VP - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

VP

Regisztrált:
2011. 03. 25. 20:41
Utolsó belépés:
2011. 11. 22. 19:06

2011. 10. 15. 14:39

Egyre világosabban látszik, hogy a Meggyes Tamás által emlegetett politikai maffia létezik és újabban Tétényi Éva környékén mocorog jutalom és pozíció reményében. Tamás abban tévedett csupán, hogy ennek része lenne bármilyen formában a Szeretgom közössége is. Örvendetes tény Perjési Ferenc távozása a fórumról, bár van néhány lépés hátra a teljes megtisztulásig.

2011. 10. 07. 20:04

Félreértesz, pedig egészen világosan fogalmaztam. Magánemberként (és bízom benne, hogy az aláhúzás kellő mértékben nyomatékosít) bárki, bárkit és bármikor illethet kritikával, a józan ész határain belül természetesen. Tétényi Éva azonban polgármesterként fordult szembe a Fidesz-szel, ami jelen pillanatban egy döntő többséggel bíró kormánypárt. Köztisztviselőként tudnod kell, hogy a politikai megnyilvánulás közéleti szereplő minőségben minimum nem ajánlott, de bizonyos intézményeknél kifejezetten tiltott is, és ez nem véletlen. Vannak olyan pozíciók, ahol függetlennek kell lenni még akkor is, ha az ember egyébként bizonyos pártoknak a tagja. Tétényi Éva sajnos fordítva csinálja: bizonyos pártokhoz húz, miközben elvileg független. Sarkítva a helyzetet: Tétényi csak a Fidesztől független.

Még mielőtt észrevételezné valaki, ezt szó szerint így olvastam a Képviselői Irodaház előtti tüntetésről készült fotón és bizony magam is kétségbeejtőnek találom, hogy ilyen emberekkel kell egyetértenem.

2011. 10. 07. 18:11

Már elnézést, de kit érdekel Orbán Viktor? Továbbmegyek: ki az az Orbán Viktor?

Van egy város, Esztergomnak hívják, van egy elvileg független polgármestere, ő Tétényi Éva. Polgármesterként, független polgármesterként pedig pláne két eseménysíkot kell látnia maga előtt: egy a helyi politika, egy pedig a kormányzat. A kormányzat összetételébe és működésébe pedig kizárólag magánemberként, egyszerű választópolgárként van joga beleszólni, polgármesterként, egy egész várost képviselve semmiképpen.

Megengedhetetlen, hogy egy független polgármester a kormányzat megdöntésére tesz célzásokat egy alapvetően jobboldali város élén, annak főterén, egy mélybaloldali elmeháborodott társaságában. Az pedig tökéletesen mindegy, hogy a miniszterelnököt hogyan hívják eközben.

2011. 10. 07. 16:55

Államosítás, az. De tudja mit, legyen! Mi köze ennek az Esztergomi helyi politikához? Tipikus Tétényi-hiba ez is: polgármesterként miniszterelnöknek képzelni magunkat, az országos politika felé kacsintgatni. Maradjunk territóriumon belül, könyörgöm.

és ebben semmiben sem különböznek a mostani pártok

Akkor miért kell lepacsizni velük? Tétényi Éva nyugodtan mondhatta volna az MSZP és a Jobbik meghívására, hogy köszöni szépen, de nem él vele. Lényegesen hitelesebb lett volna a függetlensége és nem vesztett volna el komoly mennyiségű támogatót.

2011. 10. 07. 16:31

Hát persze, aki új nézőpontból közelít, az csakis robbantani akarhat - széles látókör jele ez a fajta gondolkodás.

Az emberek között, egy hétköznapi vitában, vagy az üzleti életben sem azt tartjuk függetlennek, vagy civilnek, aki minden szembejövőhöz odadörgölőzik egy kicsit, mutatkozik vele, majd megy tovább - egy gyökeresen ellentétes szellemiséget valló - másikhoz. Ez hiteltelenség, nevetséges bohóckodás.

Nyugodtan könyveljenek el Fidesz-esnek, bár nem vagyok az, nyilván így könnyebb kezelni az ellenvéleményeket: "á, csak egy fideszes, szóra sem érdemes." A módszer ismerős évekkel ezelőttről, csak a fideszes jelzőt kell másra cserélni. Váczy Úr komoly gyakorlatott szerzett ebben az előző rezsim alatt, tudását van hol kamatoztatnia. Persze már kérném is az elnézést a személyeskedésért, komolyabb problémák is vannak itt.