Ancsus - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

Ancsus

Regisztrált:
2014. 07. 23. 18:01
Utolsó belépés:
2016. 10. 10. 11:39

2016. 10. 10. 11:44

Technikai színvonalat az Országos Rendőr-főkapitányságnak kellene biztosítani, egységesen az országban. Nem a városnak!

Szánalmas, hogy számítógépeket még mindig az Önkormányzat vásárol a rendőrségnek. 

Az önrkományzatnak szolgálati időt kellene vásárolni, hogy minél több rendőr, minél több órát töltsön közterületen, ahogy tette ezt Meggyes a maga idejében, évi 6-10 millióval finanszírozva a munkát, azon keresztül meg a rendőröket. 

Egyébként koporsó lopás ügyben van arról valami hír, hogy Dr. Völner, igazságügyi államtitkárként tett-e már valamit a hasonló esetek jogszabályi hátterének biztosítására? Vagy csak hozzám nem jutott el a hír?

2016. 05. 05. 19:14

Cirokseprűnek így város még nem örült. Más kérdés, hogy 8-10 éve még motoros fűnyírót kaptak a lakóközösségek (vagy ment róla a handa-banda), ma meg cirokseprűvel próbálunk rendet tenni a városban. Esztergom jobban teljesít! :-) 

2016. 04. 29. 12:20

Biztosan bennem van a hiba, illetve a nem elég egyértelmű kérdésemben, legalább is erre enged következtetni a válasz. Akkor próbálom másként megfogalmazni. Hány gimnáziumi férőhely van a városban, hány jelentkező, a felvettek és az indított osztályok, az irszágos átlaghoz képest, milyen telítettséget mutatnak? 

Mekkora a létszáma azoknak a fiataloknak, akik a kevés (?) férőhely miatt nem tudnak Esztergomban gimnáziumba beirítkozni, vagy ezért kénytelenek más várost választani tanulásuk helyszíneként? 

A Dobó, amelynek nagyon értékes "beszállítója" a Gyakorló, miért kevés a város elit gimnáziumát betöltő szerepre? Hallott, olvasott valaki rajtam kívül a Budapesti Műszaki Egyetem leveléről, amelyben a Dobó olyan elismerést kap, amelyet rajta kívül kevesen? Látta, olvasta valaki rajtam kívül a gimnázuimok országos rangsorát, abban a Dobó elfoglalt helyével?

Most akkor még egyszer megkérdezem, a gyermeklétszám, illetve immáron egy középiskola elit jellege szükségessé teszi-e, hogy a városnak újabb gimnáziuma legyen? Mit mutatnak a demográfiai előrejelzések? Lesz a középjövőben annyi gyermek, aki egy újabb gimnázium padjait meg tudja tölteni, és nem csak fizikai valójában? 

2016. 04. 28. 20:21

Biztosan indokolja ezt a gyermeklétszám? A demográfiai előrejelzések mit mutatnak? 

2016. 04. 17. 11:29

Lovas "Napraforgó" tényleg lenácizta és lefasisztázta az aktív választópolgárok jelentős részét. Azt hittem kiszólása az aktív politikusoknak, vagy a párttagoknak szól, ehhez képest kifejezetten a választópolgárokról mond ítéletet. Többször visszanéztem, hallgattam, mert nem akartam hinni a szememnem, fülemnek. A Magyar Demokrata (jobb) sok országot megjárt (életrajza szerint helyét nem találó) balos újságírójától (bal) a legszebb mégis az a gondolat, hogy Jézus Krisztus kommunista volt, de legalábbis jobboldali, mindezt arra alapozva, hogy a szolidaritás a bal oldal privilégiuma.

Lovas szinte minden mondatában téved, de nem ez a legfájóbb, hanem az, hogy az ilyen beszédek sokkal inkább áratanak, mint használnak azoknak, akik szeretnének valami mást a FIDESZ "krisztusi szolidaritása" helyett! Ezért csak javasolni tudom a DK-nak, meg a szervezőknek, hogy a meghívott vendégtől tessenek előzetes beszédtervet, vagya akár komplett szöveget kérni, és csak akkor engedjék mikrofon mögé, ha Önök is egyetértenek mondanivalójával.