teke - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

teke

Regisztrált:
2010. 10. 02. 19:20
Utolsó belépés:
2012. 04. 30. 15:09

2011. 06. 04. 11:58

Egy kiegészítés az előzőhöz: ezzel - igaz, nincs kimondva - teljesen kormányzati felügyelet alá kerülhetnek az önkormányzatok =  néhány év alatt gyakorlatilag megszűnik önkormányzatiság, mert az önkormányzatok nagyobb része méretes adóssággal küszködik. Egy régi, a közelmúltban felújított film címe jellemezheti a helyzetet: És hamarosan a sötétség...

2011. 06. 04. 11:43

Persze, már megint egyéni indítvány, megint visszamenőleg, nehogy már szakértői vita legyen róla, nehogy valamelyik törvény addig legyen érvényes, amíg hozzáértők javaslatára meg nem változtatják, nehogy már ne tudjuk még rosszabb helyzetbe hozni az önkormányzatokat (nem kizárólag Esztergomot, bár, hogy a javaslat kifejezetten Esztergom miatt született, nem kétséges, bármit is kommunikálnának róla). De - mint tudjuk - az alkotmány, a törvény, a demokrácia, a közjó, az emberek akarata és érdeke mind felülírható azért, hogy hagyják tovább nőni a gazt, hogy megvédjék egymást. Nem számít, hogy 10 elvtárs érdekében 30000 polgárt tesznek tönkre. Viszont az emberek dühe, országosan is, többek között az ilyen szemét húzások miatt, már akkora, hogy előbb-utóbb Kósa huszár felpattanhat a festett lovára, hátha az még megmenti. Gyors vágtában. A menekülést már 2006-ban megtanulhatta a vezérétől...

2011. 05. 28. 10:41

A volt polgármester - már majdnem leírtam a nevét, de nagybetűvel nem érdemli meg, kicsivel meg nem tettem, mert nem vagyok olyan, mint ő , mármint agyialag - megmondta, hogy meg fogja büntetni az ellene lázadó, általa hitbizományként kezelt várost. Hogy szeretett szülőföldjén emiatt több ezer ember szenved, az nem számít.

2011. 05. 24. 8:36

Kósa nyilatkozata tökéletesen megfelel a pártja alapstratégiájának: mindenért más a hibás, főleg azért, amit ők csináltak, nem baj, ha nem így van, ha eleget mondjuk, a zemberek előbb-utóbb elhiszik. A szomorú, hogy vannak, akiknél ez még mindig működik is.

Más: belegondoltatok már mi fog történni a városban (várossal), ha sikerül a F-frakció akciója és névlegesen is visszakerül a kezükbe a hatalom? Ahhoz képest a 30-as évek Szovjetuniója valószínűleg a béke és nyugalom szigete volt...Németh, a keresztény erkölcs egyik helyi bajnoka pedig - ugyanúgy, mint a Szent István Gimnázium esetében - ismét mosolyogva vállalná a hóhér szerepét, mondván: valakinek ezt is meg kell tennie.

2011. 05. 19. 7:41

A szerbiai magyar holokausztnak mintha lett volna valami előzménye...valami "Hideg napok", vagy mi...vagy rosszul ismerem a történelmet?

Amúgy nem hiszem, hogy a bűntudat felkeltése lenne a cél - mit tehetnek a ma élők nagy- és dédszüleik bűneiről? Viszont igenis fontos, hogy szembenézzünk ezzel a múlttal, mert volt, s ne keressünk hamis mentségeket, hogy nem mi voltunk, csak a németek, a körülmények...stb. Ez igenis fontos, amint az is, amit többen leírtak: sohatöbbé semmilyen néppel, ~csoporttal, nemzetiséggel, vallás követőivel ne történhessen hasonló.