fronika - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

fronika

Regisztrált:
2007. 10. 15. 22:03
Utolsó belépés:
2008. 04. 23. 19:30

2008. 04. 23. 19:48

Igen, a turisták elsősorban még mindig csak a Bazilikát nézik és mindig nagyon jók az első benyomásaik a Várhegyről, általában, a kilátásról, a Kincstárról. Viszont még a magyar idelátogató vendégek sem mindig tudnak arról, hogy milyen érdekes a Duna Múzeum vagy a Keresztény Múzeum egyedülálló gyűjteménye stb.

Esztergom igencsak el van kényeztetve látnivalók tekintetében, amit - gondolom nem mondok újat - nem használ ki kellőképpen. Ki/kik vagy milyen szervezet felelős Esztergom "reklámozásáért"?

2008. 03. 31. 9:32

Nagyon jól éreztük magunkat a versenyen. Gratulálok a szervezőknek, a rajtszám különösen tetszett! Igazi esztergomi specialitás. További sikeres Futópartikat!

2008. 01. 11. 22:57

Nagyon jó, hogy létrejött ez a fórum, tényleg elég zavaros a helyzet - többek közt- köszönés, kézfogás terén. Szerintem ehhez kapcsolódik a tegezés-magázódás kérdésköre is. Nem tudom megszokni, hogy "lépten-nyomon" letegeznek, még akkor is, ha pl. "Jó napot!"-tal köszönök egy boltban, ügyfélszolgálaton stb.. és utána "Szia" a válasz vagy az elköszönés. Vagy örülnöm kéne, hogy fiatalnak néznek? Másik "jelenség" az, amikor bemutatkozáskor valaki csak a keresztnevét mondja. Úgy nőttem fel, hogy bemutatkozáskor a család és keresztnevet kell mondani, sőt még a gyerekeimnek is ezt adom tovább. Ez már ódivatú?

2008. 01. 11. 22:40

Szerintem ez egy nagyon érdekes és izgalmas téma. Remélem mihamarabb sikeres lesz a kutatás.

Az iskolában mi nem tanultunk II. Lajos feleségéről, de az utóbbi években nálunk is több figyelem irányult rá, többek közt pár éve külön kiállítást szenteltek neki Budapesten és Pozsonyban.

Németalföldi kormányzóként nagy tiszteletnek örvendett, amit talán az is bizonyít, hogy Brüsszelben a Szent Mihály Székesegyház egyik oldalhajójának ólomüvegén is megörökítették- férjével, II.Lajossal együtt.

2007. 12. 03. 13:47

Jómagam is csak tavaly látogattam meg először a Mindszenty Emlékhelyet (pedig már egy pár éve megnyílt) és szerintem is nagyon érdekes, már csak azért is, mert mi Mindszentyről az iskolai évek alatt semmit sem tanultunk. Egyébként mikor Esztergomba költöztem, azt hittem, hogy minden esztergomi ismeri a helyi múzeumokat, de egyre inkább úgy tűnik, hogy ez nem egészen így van. Pedig a városlakók "el vannak kényeztetve" látnivalóval.