strazsa - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

strazsa

Regisztrált:
2010. 09. 13. 21:22
Utolsó belépés:
2023. 03. 01. 12:54

2023. 01. 24. 19:52

Nem értem ezt a magyar gyűlöletet, ami egyre jobban kitüremkedik. Tényleg nem.

A Horthy korszaknak vége. Ha tetszik, ha nem. Volt egy korszak amit utólag annak neveztek. Voltak akik szerették és voltak akik gyűlölték. Voltak érdemei és követett el hibákat. Háborús bűnös sem volt, különben ott ült volna a vádlottak padján Nürnbergben. Ti teljesen rá vagytok kattanva. A vármegye rendszert nem ő találta ki, sokkal régebbi időkre nyúlik vissza. Én nem sírok vissza semmilyen Horthy korszakot hiszen nem is éltem akkor, hogyan sírhatnám vissza? Ti vagytok azok akik folyton a Kádár korszakot sírnátok vissza, én azt sem sírom vissza, azzal együtt hogy valóban sok minden jobb volt mint ebben a mai demokráciának nevezett liberál diktatúrában. De az a vonat is elment. A romjai viszont még léteznek.

 

 

2023. 01. 24. 17:48

Elképesztő hogy milyen vehemenciával képesek egyesek kritikát mondani egy olyan korszakról amelyben egyikünk sem élt. Azt sem tudjuk hogy mi magunk hogy viszonyultunk volna a környezetünkhöz ott és akkor. Indulatok és érzelmek akkor is léteztek Nomeg média is. Korszellem akkor is volt, ami sokban különbözött a maitól. Az Első világháborúban a Németeket, meg minket Magyarokat sem tudtak a csatatéren legyőzni, hanem a hátországban győztek le.  Ami még talán fájóbb. A mi országunkat szét darabolták, a Németeket pedig megalázták. Úgy hogy a háború folytatása borítékolható volt. Ezt nevezték aztán II. Világháborúnak. Hitler látta, hogy a vörös zászló, a kommunista jelszavak a szocializmus eszmeisége milyen tömegeket képes megmozgatni. Ő aztán úgy gondolta, ha már szocializmus akkor miért ne legyen nemzeti szocializmus? Azóta már tudjuk tapasztalatból, hogy egyik szocializmus sem jó. A nemzetközi, meg a nemzeti egyaránt mindkettő rengeteg emberáldozatot követelt, és mindkettő diktatúra. Az übermanch "theológiát" sem Hitler találta ki, hanem átvette a Zsidóktól. A különbség annyi, hogy a Németek azóta nagyon megbánták, sőt lassan már felszámolják önmagukat, a Zsidók viszont a mai napig már kis gyerekeknek is zsidó iskolákban tanítják a Talmudot. Csak meg kell nézni mit művelnek a Palesztínokkal Izraelben, amit mellesleg a II. Világháború végéig Palesztínának neveztek. Ha volt a történelemben honfoglalás, akkor ez az. 

Félrértés ne essék, nem tisztem Hitlert védeni, velünk Magyarokkal sem bánt jól annak ellenére hogy szövetségesek voltunk. Budapestet erődvárossá nyilvánította, ezért volt a nagy pusztítás, amikor valójában már értelmetlen volt az ellenállás.

Talán ez is múltba révedés? nem tudom, de ha már témázunk valamiről akkor próbáljuk helyén látni és értelmezni a dolgokat és ne csupán valami iránti gyűlölet vezérelje gondolatainkat.

 

2023. 01. 24. 3:20

Kedves Holdfény, nem áll jól neked amikor ilyen hevületben beszélsz össze-vissza mindent. 
Nyugodj le egy kicsit. 
Az a bizonyos idézet a magyarok vagon kérdését illetően Sztálin bácsitól származik és tett is érte. Az 56-os forradalom pedig egy abszolút diktatúra és elnyomás elleni jogos megmozdulás volt. Biztosan voltak ártatlan áldozatok is, gondolom voltak akiket túlzottan elragadott a gyűlölet a rendszer ellen. De ha bele gondolsz, amikor fegyvertelen tömegbe gépfegyverrel belelőnek és ez nem csak Budapesten történt meg, hanem máshol is, sőt már a forradalom levetése után is. Én még gyerek voltam, és emlékszem amikor Esztergomban is egy buszba lőttek bele ágyúval ami tele volt diákokkal. Az előzményekről nem is beszélve a különböző munkatáborok-haláltáborok mint Recsk meg hasonló helyek ahová nagy szeretettel vitték az értelmiségieket. Úgy hogy nekem ne próbáld 56-ot lefesteni, mintha valami csőcselék általi randalírozás lett volna.

2023. 01. 23. 17:32

Kedves Jadzia, ha nem lenne múltba révedés... ez többször elhangzott már itt a fórumokon, egyértelműen valamilyen negatív tónussal mindég a magyar történelemmel kapcsolatban. Miért? A vármegye, főispán ezek többszáz éven keresztül jól működő rendszer részének nevei. Ha már említetted a seggnyalást, ez a jelenség nem valaminek az elnevezésétől függ, hanem adott időben a rendszertől. A Gyurcsány korszaknak ugynúgy megvolt a holdudvara, a hozzátartozó seggnyalókkal és haszonlesőkkel. Ugyanaz a rendszer volt mint a mai, nevezetten a rendszerváltás rendszere.

De talán ez is múltba révedés, ugorjunk a jelenbe. Ma Európa és az únió olyan döntéseket hoz, amit ép ésszel nem lehet felfogni. Ez egyértelműen megmutatkozik az energia politikában és a kiprovokált Ukrajnában zajló proxi hárúhoz való hozzáállásban. Az USA teljesen magához láncolta Erópát, annak érdekeit teljesen figyelmen kívül hagyva. Az únió és vezetői úgy viselkednek, mintha valamilyen ellenerőnek az ügynökei lennének.

Szinte vállrándítva mondod, baloldali kormány úgy állna a háborúhoz, mint az únió. A józan gondolkodású emberek pont ettől tartanak. Sok hasznunk egyik háborúból sem volt, kárunk viszont annál több.