strazsa - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

strazsa

Regisztrált:
2010. 09. 13. 21:22
Utolsó belépés:
2023. 03. 01. 12:54

2023. 02. 08. 19:34

Kedves Napfény, nehéz most még megmondani hová fog ez vezetni? azok a döntések melyeket mai politikusok hoznak elméletileg a nép által megválasztott úgymond a nép érdekeit képviselendő képviselők által. Legalább is ez volt az illúzió. 

Ez az illúzió viszont kezd egyre inkább a múlt homályába veszni és olyan hatalmi erők veszik át a döntéshozást, kiket senki soha nem választott meg. UN. WHO. WEF. Európai parlament stb. Csak hogy néhányat említsek. Ezek a szervezetek pedig egyre inkább olyan döntéseket hoznak melyek az össztársadalom érdekei és jóléte ellen szólnak. Ezen felül az is jól kirajzolódik hogy a legtöbb nyugati ország kormányaiban magas pozíciókat mint védelmi miniszter, agrár miniszter, energetikai miniszter... olyan emberek töltenek be kiknek fingjuk nincs az "irányításuk" alatt lévő területhez. Nyilván azért vannak ők ott nehogy eszükbe jusson döntést hozni, hiszen úgysem értenek hozzá. Majd valakik megmondják nekik milyen döntést kell hozzanak, milyen irányt kell venni. Így aztán eljutottunk oda, a háborút is politikusok irányítják, nem katonai szakemberek, különben ezt a háborút már rég le kellett volna állítani, és megelőzni sok tízezer vagy ki tudja mennyi ember halálát.

Szóval ami történik most, az valamilyen fikcióba illő folyamat, olyan ami a való világban nem történhet meg, hiszen gondolkodó lények vagyunk, törvényeket hozunk nem a saját kárunkra, hanem a törvénytisztelő, érték előállító emberek védelmére. Hogy jutottunk ide? És meddig csinálhatják ezt velünk? És úgy tűnik ez még semmi. Kigondoltak még néhány fikcióba illő dolgot, Magyarországon pl már a rendszerváltás után felszámolták a jól működő mezőgazdaságot sebaj mondták majd hozunk be külföldről. Most nyugaton is elkezdték, csak ők még nem vették észre. Hollandiában és Németországban mondván ez nagyon rossz a földanyánknak több száz vagy ezer gazdaságot már fölszámoltak. Ha ez így megy tovább mit fogunk enni? Erre is gondoltak már, bogarakat meg kukacokat. Persze ez is csak fikció nem foguk hagyni hogy ezt is megcsinálják velünk. Vagy mégis?

2023. 02. 02. 14:39

Kedves Napfény, szeretném megkérdezni milyen a közhangulat Németországban? Azért kérdezem mert nehéz megmondani milyen mértékű a támogatottsága vagy éppen az ellenzéke azoknak a számomra őrült és önpusztító döntéseknek melyeket a legtöbb európai kormány hoz. Mondjuk e tekintetben itt az USA ban sem jobb a helyzet. Úgy tűnik a józan ész helyet adott az őrületnek. Most csináljuk azt a múltat, amin aztán majd lehet vitatkozni a jövőben hogy hogy is volt? meg miért is volt? Ha még lesz értelmezhető jövő egyáltalán.

Na igen a múlt. Sok minden elhangzott itt a múlttal kapcsolatban és az hogy ki milyennek látja. Az is érdekes hogy mindenki mily görcsösen ragaszkodik a saját értelmezéséhez a múltat illetően, holott holokegyenest ellenkező. Ha pedig homlokegyenest ellenkező akkor mindkettő nem lehet igaz. Érdekes egyébként, hogy pont azok bagatelizálják, múltba révedésnek nevezik A múlttal kapcsolatos témát, amikor az ellenkezik saját narratívájukkal tudják a legjobban hogy a múlt értelmezése mennyire fontos, akár fegyverként is használható. Nem egyszer indítottak már háborút, vagy irtottak ki népeket pont a múlt vélt vagy valós értelmezése alapján.

2023. 01. 30. 15:11

Kedves Holdfény! Én nem gondoltam hogy meg tudom változtatni a "vallásodat" de reméltem talán képes vagy ki tekinteni abból a megrögzött világnézetből amibe bezártad magad. Azt mondják "ahány ember, annyi világ" talán van benne valami. Sőt még azt is mondják ahány lény, annyi világ. Ebben is lehet valami. Fogalmunk sincs, hogy pl egy hangya milyennek látja a világot. És itt nem arra gondolok hogy a szemén keresztül milyennek látja, hanem hogyan illeszkedik ebbe a világba, mit "tud" róla? 

Azt mondod nincs itt magyar gyűlölet. Lehet ez nem a legmegfelőbb szó, akkor inkább úgy fogalmazom mindennek a fikázása, ami a kommunizmus előtti magyarságot és történelmét illeti. Ami tulajdonképpen egyenlő a magyar gyűlölettel.

Azt mondod: tudod minek nem volt értelme? A VISSZACSATOLÁSOKNAK... persze mostmár így utólag. De akkor... próbáltál egy pillanatra is együtt érezni, megérteni az akkori magyarságot amikor egyszerre egy tolvonással több millió Magyar idegen uralom alá került? Persze hogy nem. El tudtok ti képzelni valami mást is? valami közteset a kommunista ideológia, melynek folytatása a mai globalizmus és mondjuk a nácizmus között? 

Azt mondod a munkásőrség a népet, a munkásokat védte. Kik ellen? Hiszen közülük volt. Hogy van ez? Minden egy kaptafára? A munkásőrök lehet hogy a munkások közül voltak, de mindegyikük párt tag volt, viszont a munkások nagy többsége nem volt az.

Minden kormány fél a néptől mondod. Ez igaz pedig nem ez a normális. Elméletileg a kormányok azért vannak hogy az adott nép (nemzet) érdekeit érvényre juttassa, védje. Minél mélyebbre ereszti gyökereit a globalizmus, a kettő egymástól egyre távolodik. Ugyanis egy globális rendszerben nincsenek nemzetek, nincsenek nemzeti érdekek, a különböző országok tulajdonképpen ezek sem léteznek már kormányai egy globális elit helytartóiként működnek és viselkednek.

 

2023. 01. 26. 0:11

Kedves Holdfény,

már én sem akartam tovább rugózni ezen a témán, de egy-két dolgot nemtudok szó nélkül hagyni. Az egyik a magyarok vagonírozása a SZU ba. Tökéletesen érthetően leírtad mondanivalódat meg is értettem. Csak nem sok értelme van. Ha egy ilyen kijelentést tett volna Hitler, nem tudom elképzelni hogy ezzel szándékozta volna szövetségessé tenni Magyarországot. Ennek semmi értelme. Mi természetes szövetségesek voltunk, több okból, elsősorban a Németeknek és Olaszoknak köszönhetjük a második bécsi döntés által visszacsatolt területeket, másik ok a 19-es vörösterror (mert az volt, tudom a kommunisták vagy velük szimpatizálók számára nem, de a nép túlnyomó többsége annak látta) visszatérésétől való félelem, a harmadik ok pedig az első világháború igazságtalan megalázó békediktátumai. Az általad Hitlernek tulajdonított kijelentést csak most tőled hallottam először, ellenben hogy ez Sztálintól származott nem egy forrásból hallottam korábban. Minden esetre ebben több logikát látok. Függetlenül attól, hogy valóban mondott e valaki ilyet gondolom ezt bizonyítani nem lehet. Maradjunk ennyiben.

A másik még 56. Egyik oldalon sem álltam, hiszen gyerek voltam még. Nem gyávaságból menekültem, hanem bátran kiszöktem. Amikor ez történt (69) az ilyesmit még büntették. 56 egy népfelkelés volt, függetlenül attól, hogy mennyien fogtak fegyvert, a nép legnagyobb része szimpatizált a forradalommal és szerette volna ha megváltozik a rendszer. Az, hogy milyen sokan szerették, vagy milyen sokan visszasírnák a Kádár rendszert, az nem azért van mert annyira jó volt, leszámítva azokat, akik elfogadták és egyet értettek a diktatatúval, (talán tudomást sem akartak venni a módszereikről) nyilván azokat a rendszer is támogatta. De ezen felül nyilván az 56 előtti Rákosi rendszerhez képest egy jobb és élhetőbb rendszer volt, miután minden számításba jöhető valós vagy vélt ellenfelet felakasztottak vagy bebörtönöztek. Nagy hangsúlyt fektettek a fiatal generációra, mert tudták hogy az ő gondolkodásukat lehet befolyásolni és idomítani ellentétben az öregekkel. Aztán hogy utólag még azok is jobb érzéssel gondolnak vissza azokra az időkre, akik akkor nem feltétlen buzgó hívei voltak a rendszernek, az is érthető és természetes, ugyanis akkor megvolt az alapvető létbiztonság, ami bizony fontos tényező egy társadalom számára. Mondhatnám természetes állapot kéne hogy mindég és mindenhol. De aztán mi történt? Azok akik azt a rendszert működtették a SZU oltalma alatt, amikor eljött az idő más oltalom alá bújtak, ez volt a nyugati kapitalizmus-globalizmus oltalma. Az esetleges ideológiai különbségek semmi gondot nem okoztak, átöltöztek, mint te vagy én amikor átvesszük a másik ruhát. Szemrebbenés nélkül zsebre tettek mindent amit tudtak, meg amit az új gazdi engedett. Az pedig elég tetemes összeg. Közben pedig teljes függési helyzetbe kerültünk. A Szovjet megszállás alatt volt saját gazdaságunk, ipari és élelmiszer ipari. Ma nincs. Az hogy ti egy esetleges baloldalinak nevezett kormányváltástól várjátok a jobbulást, egyszerre sírok, nevetek.

Egyébként elolvastam munkásőrségről szóló cikket. Nem is tudom ezzel mit próbáltál kommunikálni? Ebből egyértelműen kiderül, hogy ez egy privát párt hadsereg volt. Teljesen a párt irányítása alatt. (Ez olyan mintha mondjuk most a Fidesznek egy saját hadserege lenne.) Hogy miért látták szükségét ennek? Azért mert féltek a néptől. Kiderült ugyanis az 56-os forradalom és szabadságharc olyan népszerű volt, hogy még a hadsereg nagy része és a rendőrség is át állt a nép oldalára. Tudták hogy ők csak a Szovjet tankok mögül voltak képesek visszaszerezni a hatalmat. Milyen kormány az amelyik fél a saját népétől? A saját árnyékától. Pedig semmi okuk nem volt rá a tinager évek amit otthon töltöttem érezhető volt hogy az emberek beletörődtek a sorsukba, próbáltak besimulni, érvényesülni amennyire lehet. Semmi féle puskaporos hordó érzület nem volt.

2023. 01. 24. 20:55

Kedves Holdfény, nem akarlak megbántani, de talán olvasd el mégegyszer amit írtál, mert tényleg össze-vissza beszélésnek tűnik, ugyanis logikátlan és értelmetlen, hogy miért akarta volna Hitler a Magyarokat vagonokban SZU ba szállítani, amikor a csapatai mellett harcoltak? Ennek semmi értelme. Ami Sztálint illeti véleményem szerint egy pschiopata volt. Ő viszont vitetett is Magyarokat vagonokban munkatáborokba, civileket akiket katonák összefogdostak városokban. 

56 Ha van benned igazság érzet, hogyan említhetsz egy lapon túlkapásként, olyan eseteteket, amikor egy hatalmon lévő kormány tűzparancsot ad ki saját népe fegyvertelen tömege ellen? Nem hogy levegőbe lőnek elrettentés szándékával, hanem gépfegyverrel bele a tömegbe, több száz áldozatot hagyva a földön. Vagy éppen ágyúval egy busznyi diákba. Azt mondod szüleidet majdnem megölték a forradalmárok. Ez sajnálatos, de nem ölték meg. Adj hálát a mindenhatónak. Viszont sok fegyvertelen áldozat ezt nem mondhatja el. Nem gondolod? A gyűlölet energiát amit ezzel kapcsolatban érzel, próbáld inkább az ártatlan áldozatok emlékére fordítani.