Defe - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

Defe

Regisztrált:
2016. 09. 26. 13:09
Utolsó belépés:
2016. 11. 18. 13:26

2016. 09. 30. 17:34

Ha maga ennyire "adni" szeretne, költöztessen be a szomszédjába pár migránst. Kíváncsi lennék meddig bírná.

2016. 09. 26. 20:05

Vegyük úgy, hogy a kereszténység alapelvei szerint cselekszünk, és nem vesszük figyelembe azt, hogy ez mit von maga után.  Ha a szeresd felebarátaid alapján cselekszünk, és mindenkit befogadunk, mi lesz velünk? Ha a kereszténységet egy régi kis templommal szimbolizálom, akkor az iszlám egy ostromgyűrű, katapultokkal, számszeríjakkal, fegyverarzenállal. Ez ugye nem jelenthet jót számunkra. Hogy példát is mondjak, elég megnézni a "fejlett" nyugatot, ahol már lassan az emberek nyakából is erőszakkal tépik ki a keresztet, míg a müezzin óbégatásától zeng az egész környék. A keresztény vallás tanaiban jóval szolidabb, mint az iszlám. Pont emiatt el is van gyengülve. Például ki él manapság úgy, hogy tényleg mindenre odafigyel, amit a vallás tanít? Minden nap imádkozik, templomba jár, bérmálkozik, hadd ne soroljam. Az iszlámban sok az erőszak. A tanokat jóval szigorúbbra veszi, pl. burka, napi öt ima, ilyen tilalom olyan tilalom stb. És ott jóval nagyobb százalék veszi komolyan, ezek közül pedig sokat halálosan komolyan! Summa summarum, ha a vallás meggyengült alapköveire támaszkodunk, ahelyett, hogy megerősítenénk azokat, az a "templomunk" összedőléséhez vezet. Remélhetőleg erre Ferenc pápa is rá fog jönni. Horthy-korszak előtt-alatt más volt a helyzet, amikor a hivatalokban is ott lógott a kereszt, szigorúbbra vették a vallást, és a kommunista fertő nem irtotta ezt ki belőlünk, szüleinkből, nagyszüleinkből. Az erőszak sem volt ekkora tabu a vallásban, mint most. Nagyjából működött is a dolog ezer évig, hiszen ha István nem kényszeríti ránk vérontásokkal a vallást, már nem lennénk itt, ebben biztos vagyok. Azt, hogy ez az új, gyenge felfogás kitart-e? Én nem jósolok neki sokat, és pont ezért hajlandó vagyok a gyenge alapköveket merni újrarakni. Ami most zajlik, az egy modernkori keresztesháború, ahol mi a kard rossz élén táncolunk.

2016. 09. 26. 13:17

Na és a DK milyen jogon beszél az esztergomiak nevében? Egyenlőre eléggé leszerepeltek a választásokon (mily' csoda). Úgyhogy előbb jelenthet ki valamit a város nevében egy megválasztott személy, mint egy senki. Ráadásul ők beszélnek gyűlöletkapmányról? Bort isznak és vizet prédikálnak. Az is gyűlöletkapmány, amit ők művelnek a kormánnyal és a kormánypárti szervezetekkel. Ráadásul ezzel nem idegenek ellen, hanem a sajátjaink ellen uszítanak. Röhejes bagázs.

P.S.: Aki pedig nem ismeri fel, hogy ez NEM pártpolitikai kérdés, és dacból nem tesz eleget választópolgári kötelességének, az egyszerűen hülye.