egyes ingatlannál a város vezetés úgy tud viselkedni, mintha tulajdonos lenne, pedig nem az. A felmerülő kérdés az, miért akart ilyen jogot szerezni a magáningatlanokban és ezeket a bejegyzéseket milyen városfejlesztési koncepcióval tudja megmagyarázni?

2012. 02. 15. 15:18

Kedves Zoee!

 

Megmosolyogtat a tudatlanságod, mind szakmailag, mint emberileg. De az is lehet, hogy nem tudatlanságról van szó, hanem egyszerűen egy újabb hitelteleníts indult velem szemben. De ha így van, akkor miért téged küldenek, legalább szakmabelit állíthatnának hadrendbe.

 

Azért azt el kell mondanom, hogy rossz nyomon jártok! Nem vagyok benne a népszavazás szervezői között. Sőt még népszavazási pontokat sem javasoltam. Távol tartom magamat a politikától, pont olyanok miatt, mint te. De ettől függetlenül van véleményem és ha azt valaki kéri természetesen azt megosztom.

 

Semmi közöm nincs a visszavont értékbecsléshez! Az a sejtésem, hogy te ezt pontosan tudod! Az írásod (rágalmazásod) meg téged minősít kedves Zoee!

 

1.)  a szakvéleményt nem én készítettem, így szakmai kifogások sem lehettek

2.)  mivel nem én készítettem, így politikai ráhatás sem ért engem

3.)  így ezeknek a kombinációja sem létezik

 

 

2012. 02. 15. 8:49

Kedves Zoee!

 

Ot kezdeném, hogy vagy direkt akarod szétverni ezt a fórumot, vagy csak különös érzéked van hozzá.

 

Meglátásom szerint az ingatlanpiachoz és ingatlanjoghoz nem értesz, mert ha konyítanál hozzá nem hasonlítanál össze osztatlan közös tulajdont (egy hrsz-ot) több ezer elővásárlási jog bejegyzéssel. Továbbá összekeversz az ingatlanközvetítőkkel, ingatlanközvetítéssel nem foglalkozok (ha már engem akarsz támadni, akkor utána nézhetnél mivel is foglalkozok).

A "adásvételek kisebb összegben" szavaiddal is meggyőztél arról, hogy régebben sem követted az ingatlanpiac alakulását és közöd sem volt ehhez a területhez. János már kifejtette ezzel kapcsolatos véleményemet (csak hozzátenném, hogy 2009 előtt az önerő akár 10-20% is lehetet az egyéb jogosultságok miatt, így egy ~10 milliós ingatlannál elég volt 11-12 millióra felkerekíteni egy értéket).

 

De nem fogom ennél jobban kifejteni neked a tényeket (meg a szakmai irányelveket) mivel nem szeretném szétverni ezt a fórumot.

 

Ha mégis kíváncsi vagy miért látom így a város ingatlanpiacát, keress meg és tájékoztatlak.

 

2012. 02. 14. 20:03

Kedves Zoee!

 

Még annyit, hogy az elővásárlási jog a vevőt elbizonytalanítja, továbbá kifizette az adásvételi szerződést és az az összeg is elúszhat. Ráadásul az ingatlanközvetítő sem tudja a jutalékát megkapni, mivel nem az általa vitt vevő lesz a tulajdonos (kivéve egyeseket, az önkormányzat jutalékos rendszere miatt). De nem vagyok jogász, ezek jogi kérdések.

2012. 02. 14. 19:54

Kedves Zoee!

 

Ezt a fórumot nem én nyitottam, így nem értem miért nekem teszed fel a kérdéseidet, főleg amit nem én hoztam szóba (pl.: a jutalékos kérdést sem én feszegettem).

 

A nekem feltett kérdéseid ráadásul kevésbé kapcsolódnak a fórum témájához.

 

De röviden:

Véleményem szerint nem jár jutalék (mivel önkormányzatról van szó).

Az elővásárlásra nem jellemző amit írtál (az adózási ügy nem önkormányzati feladat), az elmúlt évekre (válság előtt) pont az ellenkezője volt a jellemző (a minél kisebb önerő miatt). Egyébként nem valós azon megközelítésed sem, amit az osztatlan közös tulajdonnál írtál.

Engem személyesen nem érintett az elővásárlás.