Ancsus - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

Ancsus

Regisztrált:
2014. 07. 23. 18:01
Utolsó belépés:
2016. 10. 10. 11:39

2016. 02. 25. 13:52

A Strigonium Felügyelő Bizottsága. Van vagy nincs? Jogszabály írja elő ugyanis, hogy március 15-ig fel kell állítani egy bizottságot, ha nincs. Ha van, akkor rá kell bukkanni a paksaméták közepette. Elvileg van, Steindl Balázsékat még 2014-ben választották be a bizottságba. A képviselők nem tudták eldönteni, hogy az imént említett megbízatás határozatlan időre szólt-e. Mert ha nem, akkor jelenleg nincs. Esetleg Steind Balázst is meg kellene kérdezni, hogy tud-e róla, hogy bizottsági tag. Az ülés végére nem sikerült eldönteni.

A város a saját gazdasági társaságának felügyelő bizottságáról nem tudja, hogy létezik-e ? Megáll az ember esze !  Megkérdezik Steindl Balázst ? Tényleg jól olvasom, amit olvasok, és senkinek nem ég le a bőr a képésről ? Milyen hivatala van Esztergomnak ? Milyen gazdasági társasága ? Hát, azt hiszem, aki eddig nem értette, hogy miért úgy mennek Esztergomban, ahogyan mennek, ebből az egy bekezdésből mindent megértett.  

2016. 02. 25. 12:50

Ez is egy megközelítés, bár kicsit nihilbe hajló a vége. Szóval van az a maradvány 4 Milliárd, ami már nyilván nem kézzel fogható, meg talán már nem is felhasználható. Ha igen, akkor ki lesz, aki megkérdezi, hogy 4 Milliárdból, van annak egy részéből a rendőrség hány évre (évtizedre) tud minden hétvége éjszakájára két, páros járőrt kiadni Esztergom belvárosába? Szép és jó is, hogy a leendő turistákról, meg a nekik szóló attrakciókról beszélgetünk, de az első mégis az, hogy a város lakói jól érezzék magukat a bőrükben, ráadásul biztonságban. Nincs közterület-felügyelet és nincs Városőrség, de van Yard és és van Polgárőrség. Utóbbi mindenféle jogosítvány nélkül. A helyzet pedig semmit sem változik. A biztonság pénzbe kerül, ezt tudomásul kell venni, de azt meg felelőssen kell eldönteni, hogy milyen szervezetbe és mire adja a pénzt a megrendelő, pl. az önkormányzat. Ha Romanek Etelkát, Bánhidy Lászlót és a testület tagjait nem zavarja a városban uralkodó rendetlenség, akkor válthatunk még egy-két levelet az eredmény legcsekélyebb esélye nélkül. 

Megjegyzem ellenzéki képviselőként hetente vinném a testület elé az ilyen és ehhez hasonló (sajnos elég sok ilyen van) anomáliákat kérdések, interpellációk formájában. Esztergom ellenzéke azonban éppen olyan, mint az Országgyűlés ellenzéke. Fizetést kap!

2016. 02. 25. 9:59

A kérdés, illetve a válaszok nem pontosak. A városban nem tombol mindhol a fertő (mi az a fertő, ami tombol?), ugyanakkor leszűkíteni a kérdést a város főterére, nagyfokú tájékozatlanságra vall. Biztos, hogy a Széchenyi tér sem kivétel, de a Bajcsy-Zsilinszkin, a Petőfin, vagy a Kis-Duna sétányon végigmenni szombat, illetve vasárnap reggel, éppen olyan, mintha itt hagyta volna Angelina Jolie a háborús díszleteket. Mindenhol rombolás, széttört üvegek, összevizelt közterek, esztergomi patcwork-ként hányásfolt-hányásfolt hátán. 

Kicsit hasonlatos a helyzet a fekete keddi, budapesti eseményekhez. Ha egy közhivalatban bérelt bunkók akadályoznak alapjogot gyakorlásában, akkor az nem haladja meg a hatóságok ingerküszöbét. Ha plakátot ragasztol ugyanarra a közhivatalra, akkor azonnal van véderő. Ha éjjel zajongva járod a várost, miközben teleokádod, az tök rendben van, hatóságok fekszenek, nyugszanak. Ha a gyerekeid alvásának nyugalma okán lemész, és egy-két (hogy is van a szavazási listában?) fertőt "lecsendesítesz", akkor önbíráskodás miatt számíthatsz néhány napos szanatóriumra, valamelyik hatósági műintézményben, ahol (olvasom a hírekben) azonos nemű véglények végszükség esetén meg is becsteleníthetnek.

Ilyenkor hol van a sokat hangoztatott állampolgári szubjektív biztonság?

Jó lenne azt is tudni, hogy a Szeretgomon megjelent kérdőívet elküldték-e a város minden képviselőjének, alpolgármesterének, és polgármesterének. Jó lenne, ha ők is szavaznának! 

2016. 02. 18. 17:13

Amint a várost önmagában nem teszi szebbé a végzősök ballagása, a márcisu 15-ei felvonulás, vagy az augusztus 20-ai program (ha éppen van valami), ahogyan az aedvent sem, különösen közvilágítás nélük.

Amíg nem olyan a város, mint amilyet szeretnénk (tényleg, milyet is szeretnénk?) addig minden más jelképnek KUSS a neve?

2016. 02. 18. 16:34

Csak a duma, csak a duma! Esztergom az első, mi? A szimbolumoknak jelentősége van, mi? Esztergom az ősi város, igaz? Esztergom Magyarország ősi fővárosa, hm? Esztergom az Alkománybíróság városa, nem igaz?

Hagyomány? Ja, az kérem komoly dolog, olyan, mit a Szent Korona. 

Néha nem tudom, hogy a szélsőjobb, meg a szélsőbal hol ér össze, vagy hol válik el, de mindkettő menjen a .. (moderálva, ejnye-ejnye), a polgármester meg hordja a város jelképét és LEGYEN MÉLTÓ rá, legalább mától!