Ned Beaumont - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

Ned Beaumont

Regisztrált:
2011. 03. 25. 17:02
Utolsó belépés:
2012. 02. 16. 20:55

2011. 12. 13. 12:43

Ziccernek ziccer, de azért ne feledjük, hogy az Ab által megállípítottakra - és annak jövőbeni kövekezményeire - a pm, és számos itteni fórumozó (nem feltétlenül jogvégzett emberek) felhívták a figyelmet..., - és a jegyző, és a pénzügyi gondnok felelőssége a következményekért, akik ezeket a rendeleteket - különösen a reorg tervet - jóváhagyták???

Így múlik el a világ dicsősége. Jogkövetkezmények? Beláthatatlanok. A semmis reorg terv alapján történt összes intézkedés törvénysértő, a tervet sérelmesnek tartó hitelezők pedig polgári pereket indíthatnak..., stb. Teljes káosz. 

 

2011. 06. 09. 12:57

Hát igen, kevés az esély rá...

De komolyan: TÉNYLEG megérne egy tanulmányt LD munkássága,ill. annak hiánya,ami persze nem elválasztható a testület ténykedésétől, sőt!

Ha lesz egy kis időm, lehet, hogy meg is írom.

És tényleg megérett az idő a jegyzői szerepkör jogi újragondolása (irónia nélkül mondom), mert abszurd az a helyzet, hogy egy ilyen fontos tisztség betöltője

minden szankció nélkül szabadon garázdálkodhasson.    

2011. 06. 09. 9:01

Szerintem az év jegyzője mindenképpen Laczó Bernadett legyen, meg is mondom, miért: Soha nem látott módon tágította a jegyzői hatáskört és mozgásteret. Új méltóságot adott a jegyzői tisztségnek: megmutatta, hogy a jegyző nem feltétlenül úgy táncol, ahogy a polgármester muzsikál. Jól teszi a jogalkotás, ha oda figyel erre a rendkívüli jegyzői munkásságra, és sorra születnek a lex Laczók, mert igazán kár lenne, ha az általa meghonosított újszerű jegyzői attitűdök csak szokásjogi alapon nyernének teret. Nincs kétségem afelől, hogy az új önkormányzati törvény kidolgozása során a jegyzői szerepkör újragondolásában meghatározó példa lesz Laczó Bernadett tevékenysége.

Azon se lennék meglepve, ha a Jegyző című kiadvány hamarosan különszámot - de legalábbis mellékletet - szentelne ennek a valóban figyelemre méltó köztisztviselői életpályának, amely, bár még csak néhány hónapja szárnyal, máris évekre menő elemezni valót szolgáltat az arra hivatottaknak. Brávó Laczó Bernadett! Brávó! Esztergom büszke Önre. Csak így tovább.          

2011. 06. 04. 18:06

Hát ez nagyon érdekes. Mégsem gondolnám, hogy - ha ez így elfogadásra kerül - az az eljárás megszűnését eredményezi (akár jó lenne ez, akár nem), a visszamenőleges hatály ellenére sem. Nem igazán szeretnék tippeket adni a jogalkotónak. Majd ha elfogadták, elmondom. A bírság 1 M Ft-ra emelése azonban elgondolkodtató. Érdekes az is, hogy bírsággal csak a polgármester súlytható, a drága egyéb képviselők továbbra is úgy szavaznak,ahogy nekik tetszik, szankciónak híre-hamva sincs.