Lucky - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

Lucky

Regisztrált:
2014. 09. 22. 14:57
Utolsó belépés:
2018. 02. 13. 18:11

2014. 10. 07. 16:39

Persze részemről is adhatná magát a kérdés, hogy "és Te mennyit kaptál, hogy kiállsz a demokráciát leépítő kormány mellett?"

Kevered a fogalmakat kisfiú. A demokrácia él és virul Magyarországon, 1945 óta jogfolytonosan. A nép mindig szavaz, szavazott 1989 előtt is meg fog is majd szavazni még biztos sokáig. A demokrácia ennyiről szól, ezért is zseniális a rezsicsökkentés, mint kampányelem egy ilyen nyomorultul elszegényedett társadalom esetén amiben élünk.

Amire te talán gondolsz az a köztársaság - annak a gyakorlata, hogy nincs egyetlen csoportja sem a társadalomnak, amelyik abszolút hatalommal bír (szemben mondjuk egy abszolút monarchiával amivel szemben a köztársasági eszme létrejött) - hanem a hatalom megosztásra kerül formálisan, alkotmányosan minimum három, egymást figyelő és egymás fölött viszont valódi hatalommal bíró entitás között. Fontos a valódi hatalom a másik rész felett, anélkül (lásd köztársasági elnöki kirakatbáb) szart se ér az egész - erőnek csak ugyanakkora erő tud ellenállni. Ilyen rendszer viszont 1989 után se volt itt. És formálisan valami hasonló most is van persze. Informálisan nyilván nincs, mert mindenki narancsnyelvű mindenhol. 

Ez a makró helyzet. Ami meg Esztergomban van az ennek egy nagyon kicsi vetülete. A mi mikro helyzetünkből a makró helyzeten változtatni nem fogunk, akármennyit is jár Tétényi az ATV-be. Aki ezt nem látja be az vak vagy még nem töltötte be a harmincat, utóbbi esetben majd rájön ha betölti. Az országos politikai helyzetet adottságként kell felfognunk és ebből kell a legtöbbet kihoznunk Esztergomnak. Aki esztergomi lokálpatriótának mondja magát, az nem buzdíthat Tétényi melletti szavazásra, mert Tétényi megválasztása olyan elszigeteltségbe taszíthatja a várost amit az ötvenes évek óta nem láttunk.

Fel lehetett volna állítani egy független polgármesterjelöltet, aki nem játszotta még el a kártyáit a Fidesz felé és megválasztása esetén közös hangot tudott volna velük tanálni még úgy is, ha megveri Romaneket a választáson. Ez a hajó azonban elment amikor Tétényi ragaszkodott az induláshoz. Ha lett volna helyette egy másik független jelölt, rá szavaznék. Így viszont Tétényi ellen kell szavaznom. Mert lokálpatrióta vagyok, és nem akarom még egyszer átélni azt a bizonyos Dózsafalvás időszakot. Mert az vár Esztergomra Tétényivel.

2014. 10. 07. 16:06

Mi van, te mennyit kaptál a polgármesteri keretből, hogy ilyen mélyen benyalsz? 

Ezek releváns kérdések, először válaszoljon rájuk aki illetékes. 

Ennél jóval kevesebb lejárt tartozása volt 2010-ben a városnak amikor Tétényi ténsasszony megkérte a bíróságot, hogy ugyan indítsanak eljárást az ő kérésére a város ellen.

2014. 10. 06. 17:58

A Regia-Civitas  cégben 51%-os tulajdonos Esztergom városa, bármikor úgy dönthet egy erős új polgármester, hogy megszünteti az egészet és új koncepciót és új befektetőt keres a terület rendezésére. Ha Ön marad a polgármester, be merné vállalni, hogy többségi tulajdonosként megszünteti a projektcéget és bedönti a 6 éve csak álló beruházást és keres valakit aki méltó módon tervezné újra a belvárosnak ezt a szeletét?

2014. 10. 06. 17:53

Mivel a szavatossági per értéke meghaladja az utolsó részlet összegét, és a jogszabályok lehetővé teszik a két követelés összevezetését, visszatartható a kifizetés - véli Tétényi Éva.

De ez tényszerűen nem igaz. Maradni kéne a kaptafánál Évike, a heti egy napra bejárós 400 ezres tanácsadási szerződéseknél. Jobban is fizet, hazudni se kell annyit.

2014. 10. 06. 17:32

A Regia-Civitas nem befektetőcsoport, csak egy öreg kommunista, Komlós elvtárs fia, Tétényi Éva jóbarátja. A projektcégben ráadásul 51%-os tulajdonos Esztergom városa, bármikor úgy dönthet egy erős új polgármester, hogy megszünteti az egészet és új koncepciót és új befektetőt keres a terület rendezésére. Be merné vállalni, hogy többségi tulajdonosként megszünteti a projektcéget és bedönti a 6 éve csak álló beruházást?