nadragulya - Szeretgom.hu

Őket követi

Őt követik

Sajnos senki sem

nadragulya

Regisztrált:
2010. 10. 13. 12:52
Utolsó belépés:
2020. 04. 26. 15:59

2016. 09. 23. 14:12

Ha egy keresztény... akár liberális, akár konzervatív, ..... - a másikat, a másvéleményűt, ....., is embernek tartja, vagyis, mint Isten teremtményét elfogadja. Lehet, hogy nem ért vele egyet, de érte is imátkozik, kérve a Mindenható irgalmát. Az itélet nem ránk tartozik.  A szeretet parancsa alól pedig nincs fölmentés és semmi sem jogosíthat fel a  gyűlöletre.  A tetteket el lehet ítélni, gyűlölni, de magát a személyt soha.  Isten "Embert" teremtett, szabadsággal és méltósággal ruházva fel.  Az elbukott embert, aki ellene fordúlt, nem hagyta magára és nem irtotta ki, hanem utána nyúlt és lehetőséget adott a teremtett  célja eléréséhez.

A bűntetés és jóvátétel. Erről is sokat lehetne beszélni, akár prédikálni. Ez a téma, mintha száműzött lenne a prédikációk témájából.  Bűntetni a szegénységet, az elesettséget, az üldözöttek hazátlanságát ?  A karácsonyi kisded csak régesrég Betlehembe jött el ?  Most is jön, de a történet a körülmények mássága mellett mintha ugyanaz lenne.

 

 

2016. 09. 23. 6:50

Aludtam rá egyet. A demensnek mondott vén öreg embernek ott Rómában igaza van. Ha nem értjük, csak névleg vagyunk keresztények. Főpapságunk véleménye számomra lesújtó. Erre képes a mammon, behálózza azokat is, akikre pedig felnézni kellene.  Újból keresztre feszítjük azt, akit nemcsak értünk, hanem most a rászorulókért feszítetik keresztre.

Amikor Esztergomba költöztem, én is gyüttment voltam az itteniek szemében.  Hál' Istennek, voltak segítőkészek is ! / Érdek nélkül, alakultak ki így a jó kapcsolatok, és nem voltak templomlátogatók./

A "gyüttment" szó miatt kezdtem a törölt kommentemet. Elnézést kérek, ha valakit írásommal megbántottam volna !

2016. 09. 22. 22:14

Elkezdtem, de töröltem, amit írtam. Egy lelkiismereti kérdés nem  hagy nyugodni : A nemmel való szavazást a keresztény elvekkel ellentétesnek érzem.

2016. 03. 30. 0:08

Már több mint másfél évtizede, amikor az Erzsébet Parkba fákat ültettek. Akkor nap, mint nap arra közlekedtem. Az ültetett fák között örömmel vettem észre egy kocsányos tölgyet. Gondoltam - végre ! - , mégiscsak rájött valaki arra, hogy a tölgy nemcsak az erdőbe való, hanem a parkjaink legszebb disze. "Minden csoda három napig tart !" Sajos ez beigazolódott a kis tölgyfán is. Vandál kezek derékba törték. Sok évszázados álmot hiusítottak meg !

Van még egy tölgyfácska, ami az ezredfordulón lett ültetve. Első éves csemetének, a játszadozó gyermekek letépdesték leveleit. Szerencse, hogy nem törték ki tövestől. Most kezd, másfél évtized után, magához térni.

A damilos fűnyírok is sok fát tettek tönkre, mert a fák mellet a fűvet nyirva nem vigyáznak a fácskák és a fák kérgére.

2016. 01. 08. 6:14

ez van. Végül a felelősség a választóra lesz hárítva. Az pedig úgy védekezik,hogy őtet becsapták. Az édenkerti szindróma napjainkba átültetett változata. Egy elkottyantást mind a mai napig megőríztem emlékezetemben : Társasági beszélgetés kapcsán, volt fideszes képviselő, bizalmas beszélgetést osztott meg, önkéntelen módon. A főnök/Orbán/ zártkörű beszélgetésen búzditotta őket a költekezésre. Ígéretekben nem szükölködött a beszélgetés. " Ha megnyerik a választást, .... Esztergomot elkerülő útat,......., és sok mást,...  Kormányzásra kerülve az anyagiakat rendezik." /A beszélgetésből mintha a visszafizetés gondolata sejthető lett volna, csakúgy , mint az elévülés./  Milyen politika az , ahol a lelkiismeret bűnös szándékkal el van altatva ? Milyen politikus az, aki a bizalmas beszélgetést elkottyant ?  Tétényivel kapcsolatban, mit osztottak meg vele a képviselők, amit rendbe kellett volna hozni ? A bűnbak általában az igazi bűnösök takaródzója. A felelősségre vonás pedig elévül és elhal./ A koporsó ellopásában is az áldozat a felelős, mert elhalálozásával kezdődött minden !?/

Mi csak a lufikat fújogatjuk, amit a lelkiismeretlen politika gombostűi sorra kipukkasztanak.