százhalombattai - Szeretgom.hu

Őket követi

Őt követik

Sajnos senki sem

százhalombattai

Regisztrált:
2010. 10. 27. 12:03
Utolsó belépés:
2012. 02. 24. 16:10

2012. 02. 24. 16:12

Az alpolgármester kérdésre van egy megoldás.

A Polgármester jelölhet olyan személyt, aki nem a képviselőtestület tagja, un. társadalmi megbizatású alpolgármesternek.

Ez a személy a Polgármestert nem helyettesítheti a képviselőtestületi üléseken, ellenben jelölésével a törvényi kötelezettségnek eleget tettek.

Magyarán: ezzel a kinevezéssel nem lehet kirugni a Polgármestert, de a Kormányhivatal is megnyugodhat.

2012. 02. 16. 9:04

Letöltöttem a hangfilét, s Audacity 1.3 Beta programban megnéztem. Ez egy hangszerkesztő, hangvágó program. A hangsávban érdekes jeleket fedeztem fel. Komoly változtatásokat lehet találni, vágásjeleket.

Természetesen nem vagyok szakértő, de az érintettek helyében kikérném az eredeti felvételt, s azon sokkal jobban látható lesz egy szakértő szem részére.

2011. 12. 20. 16:27

Esztergom országgyűlési képviselője a szavazásnál tartózkodott.

Mondjuk szavazata érthető, az ő szemszögéből. Ha igennel szavaz, az azt jelenti, hogy elismeri, a város menthetetlen állapotban van. Nemmel meg nem szavazhat a saját frakciója ellen.

2011. 12. 02. 20:26

Jelen hír címe tévedést tartalmaz. A képviselőtestület a polgármester javaslatára választja meg az alpolgármester(eke)t.

Ez kettős joggyakorlás kérdése. Ahhoz, hogy valaki alpolgármester lehessen 1. a polgármesternek jelölnie kell; 2. a képviselőtestületnek meg kell választania.

Végignéztem a parlamenti Esztergom vitát, s ebből az ötletből, hogy alpolgit akarnak jelölni a beterjesztő asszony végszavában elhangzott félmondatára érzek kapcsolatot. Valami olyasmit mondott, hogy a polgármestert fel lehetett volna függeszteni. Nos, ez a cél. Választani akarnak alpolgármestert, s abban a pillanatban a polgármestert felfüggesztik.

Most is meg lehet tenni, de az egyértelmű működésképtelenség lenne, s az biztosan oszlatás. Ha sikerül alpolgármestert kinevezni, akkor a következő lépés a polgármester felfüggesztése, az alpolgármester mint ügyvezető alpolgármester kinevezi pl. Meggyest alpolgármesternek és lemond. S akkor ott vagyunk, ahol a part szakad, bár most épp a Duna is ki van száradva.

2011. 11. 28. 16:26

Magyarán: az adósság marad. Viszont az önkormányzat törvényesen működik.