mijen - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

mijen

Regisztrált:
2014. 01. 22. 12:41
Utolsó belépés:
2019. 05. 30. 10:43

2016. 10. 14. 14:13

 

"

Az utat változatlanul 2021-re ígérik."

Öt év még addig. Közben pedig mi mnden fog történni. De etetésnek jó!:)

2016. 10. 11. 10:31

Bocsánat, az előző megjegyzésemet srázsának címeztem:)

2016. 10. 10. 10:44

"Aki igennel szavazott Brüsszelre és a migráns invázióra az nyilván nem azért tette, mert szívügye a magyar nemzet sorsa és jövője. "

Arra gondolsz, nehogy úgy járjunk, mint az avar és szláv eredetű népek, mikor ideérkeztek a magyar migránsok? ( Merthogy ugye a magyarok azért voltak kénytelenek elhagyni az őshazát, mert az éghajlatváltozás rendkívül negatívan befolyásolta ottani életlehetőségeiket.)

De most már komolyan. A magyarok sorsát hogyan lehet függetleníteni az európai népek sorsától? ( Jó, tudom, most éppen az a törekvés, hogy nemzetféltő kormányunk kivezesse Európából -meg a liberális demokráciából-  országunkat. Putyinnak tetsző cselekedet. )

 

2016. 10. 07. 13:52

Orbán biztosan tudja, hogy miért áll érdekében visszavezetni az országot az orosz/szovjet érdekzónába.

A szándék azért már igen sokaknak feltűnt.Például a New York Times-nak is.

"A lap szerint Orbán úgy támadja az EU-t, hogy eközben Brüsszelből érkeznek azok a pénzek, amelyek lehetővé teszik egyáltalán az ország működését. Az pedig, hogy az unió politikusai nem elég kemények vele szemben, csak felerősíti a legrosszabb tendenciákat, amelyekben Orbán már Erdoganra és Putyinra hasonlít - írják.

A cikkben arról írnak: ahogy Putyin, úgy Orbán is az országa dicső múltjáról szőtt fantáziaképekkel tartja meg a népszerűségét, ő épp azzal, hogy a keresztény Európa védelmezőjének láttatja Magyarországot. A lap szerint az, hogy a magyar állam a mostani helyzetében lehet, mutatja az EU önpusztításának példáját: egy kormány arra használja fel az EU pénzét, hogy oligarchákat gazdasgítson belőle és Brüsszel ellen fordítsa a közvéleményt. Ráadásul az ellenzék megosztott és gyenge, sokan pedig elhagyják inkább az országot.

 A New York Times szerint Németországnak lehet központi szerepe abban, hogy korlátozza Orbánt. Hiába szidja a magyar kormányfő Brüsszelt, ha a német kancellár jelzi, hogy következményekkel jár az EU-ellenesség, arra kénytelen lesz odafigyelni, amilyen kiszolgáltatott az ország gazdasága a németeknek. A lap szerint az EU-nak is keményebb gazdasági szankciókat kell alkalmaznia, és a háttérben az Egyesült Államok is felléphetne az EU-ellenességgel szemben.

Egyedülálló veszélyt jelent Orbán Viktor Európa számára, mert ő viszi be a "szélsőjobboldali vírust" a kontinens politikai centrumába - ezt már az Economist írta. A lap a magyar népszavazással foglalkozik, ami ugyan elbukott, de a kormány mégis sikernek próbálja beállítani. A cikk szerint sok megfigyelő véli úgy, hogy Magyarország már kívül helyezkedik az európai mainstreamen, ami a menekültpolitikán és a fékek és ellensúlyok rendszerének leépítésén látszik. Az Európába már beérkezett menekültek problémájára azonban nincsen megoldási javaslata Orbánnak - teszik hozzá.

A cikk szerint Orbán sikeréhez Európa egységének hiánya vezetett. Azonban úgy vélik, hogy nem szabad a magyar kormányfő európai befolyását túlértékelni, ugyanis a támadások célpontja inkább Brüsszel, Angela Merkel lel azonban nem megy szembe a magyar kormány. Egy kis ország nem engedheti meg magának, hogy a gazdag partnereit magára haragítsa - írják. Ráadásul a magyarok körében a felmérések magasra teszik az EU népszerűségét. Az Economist szerint hamarosan új ellenség után kell nézni, mert a Brexit utáni EU már jobb képet festhet, mint a korábbi."

 

2016. 10. 06. 15:23

 Azért lett érvénytelen a szavazás, mert szerencsére igen sokan gondolkodtak felelősen, européer módjára, humanistaként. Tudatosan választották a kormány közpénzen történő, elterelő, kizárólag  önös pártpolitikai érdekeket szolgáló, a népszavazás intézményét megcsúfoló akciójára az otthon maradást.Velem együtt.

Nagyot, csúfosat bukott a jelenlegi magyar kormány. A  magyar emberek akarata volt ez.

Egyébként pedig a szavazógép kikapcsolása gyakorta alkalmazott formája a tiltakozásnak. A parlamentben is éltek, élnek vele. Pártszínektől teljesen függetlenül.