Kavics - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

Kavics

Regisztrált:
2016. 02. 23. 16:33
Utolsó belépés:
2018. 10. 22. 13:00

2018. 10. 20. 12:37

Nem tudom milyen partnerségi egyeztetés az (melybe beleszámít a 4 napos hosszú hétvége), amelyre csak 8 napot ad a Városháza!

Azért sem étem ezt a 8 napos időtávot, mivel költségeket nem kímélve (lásd főépítészi kabinet több mint 1 milliárdos költségvetését az elmúlt években) a városháza "szakemberei" önmaguknak 3-4 évet adtak erre a helyi építési szabályzatra.

Gondolom a 8 napos "partnerségi egyeztetés" az esztergomi polgárságnak szól, hátha van véleménye a város jövőjét és fejlődését alapokban meghatározó Helyi Építési Szabályzásról.

Az eddig átnézett anyagokból (melyet feltettek a Városháza honlapjára) nem látom azt a 3-4 éves munkát, amit állítólag beletettek a "szakemberek". Pedig a főépítészünk anno elmondta, hogy városunkban a gyötrelmek évei következnek - mely igaz is volt. Viszont azt nem mondta, hogy a végén katarzis sem lesz...!

Csak kiemelnék lakossági szemszögből pár fontosabb területet, mely 15 - 20 éve várja rendezését - ahol az esztergomi lakosság jelentős része éli mindennapjait: Kettőspince, Döbönkút, Forrástó környéke...

Tétényi Éva működésével pont azért voltam elégedetlen, mert városfejlesztési szakmérnökként nem rendezte Meggyes Tamás örökségét (igaz annak kialakítója volt főépítészként)...

Ez a szabályzás Meggyes 2.0...!!!

Tényleg ezt szeretné Esztergom polgársága???

 

 

2017. 02. 12. 14:57

Elképesztő mennyire dilettáns gazdaságilag és mennyire mélyen van erkölcsileg ez a városvezetés, persze mindezt csak megkoronázza a kommunikációjuk. Feltehetjük magunknak a kérdést, mit is várhatnánk Meggyes régi embereitől, kik állítólag a Polgármestert körbevevő kabinetet alkotják és őket (Szegedről és Kiskunfélegyházáról kisöpört) dilettáns amatőrök egészítik ki.

Ezek a bukott emberek kellenek Esztergom kabinetjébe? Tényleg erre van szükségünk? Ez igencsak minősíti a polgármestert. Ez a hivatal tényleg elátkozott, aki ebbe a SÁRGA HÁZBA bekerül az meghülyül? Nyakláncos Könözsy, pajszeres Meggyes, adósságrendező-tervező Tétényi és ….

A testületi üléseket nézve, amit a polgármester körül lévő (szak)emberek művelnek az hihetetlen, egy ilyen volumenű összegből gazdálkodó szervezetet (önkormányzatot), hogy lehet ilyen gyenge felkészültségű emberekre bízni, ez számomra elképesztő.

Esztergomot nem elég átlagos tudású és felkészültségű emberekre bízni, a Meggyes és Tétényi korszak után itt már rég vérprofiknak kellene ténykedniük. Amit a költségvetéssel is művelnek az kritikán aluli. Ezek állandóan a múltra hivatkoznak és az elhibázott kisstílű politikai és gazdasági bénázásaikat is erre kenik (15 milliárdos az éves költségvetése Esztergomnak, a legtöbb magyarországi város irigyel minket).

A város továbbra is romokban áll, drága és kisstílű fejlesztésekkel vakítanak (piac, bástya), helyenként viszont nagy ívű rózsaszín álmokat kergetnek - köszönjük, nekünk már volt egy Meggyes féle víziónk hatalmas politikai és gazdasági bukással.  Szerintem Esztergomnak ebből már elege van és LAPOZNI kellene.

2016. 11. 22. 9:28

"A Bástya tulaj meg nyilván nem a veszteségért üzemeltette több évtizedig, a városnak meg azonnal veszteséges?"

A tv közvetítésben a vezérigazgató elmondta, hogy az eladó cég 20 milliós veszteséget halmozott fel az elmúlt években ezzel az üzemeltetéssel. Így már érthető az értékesítési szándéka. Ha jó üzlet lenne a Bástya, akkor valószínűleg nem adná el ezt a központi elhelyezkedésű ingatlant! Ja és lett volna pénze felújítani!

Az eladó szerintem jó bizniszt csinált (20 milliós veszteségnél főleg). A kérdés az, hogy a hivatalnál kinek volt érdeke ezt a romhalmazt megvenni? 

Elhangzott, hogy vásárcsarnokot szeretett volna a polgi, na ne mosolyogtasson már. Az udvari főépítész miért nem jelzi neki, hogy bilibe lóg a keze?

Az eladó szándékát értem, viszont a város vásárlási szándékát nem. A hivatal, a vásárlás előtt miért is nem vizsgálta pénzügyileg az áruházat? A testületin az egyik képviselő is megkérdezte ezt – választ sem kapott rá. A döntésthozó (választott) képviselőket nem tájékoztatják a hivatal dolgozói a beterjesztett anyagokról??? Ki felel a hivatalért?

Ami még feltűnt ebben a témakörben, hogy a polgármester azt állítja, hogy nem is látta a beterjesztést testületi előtt, akkor valóságban nem is ő irányítja a hivatalt? - Hát ezt el nem tudom képzelni... Ha meg látta, akkor a tévében miért állít mást? Te jó ég, hogy itt mi van? 

Ugyanilyen helyzetbe keveredett polgink a közmeghallgatáson, szó szerint egymást hazugozták le az egyik lakossal, aki szóvá merte tenni, hogy az e-mailekre sem válaszol. Állítólag nem látta azokat (sem), ha ez valóban így van, akkor nagy a baj a sárgaházban. Ha nincs így, akkor nagy baj van a fejekben! 

2016. 07. 27. 22:48

Csak kérdések, mivel én is csak pletykákból értesülök (igaz nem olyan nagy részletességgel, mint egomivendéglo):

 

- az elnökség és a tagság nem ingyen, tehát finanszírozás nélkül végzi a feladatát a TDM-ben (a szabadidejének terhére)?  

- az elnökség eddig sikeres volt a saját szakmai (turisztikai) területén? és a menedzser?

- a társadalmi tisztségviselők (elnökség) miért nem sikeresek a TDM-nél, ha a versenyszférában igen?

- az elnökség nem társadalmi munkában tevékenykednek? és a menedzser?

- a menedzser milyen díjazást vett fel idáig?

- egy társadalmi szerveződésből élni és utána azt beperelni milyen emberi hozzáállás?

- a hivatkozott (Chagall, Goya, Picasso) rendezvényeknél nem kapott esetleg segítséget (kapcsolatokat, információkat, lehetőségeket) az esztergomi kollégáktól a menedzser, teljesen önmaga szervezett mindent, saját kapcsolati tőkéből, önerőből és tudásából?

2016. 06. 04. 9:29

De jó lenne, ha nem csak tüneti kezeléseket próbálna meg elindítani a város apparátusa – sajnos ezt sem nagy sikerrel tette idáig. Jó lenne kicsit mélyrehatóban vizsgálni a problémákat - nem csak a felszínt kapargatná - és fontos lenne, ha lakosság érdekében végre a stratégiai gondolkodás kerülhetne előtérbe…