nadragulya - Szeretgom.hu

Őket követi

Őt követik

Sajnos senki sem

nadragulya

Regisztrált:
2010. 10. 13. 12:52
Utolsó belépés:
2020. 04. 26. 15:59

2016. 01. 08. 5:10

Álmodozni lehet, de sokszor késő az ébredés. Erkölcs és politika, általában csak negatív értelemben kapcsolódik egymáshoz. Még alacsony szinten is  e

2016. 01. 05. 21:51

Sakkozzunk és kombináljunk ! Mi van akkor,ha a pénzből egyeseknek marad, másoknak pedig jut ? Szerintem ez folyt eddig is !  ............  Ja,kérem,ez üzleti titok !

2015. 11. 21. 21:39

Nem szívesen megyek be a városba. Épp a parkolás miatt.  Nem mintha földhöz vágna a parkolás díja, ami talán nem kicsi összeg sokaknak, de semmiféle ellenszolgáltatást nem kap az autós érte. Az várakozási idő az egészségügyi ellátás területén kiszámíthatatlan.  Ez a rendszer inkább bűntetés, mint szolgáltatás.

Évekkel ezelőtt telekkönyvi ügy miatt látogattam egyik nyugatdunántúli városba. Ismerősöm kérte, hogy vigyek magammal olyan iskolai gyermekórát, amin a mutatók a papírlap fölött forgathatók. Fogalmam sem volt, hogy ez miért kell ?  A földhivatal legközelebbi parkolójába beállva, megállapítottam, hogy a parkoló fizetős. Egy őszes, nyugdíjas kinézeti bácsit véltem parkolóőrnek felfedezni. Nem tévedtem. A díjat rendezni akartam, de kérdésére, hogy mióta vagyok itt, mondtam, hogy most érkeztem. Akkor állítsa be az óráját, és elmagyarázta,  mivel úgy vélte, hogy most járok itt először, hogy az első parkolási óra ingyenes. Ez idő elégséges a bevásárláshoz, vagy a dolgaim elvégzéséhez. . Ekkor esett le a tantusz, hogy mire való az a kis szemléltető papíróra. A mellettem lévő kocsiban is ott volt , majd félórával ezelőtti időre beállítva. Még beszélgettem vele az óra beállítása után és eligazítást is adott, mind a földhivatallal, mind a város látnivalóival kapcsolatban. Hamarosan dolgom végeztével, egy dobozos sörrel megköszöntem az útbaigazítást és a szíves vendéglátást.

Azóta is , sikszor eszembe jut az öreg parkolóőr, amikor fényképezőgéppel, ujabban telefonnal fényképezvelátom városunk parkoló ellenőreit.  Nekem nem volna gyomrom hozzá.

2015. 09. 26. 9:55

Még meddig rágjuk ezt a csontot ? A hozzászólók közül járt valaki is az alkotmánybíróság jelenlegi épületében. Mit tudna nyújtani, valami pluszt, Esztergom, amit a jelen helyzet biztosít.

Az egész fellángolás csak azért volt, hogy majd az "állam" pénzt ad és rendbehozza. Megvalósulatlan álom, mint megannyi dolog Esztergom életében. Sajnos  mindezen felelőtlenségek felelősségrevonása is csak álom.

Szerintem a fürdőszálló ezen célra sokkal alkalmasabb lett volna. Vezetőink rombolni már megtanultak, ez a fürdőszálló épületén is látszik. Az új részt egykis fantáziával a régi épülethez alkalmazva, mint kiszolgáló egységet én meghagytam volna. Parkolási lehetőségek is adottak lennének.

Siralmas volt látni összetörve  Kossuth emléktáblát.  -Nem a kommunista lelkület uralkodik ? "A múltat eltörölni!"-   A múltat eltörölni nem lehet, csak elfelejteni, elhallgatni, de helyében üresség tátong. Inkább a múlt fölhasználásával a  jövőt kellene biztosítani, építeni.

Mindez csak álom ? ! Azért van egy pozitív oldala is a dolgoknak. Mint érdekes látványosságokat, lehet mutogatni, a nevezetességek mellett  a felelőtlen városvezetés eredményeit, a törvénytelenül lerombolt rámpa helyét, a romlásnak indult történelmi épületeket, a részben félbeszakadt megalomániás épületeket, félresikeredett parkolókat....

Mindezek fölött ott magasodik a bazilika, mint egy szerencsésen megvalósult álom és maga a vár-régi emlékeket idézve-, hirdteve Esztergom régi dicső múltját.A jelen helyzetünk nem olyan álom, ami elmúlik, ha fölébredünk. Ez a valóság.

2015. 09. 06. 0:27

A szerencsétlen kijelentése Erdő Péternek, erkölcsileg nagyon károsan hatott.  Hiteltelenné tette ez ügyben magyar klérust. A váci püspök megszólalása sem volt szerencsés.

A kereszténység krisztusi követelményeit legalább vezetőiknek illenék betartani. Legalább annyira, amennyire tőlük telik. Nehéz feladat, de nem lehetetlen. Ami lehetetlen, nem lehet egyszerre két urat szolgálni, hogy valamelyik szolgálat csorbát nem szenvedne.

Tisztelet Ferenc pápának, aki a problémákat nyiltan kimondja. Nem hallgatja el azt sem, ha valamire nem tud megoldást. Róla látszik, hogy kit képvisel és kihez igazpdik. Biborosunk. úgy látszik, igyekszik a hatalom szelével sodródni. Ha van hivatástudata, és valóban Jézust képviseli, akkor elvárnánk, hogy erkölcsi téren nevéhez méltón szikla legyen, és ne nádszál