kopasz76 - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

kopasz76

Regisztrált:
2013. 02. 13. 14:48
Utolsó belépés:
2018. 08. 23. 11:32

2018. 04. 04. 21:42

Kedves Holdfény!

 

Egyébként Te meg ne oktass ki engem!

Nem oktattalak ki, csupán rávilágítottam néhány tévedésedre. Ha nem bírod a kritikát, akkor ne kezdj vitatkozni! Egyébként meg ki vagy Te, hogy nem lehetne kioktatni?

 

És még az, hogy a fél világ rajtunk röhög! :(((

Ez tényleg  nem túl szívderítő. Ha meg nem sértlek, a "rajtunk" ebben az esetben inkább "rajtatok"...  Kiket kell a fél világ alatt érteni?

 

2018. 04. 04. 14:31

Kedves Holdfény!

Miféle döntési joga van annak, aki képtelen letenni a 8 általánost?!

Tudod, vannak mindenféle állampolgári jogok... Bármennyire is nem tetszik ez néhány baloldalinak.

 

Ki vagy TE, hogy tolerálsz lusta, primitív embereket,

"Vagyok, mint minden ember..."   Még sem lehet halomra gyilkolni az analfabétákat! :)

 

és engem meg lerasszistázol?!

Ne csúsztass!  Nem rasszistáztalak le. Egészen egyszerűen  kérdeztem valamit! Tudod, ha egy mondat végén kérdőjel van, akkor az egy kérdés!  Ha rosszindulatú lennék azt írnám, hogy a szokásos baloldali válasz egy kérdésre amit írtál, vagyis:

1.  nem válasz a kérdésre

2  azonnal megvádoljuk valamivel a kérdezőt, mert amit kérdez kényelmetlen

 

Miféle elgondolásból nevezed "elitistának" azt, aki megkövetelne egy műveltségi minimumot?!
Hogy képzeled ezt?!:(((

Tudod, az analfabétához (" egy majdnem analfabéta igenis maradjon távol az úrnától!")  képest már elit, aki írni és olvasni is tud! 

 

Szóval az alapműveltség nem fontos, CSAK A PÉNZ?!
Mi ez, heeeee? Kasztrendszer magyarkodó módra?!
Komolyan mondom, MEGÁLL AZ ESZEM, kedves "nyelvész úr"!:((("

Ne keverd össze a szezont a fazonnal. A cenzus, nem kasztrendszer. Adott időszakonként megvizsgálják/megvizsgálnák a jövedelmi helyzetet, és változhat a besorolás, ezzel együtt a szvazat értéke!

Általában a műveltség fontos, de azért semmit sem kapsz a közértben.

 

Valamint szánom-bánom, hogy csalódást kell okozzak, de ISMEREM a "szánalmas" kifejezés jelentését, s tudom, hogy akik használják, azok nem szánnak senkit saját magukon kívül! ...

Akkor fuss neki még egyszer!  Szerintem ugyanis aki tudja, hogy mit jelent a 'szánalmas' az nem írja le a következőket:

Szánalmasnak meg egész más a szánalmas, nem az, amiről írsz!
Hanem az, hogy egy senkiházi 2002 óta (!) képes volt ketté szakajtani egy országot, barátságokat, rokonokat, még házasságokat is! EZ a szánalmas!

2018. 04. 03. 20:57

Kedves Holdfény

 

Mivel már csak pár nap van hátra, úgy látom, jobb lenne ezt a parttalan vitát abbahagynunk

Ha pontot tettél volna az "abbahgynunk" után, akkor alighanem befejeződött volna a parttalan vita. De nem zártad le, hanem folytattad.

úgysem Te, vagy én fogjuk eldönteni a végeredményt, hagyjuk ezt a pártokra.

Tévedésben vagy. Bizony Te, és néhány millió polgár (köztük én is)  döntjük el a végeredményt. A pártok meg majd a végeredmény ismeretében civakodnak...

A nyolc általánossal kapcsolatban többek vannak azonos véleményen velem, mint nem

Igen? És honnan tudod ezt ilyen biztosan?  Végeztek ilyen felmérést? Meglep, hogy baloldaliként megtagadod az általános választójogot!  Nincs ebben valamilyen  elitista rasszizmus?

Én is jóval a gengszterváltás előtt születtem, de semmi dolgom soha nem volt a HF-el

Azt hiszem erősen megromlott az emlékezeted! Ha voltál "szavazni" a rendszerváltás előtt, akkor nem is szavazhattál másra, mint a Hazafias Népfront jelöltjére! Először arra az egyetlen jelöltre aki szerepelt a listán, aztán a nyolcvanas évek második felében már kettő közül választhattál. De mind a kettő a Hazafia Népfrint jelöltje volt. Csak 88-tól történhetett meg az olyan jelölés, amikor már nem csak a Hazafias Népfrint jelölhetett. Így lett egyszer képviselő Tamás Gáspár Miklós...

Szánalmasnak meg egész más a szánalmas, nem az, amiről írsz!
Hanem az, hogy egy senkiházi 2002 óta (!) képes volt ketté szakajtani egy országot, barátságokat, rokonokat, még házasságokat is! EZ a szánalmas!

Javasolnám, hogy keresd elő az értelmező kéziszótárt, és próbáld meg értelmezni a "szánalmas" szó jelentését!

Amit Te "szánalmasnak" vélsz, az lehet felháborító, elkeserítő, szomorú, elrettentő, és még sok minden más.

 

2018. 03. 30. 14:20

Kedves Holdfény!

Nincs itt semmi bűvészkedés!
Csupán csak számtan, amely még csak nem is matematika! ;o)))
10 > 9 > 8 > 7 stb.

Sajnos nem tudom követni a gondolatmenetedet! Hogyan jön ki ebből, amit korábban írtál?  "Ugyanis Te is tudod, nem a többség a többség!"   (2018.03.29. 2:02) Bár abban teljesen igazad van, hogy a "többség" nem kvantummechanika, vagy lineáris algebra, hanem az egyik legegyszerűbb reláció, amit még nyolc általános nélkül is szoktak érteni, tudni. Akinek több képviselője van a Parlamentben, annak többsége van. Ha érvényes volt a választás, akkor ennyi. Persze meg lehet magyarázni, hogy a többség valójában kisebbség, meg egyébként is...

Gyurcsány is megmagyarázta Öszödön.

 

Hanem BALOLDALI VAGYOK! ÉS PONT!!!

OK. Ha pont, akkor miért három felkiáltó jel szerepel? :)

 

Én úgy gondolom, így helyes a cselekvés-sorozat:
Mikor megkapjuk a lapokat, először VÁLASZTUNK a nevek közül, majd SZAVAZUNK X-el az általunk szimpatikusokra.
íGY MÁR MEGFELEL?;O)

Őh, nekem megfelel. Csak azért kekeckedtem, mert az ilyen vénember mint én, már nem nagyon változik. Sajnos az én első asszociációm a "szavazásra", azonnal a Hazafias Népfront, meg a munkásosztály marxista-leninista élcsapata, meg ilyenek...

 

Az meg kit érdekel, hogy Téged nem érint a vonatközlekedés (ami közvetlenül igaz lehet, de közvetve aligha -> lásd szállítás!).
És Te magad törtél lándzsát a vasút mellett! ;o)

Nyilván senkit sem érdekel, de a Budapest-Esztergom vasútvonal kapcsán Te voltál, aki "magasabb érdekekről", meg luxus vonatról írtál. Szerintem igen hasznos, hogy felújították, és félóránként indul szerelvény. Még akkor is ha Téged zavar a Gorkijnál a vasúti átjáró...

 

A szavazás kötelezővé tétele pedig szerintem egyáltalán nem függ össze a "gengszterváltás" előtti Hazafias Népfronttal, már engedelmet kérek!... Mit jössz ide ilyen lecsengett politikai apparátussal?! :(((

Szerintem meg egyértelműen összeköthető a szavazás kötelezővé tétele, a Hazafias Néprfronttal!  Azt készséggel elfogadom, hogy a  gengszterváltás utáni generációnak már nem...  de én jóval a gengszterváltás előtt születtem.

 

Én csupán azért hoztam ezt fel, mert szerintem ne apellájjon az, aki nem ment el se "választani és szavazni" -

Dejszen ezt mondom én is! :)  Bár szerintem nem is azok - keseregnek, fröcsögnek nyilvánosan, hogy nem is többség, - akik nem mentek el "választani és szavazni", hanem azok akik elmentek, szavaztak, kevésnek bizonyultak, ezért azzal nyugtatgatják önmagukat, hogy "nem is többség"...  Szerintem ez szánalmas.

 

Áldott, békés húsvéti ünnepet kívánok Neked is! 

2018. 03. 29. 17:26

Kedves Holdfény!

>Van is igazásod a mai írásodban, meg nincs is, legalábbis szerintem

Mint már írtam, az igazság lényegtelen, kizárólag azt számít, hogy kinek van többsége...

 

>Ugyanis Te is tudod, nem a többség a többség!
>Hanem a többségében elmenő szavazók többsége a többség.

Sosem fogom megérteni ezt az állandó bűvészkedést a "többség"-gel, amit egyes - önmagukat baloldalinak titulálók - művelnek. Tudomásul kellene venni, hogy a választás (és NEM a szavazás amint írod)  állampolgári jog, (NEM kötelezettség)  amivel vagy él az állampolgár, vagy nem él.  A választási eredmény azonban meghatároz(hat) bármilyen többséget, akár a baloldalnak, akár a jobboldalnak. Akár a kormányoldalnak, akár az ellenzéknek. Értelmetlennek tartom a többség relativizálását,  egy érvényes választás után!  Ez persze a vesztesek örök gumicsontja,  nyugodtan lehet rágicsálni, csak teljesen értelmetlen.

 

>Én a magam részéről újból KÖTELEZŐVÉ tenném a szavazást

Én nagyon nem szeretném ha megint kötelező lenne szavazni... esetleg megint szavathatnék a Hazafias Népfornt egyik vagy másik jelöltjére, (mert egy idő után már kettő jelölt volt) aminek megint az lenne a végeredménye, hogy a munkásosztály marxista-leninsta élcsapata (MSZMP) 99.85%-ban kapta meg a választópolgárok szavazatát.

Én, Veled ellentétben nem tenném kötelezővé a szavazást, viszont cenzust vezetnék be, és nem lennének egyenlőek a  szavazatok!  Biztosan függővé tenném a befizetett személyi jövedelem adó mértékétől függően.  (majd ha hatalomre kerülök egyszer, kidolgozom. :) )


Egy ilyen kis sepleta vasútvonal, mint a Budapest-Esztergom, semmiség mondjuk a Budapest-Záhonyihoz képest.
Ráadásul a busz szinte végig párhuamosan követi... Tehát ha úgy vesszük, nem is létkérdés! Csakhát vannak "magasabb szempontok" is...

Nem vitás, hogy a Budapest-Záhony vonal sokkal hosszabb, és több települést köt össze. A "semmiség"-gel óvatosan bánnék, mert a Budapest-Esztergom vonal mellett is emberek laknak...   Személyesen nekem nem létkérdés sem az esztergomi, sem a záhonyi vonal, de ha választhatok a busz illetve vonat között, biztosan a vonatot választom. Nem vagyunk egyformák.

Nem tudom milyen "magasabb szempontok"-ra gondolsz. Ahová nem megy vonat, az a település lassú halálra van ítélve, ahogy ezt már a hetvenes években megírták nálamnál sokkal okosabbak, amikor sorra szüntették meg a vasútvonalakat.  Mekkore marhaság volt például megszüntetni a Veszprém-Alsóörs vonalat, csak azért mert az a balfácán Pap nevü párttikár  (aki aztán önygilkos is lett a feleségével együtt) inkább a buszközlekedést preferálta.

A MÁV? Olvasd el Moldova könyvét, "Akit a mozdony füstje megcsapott",   http://dia.pool.pim.hu/html/muvek/MOLDOVA/moldova00069_kv.html  és mindjárt belátod, hogy a MÁV nem most, és nem is a rendszerváltás után ment tönkre...