VP - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

VP

Regisztrált:
2011. 03. 25. 20:41
Utolsó belépés:
2011. 11. 22. 19:06

2011. 11. 22. 19:38

Tisztelt Váczy Úr!

Ha ennyire nem szimpatikus a személyi kultusz szó, akkor készségesen keresek szinonímát, vagy körülírom kerek mondatokkal. Nem tudnék olyan várost említeni az országban, ahol a polgármestert ekkora téboly és őrület venné körül, mindenféle racionális alap nélkül. Ezt az eszeveszett rajongást pedig Tétényi maga gerjeszti összefogva a róla elnevezett nőegylettel és a számtalan frissen alakult egyesülettel. A könyvvel pedig úgy érzem túlléptek egy olyan lélektani határt, amit még Meggyes Tamás, az önimádat élő szobra sem mert átlépni.

Félretéve ezt a teljesen parttalan és értelem nélküli rágódást, érvelnék egy kicsit Jánosék véleménye és hozzáállása mellett. Ön, Váczy Úr azokban az időkben még bőven Meggyes Tamás alkalmazásában állt, amikor a Szeretgom létrejött és szót emelt egy rosszul működő, tisztességtelen rendszer ellen. Éveken keresztül köpködtek a Szeretgom aktív, nevüket is vállaló fórumozói után az utcán, de időt és pénzt nem kímélve, lelkesen tudott együtt dolgozni egy csapat Esztergom fényesebb jövőjéért. Talán nem árulok el titkot, de tavaly nyáron még az volt a terv, hogy a Szeretgomból kinőtt és Szeretgom köré csoportosuló, országos szinten is ritka összefogás jelöltje János legyen - ez végül számomra ismeretlek okból nem valósult meg, így került Tétényi Éva a képbe. (Megjegyzem ekkor még sem Önt, sem azokat az embereket nem lehetett látni, akik most Tétényi Éva mellől - elnézést, de - ugatják le a Szeretgom szerkesztőit.) A kampányban tudomásom szerint emberi és anyagi erőforrással egyaránt jelen volt a Szeretgom mögött álló cég, nem is beszélve a már-már feledés homályába veszett Polgári Egyesület kiváló szakembereinek segítségéről.

Végtelenül szomorú volt látni, ahogyan Tétényi Éva hanyag eleganciával szájukba ürített (ismét elnézést) ezeknek az embereknek és szakmai, baráti tanácsaikat eleinte csupán ignorálta, később egyenesen támadásnak vette. Az önjáróság eredménye látszik most: ahány hibát el lehetett követni, azt Tétényi mind elkövette, óriási luftokat rúgott és potenciális büntetőket hagyott ki. Mindemelett szentül meg van győződve saját igazáról és tévedhetetlenségéről, és maroknyi súlytalan és tehetségtelen tanácsadójával egyetemben most pontosan azokat az embereket tartja ellenségének, akiknek pozícióját köszönheti.

Nos, ezen emberek helyébe képzelje magát pár perce Váczy Úr, és gondolkozzon el azon, hogy Ön mit érezne és hogyan reagálna vajon.

Azt pedig már csak halkan jegyzem meg, hogy ha Jánosékhoz hasonlóan a mai napig vállalnám nevemet, egy Ön számára is jól ismert őszes úr valószínűleg rólam is aljas hazugságokat terjesztene városszerte, ahogyan több barátomról is. Felmerül a kérdés, Váczy Úr: tényleg nem állja meg a helyét a Tétényi - Meggyes párhuzam?

Őszintén remélem, válaszra méltat.
VP.

2011. 11. 22. 9:19

Egy gondolat a névtelenséghez: jómagam márciusban regisztráltam a portálra, amikor is egy Tétényi Évának címzett, segítőleg kritikus levelet küldtem be Jánosnak szíves felhasználásra. Talán még visszakereshetőek a levélhez írt kommentek: voltam fidesznyik bérenc, Meggyes katonája, szimpla hülye és őrült is. Ezek a vélemények mind Tétényi Éva közeléből jöttek, pontosan olyan hangnemben, mint évekkel ezelőtt Takács István sajtóközleményei és blogbejegyzései. Márciusban még úgy tűnt, egyedül vagyok a véleményemmel, ezért távoztam is a portálról.

S hogy miért névtelenül? Éveken keresztül köpdöstek utánam Meggyes Tamás hívei, szóltak be nekem és családomnak a fiatal Fidelitas-os urak az utcán, kávézóban, de még a templomban is. Kellemetlen volt. Sokakat ismerem személyesen a fórumozók közül, és Tétényi Éva támogatói közül is, talán megérti, hogy nem szeretném mindezt ismételten átélni. Mert higyje el, kedves Sendero: ez történne.

Ezért is értem meg maximálisan Morgant, Incipiot, Titus Pollo-t, Önt és minden névtelen kommentelőt, és ugyanakkor nem értem Cserép Jánost és Borz Gergőt sem, hogy miért vállalják névvel véleményüket - ebben a városban ugyanis ez sosem volt kifizetődő és most sem az.

Tisztelettel:
VP.

2011. 11. 22. 9:06

Tisztelt Fórumozók!

Hosszabb ideig távol voltam, visszatérve és végigolvasva néhány tucat hozzászólást úgy látom, hogy a Szeretgomon - és úgy összességében, Esztergomban - a helyzet nem igazán változott. Két évvel ezelőtthöz hasonlóan a várost egy önnön magát mindenhatónak képzelő ember vezeti hűséges mamelukjaival körülvéve, a gyalázkodás pedig folyik mindenki ellen, aki szót mer emelni a Szent Vízfej és láncos kutyái ellen.

Drága Fórumtársak, én nem állítom, hogy Önök láncos kutyák lennének, azok ugyanis az egyszerű vitánál sokkal alattomosabb eszközökkel ekézik az ellentétes véleményt (itt: a Szeretgom portált és szerkesztőit). Azt viszont be kell látniuk, hogy kirekesztő hozzáállásukkal egy újabb tekintélyuralmi rendszer kiépítését segítik, kétségkívül szándékukon felül. Mindig rossz az, ha valaki testileg-lelkileg odaáll egy politikai oldal mellé - és most hagyjuk, hogy Tétényi Éva független, mert nem az, ezt minden átlagnál intelligensebb és politikai tapasztalattal rendelkező ember tisztán láthatja. A Tétényi Téri Nőegylet, az egymás hegyén-hátán alakulgató új egyesületek, az Alsóház és minden ilyen civil kezdeményezés Tétényi Éva fényezését szolgálja, és azt az érzetet kelti sokakban, hogy hasonlóan a XX. század első felében Hitlerjugend-hez a tagok akár ölni is képesek lennének isteni szintre magasztalt vezérükért, ami persze nyilvánvalóan éles túlzás, de a Tétényi Évával kapcsolatos negatív vélemények és kritikák kezelése legalábbis erre enged következtetni.

Végtelenül rossz az irány Esztergomban, nem csak Meggyes Tamás, vagy Tétényi Éva politikájában, hanem a választók hozzáállásában. Gyűlölet és visszafordíthatatlan távolodás a józan észtől - ne asszisztáljanak ehhez, kérem Önöket!

VP.

2011. 11. 14. 12:28

Attól tartok, Tétényi Éva személye kétségbeejtően felül lett értékelve az elmúlt hónapokban.

2011. 10. 15. 17:37

Félreértett, másképp fogalmazok. Mindkét oldalon vannak hatalomorientált emberek, akiknek semmi sem drága ahhoz, hogy helyzetben érezhessék önmagukat. Ilyen emberekről sokat értekezett Meggyes Tamás regnálása idején, politikai maffiózóknak nevezve őket (miközben saját maga is ilyen volt - a helyzet pikantériája ugye).

Tétényi Éva egyik nagy hibája volt, hogy ilyen embereket engedett maga köré, az így kialakult új esztergomi politikai elit pedig valódi meggyesi módszerekkel operál: lakájmédiát építenek ki (lásd. Civilhetes címen futó Hídlap-utánérzés) és tűzzel-vassal próbálnak irtani minden felületet, ahol kérdések merülnek fel. Cserép Jánosoknak, Bejó Gáboroknak és Kovács Gézáknak egy ilyen rendszerben helye nincsen, a stratégia része Perjési úr röhejes próbálkozása is a Szeretgom lejáratására.

A történelem ismétli önmagát, észre kéne vennünk, hogy egy új Meggyes Tamás van születőben.