mijen - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

mijen

Regisztrált:
2014. 01. 22. 12:41
Utolsó belépés:
2019. 05. 30. 10:43

2018. 11. 22. 10:15

"A Gyopár kemping 2016-ban került Sasvári Viktor BSP Ingatlanberuházó Kft. nevű cégének birtokába." Sasvári Viktor akkor már Esztergom város képviselő-testületének fideszes képviselője volt. Jelenleg Esztergom Város Képviselő-testülete Pénzügyi Ellenőrző és Tulajdonosi Bizottságának elnöke, a várost irányító fideszes többség tagja. Az új építési szabályokról szóló rendelet, - ha a fideszes többség megszavazza - "akár 200 millió forinttal is megnöveli a Sasvári Viktor képviselő cégének birtokában lévő terület értékét. "
Ügyes!

2018. 02. 22. 16:28

 A fenntartó szeptembertől két nyolc osztályos gimnáziumi osztályt indít. Ez igen laikus, szakmai érveket figyelembe nem vevő döntés volt. Ez azt jelenti, hogy a jelenleginél jobban csökkenni fog az esztergomi általános iskolák felső tagozatos diákjainak  a száma. A magas színvonalon okító általános iskolák felső tagozataiban már most sem tudnak párhuzamos osztályok indulni, mert negyedik osztály után lefölözi azokat a gimnázium. Egy számomra sikeres országgyűlési és önkormányzati választás után ezen mindenképpen változtatni kell, hiszen azon kívül, hogy a szülőnek le van a gondja a gimnáziumi felvételről, szakai többletet nem nyújt a felső tagozatokhoz képest. Anno én, amikor támogattam a hat- és nyolcosztályos képzést, egy-egy hat- és  nyolcosztályos gimnáziumi osztályban gondolkodtam, limitált létszámmal,  és a négy- illetve nulladik évfolyammal ötosztályos gimnáziumi modellt  erősíteni. Sajnos ez határozottan rossz irányba fordult később. És a módosulásnak nem szakmai indokai vannak. 

2018. 02. 18. 20:59

Megkérdeztem az USA-ban élő barátomat, hogyan viszonyulnak egy liberális demokráciában az ilyen Völner féle akciókhoz. Idemásolom a közre tartozó indormációkat:

 

"Amerikaban a szulo beleegyezese kell ahhoz is, hogy a gyerek neve vagy fotoja barmilyen iskolai kiadvanyban, nyilvanos helyen, website-on, akarhol szerepeljen. Az iskolakban informaciot adhatnak a valasztasokrol, a lebonyolitasban az iskolak es a szemelyzet reszt vehetnek, de soha nem barmelyik jelolt oldalan, politikai kampanyt iskolaban folytatni, foleg gyerekek felhasznalasaval nem lehet. Az peldaul kizart, hogy a mi gyerekunket egy republikanus kampanyhoz vagy egy trumpista republikanus politikus fotojahoz az engedelyunk nelkul felhasznaljak. Egy politikus kampanyolni nem mehet az intezmenybe, hanem ha allami alkalmazasban van, vagy a helyi onkormanyzati apparatusban, esetleg o a polgarmester, akkor hivatalos oktatasi es szakmai ugyekben bemehet, reszt vehet ilyan rendezvenyeken, megjelenhet a helyi szenator, stb., de nem kampanyolhat. Erre az iskolakat felhasznalni nem lehet, nem lehet szorolapokat elhelyezni, barmilyen kampany anyagot, se materialisan, se website-on. Mindez torvenyileg reszletesen szabalyozva van. Az iskoláknak semlegeseknek kell maradniuk, az iskolai epuletekben, de meg a parkoloban sem lehet semmifele kampanyanyag, csak a valasztas napjan, h a az iskolaban van a szavazas es az is csak meghatarozott tavolsagra a szavazofulketol. Politikusok meg un. allampolgari ismeretek tanitasa celjabol vagy urugyen sem mehetnek az iskolaba a gyerekekhez beszelni, csak a tanarok a tantargy kereteben. Egyetemeken sem lehet kampanyolni, de politikus tarthat eloadast valamilyen targyban, de nem kampanybeszedet a diakoknak. Arrol szo sem lehet, amit Magyarorszagon muvelnek, hogy az iskolaban gyerekekkel fenykepezkednek vagy a gyerekeket kirendelik a kampanyrendezvenyeikre. Abbol itt hatalmas botrany lenne. De maganemberkent mindenki azt csinal, amit akar, de nem az iskolaban es nem az iskola szervezeseben.
 
Itt van egy szabalyozas Washington Allambol https://www.pdc.wa.gov/learn/guidelines-school-districts:
 
Guidelines for School Districts in Election Campaigns (Public Disclosure Law Re: Use of Public Facilities in Campaigns)
USE OF THE GUIDELINES
pdc.wa.gov
 
Szoval, ez agyrem ( mármint amit szeretett Völnerünk művelt, MJ ), aki ezt allitotta, az hulye (  merthogy írtam, valaki példának hozta fel az USA-t, hogy ott is szabad, MJ ). Minden ev elejen ala kell irni egy papirt, hogy mit engedelyezunk, nemhogy politikai, hanem barmilyen rendezvenyen is megtilthatjuk, hogy lefotozzak, hogy a neve megjelenjen.... Orultseg azt feltetelezni, hogy a demokrata vagy republikanus szavazonak regisztralt szulok gyerekeit felhasznalhassak a masik part politikusainak kampanyahoz, de ez a sajat partjuk politikusainak sem megengedett. Az iskola nem partharcok szintere. Meg a Trumpot tamogato evangeliumi kereszteny egyetem (ezek az amerikai hitesek) diakjai is fellazadtak a politikai kampany ellen. Altalanos es kozepiskolak eseteben aztan ez fel sem merulhet."
Jó, tudom, Magyarországon nincs liberális demokrácia, Magyarországon a kormánypárti politikusok nem européer szintet képviselnek, a magyar kormány uszítással  kampányol,  hazug állítással( hogy létezik Soros terv ) kampányol, meg európai uniós pénzekből épült fejlesztésekkel kampányol, mintha a fejlesztéseket nekik köszönhetnénk.. De mégis. Ebbe nem szabad belenyugodni. El kell zavarni őket április 8-án !
 
 

2017. 02. 14. 17:39

 

 Én egy negyedik variációt preferálnék.

Legyen ún "D" variáció.

_ Vonják vissza a jelenleg még élő pályázatot ( Erre megvan a jogi lehetőségük. )

_ Hosszabbítsák meg a jelenlegi pályázóval erre a szezonra a szerződést, és egyúttal dönrsenek arról, hogy szezon végétől , a meghosszabbított szerződés lejártát követően- mondjuk október 1-től- megbízzák a Strigoniumot a büfé működtetésével. ( Ezt egy előterjesztéshez tartozó két határozatban meg lehet tenni. )

Ez korrekt megoldás lenne mind a jelenlegi üzemeltető, mind a város számára. És a büfé folyamatos működése is garantált.

A Strigonium természetesen nem maga működtetné a büfét, hanem pályázat útján meghirdetné, és a minden szempontból ( Mert nem  csak és kizárólag a pénzügyi ajánlat lehet mérlegelési szempont a pályáztatátnál. Itt persze szakmai szempontokra gondolok. ) megfelelő ajánlattevő működteti tovább a büfét. Mert az sem kétséges, hogy egy működő strand nem elképzelhető vendéglátó egység nélkül. ( Nem ismerem a terveket, de el tudom képzelni, hogy büfé helyett valamilyen magasabb szintű szolgáltatást nyújtó vendéglátást is odaképzeltek a strand mellé, tehát nyilván a felújítás tartalma is befolyásolja a majdani ajánlatkérés tartalmát.)

Soha nem értettem, miért kell egy testületnek ilyen ( és hasonló ) kérdésekkel foglalkoznia. Nem jó szóösszetétel a vállalkozó önkormányzat. A Strigoniumot anno pont azért alakítottuk át 2000-ben, hogy megtörténjenek az ilyen gazdasági tevékenységek kiszervezései ( outsurcing ) úgy, hogy a tulajdonosnak  alapkérdésekben a saját cégén keresztül megmaradjon a vétójoga.( Az, hogy ki nyeri a pályázatot, nem alapkérdés. )

Azt, hogy a strand üzemeltesse a büfét, nem tudnám támogatni. Közalkalmazotti szemlélettel nem lehet gazdasági tevékenységet eredményesen végezni véleményem szerint. Ez olyan megoldás, amelybe bele van kódolva a kudarc. A strand nyújtsa továbbra is azokat a szolgáltatásokat, amelyek funkcionálisan beletartoznak egy strand tevékenységi körébe. 

Szóval, az, hogy átkerül a büfé a strandhoz, olyan ötlet, amely találkozik a modern közigazgatással kapcsolatos elvárásokkal, vállalkozásbarát, és nem utolsó sorban a város érdekeit szolgálja. De ezt  véleményem szerint csak a tavasszal kezdődő szezon végével lehet megindítani.

Hátha valaki olvassa a döntéshozók közül!:)